Planning met Trello

Planning met Trello

Planning met Trello: Trello kun je gebruiken om een planbord te maken waarmee je een planning neer kunt zetten en kunt bijhouden. Of als een eenvoudig CRM. En je kunt Trello gebruiken om samen te werken aan een project.

Planning met Trello

Op Trello maak je lijsten en op die lijsten plak je kaarten. Deze kaarten geef je een naam waardoor je ze van elkaar kunt onderscheiden. En in de kaarten zit de informatie.

voorbeeld planbord

Begin gewoon met een lijst te maken van dingen die je moet doen, en schuif de kaarten gaandeweg door tot je project klaar is.

Privacy

Voor ieder bord kun je beslissen of het gezien mag worden en door wie. Je kunt een bord privé houden, of delen met een team of je kunt het openbaar maken. Als je een bord openbaar maakt kan iedereen het zien en het kan dan ook als zoekresultaat in de zoekmachines verschijnen.

Eenvoudig CRM

Je kunt Trello ook heel gemakkelijk gebruiken als een eenvoudig CRM.

voorbeeldklant

Dat is vind ik erg handig: geef een klant een “hoofdkaart” waarin alles samenkomt, en geef ieder project een eigen kaart.

Dat kan erg handig zijn:

  • maak voor iedere klant een klantkaart
  • en maak voor iedere opdracht een opdrachtkaart
  • importeer de opdrachtkaarten in de klantkaart

Gearchiveerde opdrachtkaarten blijven zichtbaar in de klantkaart. Dan weet je wat je gedaan hebt en wat je nog doen moet. Alles is makkelijk en snel terug te vinden.

Planning met Trello: samenwerken

Je kunt met Trello ook heel gemakkelijk samenwerken, want je kunt per bord beslissen met wie je een bord wilt delen.

Dat kan heel gemakkelijk zijn als je met een team werkt. Mensen met wie je borden deelt kunnen alleen de borden zien die je met ze gedeeld hebt. Alle andere borden zien ze niet.

Trello heeft een leuk e-bookje geschreven over succesvol samenwerken op afstand. Dat boekje kun je hier gratis downloaden.

Links en e-mailadressen

Ieder bord heeft een eigen link en een eigen e-mailadres. Als je dat wilt kun je dus e-mails naar een bord sturen. Is handig als je opdrachten per e-mail ontvangt.

Powerup tools

Trello heeft heel veel integraties met andere platforms. Je kunt een kalender toevoegen, of een integratie met Google Drive, er is een tool waarmee je gemakkelijk kunt zien of een kaart in het vergeetboek raakt etc. etc. En welke tools je hiervoor wilt inzetten kun je per bord bepalen.

Trello tarieven

Trello heb je in verschillende versies en verschillende prijzen. Met de gratis versie kun je al een heel behoorlijke planning opzetten.

Je hebt bij de gratis versie de beschikking over 1 powerup tool. Als je meer extra toeters en bellen wilt dan moet je een betaalde versie kiezen.

De kracht van één

Handig systeem, aanrader! Dit gaat over de kracht van één: alles wat bij elkaar hoort samen in één systeem. Zo verlies je geen tijd aan zoeken naar dingen die je nodig hebt om je werk te kunnen doen.

Verwerkingsovereenkomst

Als je Trello hier om vraagt kun je een verwerkingsovereenkomst met ze afsluiten. Ook een aanrader.

Lees direct verder: Volle inbox snel leeg.

Planning met Trello
Planning met Trello
Planning met Trello was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.