Mailchimp Automations

Mailchimp Automations

Geschatte leestijd: 2 minuten

17 novemer 2020: Mailchimp heeft tegenwoordig 2 soorten Automations: de lineaire classis Automation en de Customer Journey.

Op 17 november 2020 verdiende ik mijn certificaat voor Mailchimp Automations. Dit certificaat heeft zowel betrekking op de Classic Automations als op Customer Journeys.

Automations maak je gewoonlijk maar een keer. Daarna doen ze het gewoon. Maar je moet er wel af en toe naar kijken natuurlijk om te zien of er iets te optimaliseren valt.


Optimalisatie van Mailchimp Automations

Besef dat Automations zich er geweldig toe lenen om te optimaliseren. Want dezelfde e-mails verstuur je keer op keer. En ze staan ook nog eens in een rijtje onder elkaar, dus je kunt hun prestaties heel gemakkelijk vergelijken.


Customer Journeys

Het verschil tussen een gewone Automation en een Customer Journey lijkt enorm te zijn, want een gewone Automation is lineair en een Customer Journey heeft vertakkingen.

Maar voordat er Customer Journeys waren heb ik zulke dingen al gebouwd. Want dat kan ook met een lineaire Automation door er een paar – onder voorwaarden – aan elkaar te knopen.

Maar wat wel een enorm voordeel van een Customer Journey is, is de visuele weergave. De visuele weergave maakt het makkelijker om ermee te werken, want je ziet gemakkelijk wat je aan het doen bent terwijl je er eentje bouwt. En je ziet ook gemakkelijker wat er precies gebeurt als de journey aan staat.

Daarom: hoewel ikzelf ook zonder Customer Journey kan, denk ik dat het toch wel iets toevoegt voor heel veel mensen omdat de visuele weergave het proces begrijpelijker maakt.

Mailchimp Automations laten instellen

Mailchimp Automations instellen kan ik je leren, maar het is veel gemakkelijker als je dit laat doen. Want het is geen terugkerend werk, je hoeft het maar eenmaal te doen.


Mailchimp experts

Mailchimp heeft een experts directory waar je erkende Mailchimp experts kunt vinden. Hierdoor is het de gemiddelde Mailchimp gebruiker die hulp zoekt gemakkelijker om het kaf van het koren te scheiden.

Als Mailchimp expert en Mailchimp partner heb ik uiteraard ook een profiel in de Mailchimp experts directory.

Gratis Mailchimp tips

Met handige checklist voor nieuwsbrieven!Privacybeleid

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert, MailerLite expert, SEO

Mailchimp partner

Gepubliceerd op: 17-11-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 17-10-2021

Categorieën en tags bij dit bericht