Mailchimp e-mail marketing gecertificeerd

Mailchimp e-mail certificaat

Geschatte leestijd: 2 minuten

29 december 2020: Mailchimp e-mail marketing ging zowel over e-mailstrategie als over eventuele problemen met de aflevering van je nieuwsbrief.

Mailchimp e-mail certificaat is een cursus die ging over e-mailstrategie: hoe maak je een goede e-mail en waar let je op in de statistieken? Daarnaast ging deze cursus ook in op eventuele problemen met de aflevering van je nieuwsbrief.


Mailchimp e-mail certificaat

Als je een goede e-mail maakt dan kies vooraf wat je wilt dat hij doet: wil je een hoge open rate, of wil je een hoge click rate? Of doet dat er niet zoveel toe zolang je producten maar verkocht worden? Op al deze zaken kun je sturen terwijl je je e-mail maakt.

E-mailstrategie

We hebben het dan over e-mailstrategie. Bij e-mailstrategie wacht je niet af wat een e-mail gaat doen. Dat is wel hoe de meeste mensen een e-mail maken: je maakt een e-mail en je verstuurt ‘m. Klaar.

En heel misschien kijk je daarna ook nog even naar de statistieken. Maar als je dat al doet, dan ben je meestal tevreden met een hoge open rate.

Dat is eigenlijk jammer, want staat veel meer in die statistieken en die andere zaken kunnen minstens zo belangrijk zijn als de open rate. En of dat zo is, hangt af van het doel van je e-mail.

Ofwel: als je wilt weten wat een e-mail doet, dan is het noodzakelijk dat je eerst een doel stelt, want anders weet je niet welke cijfers in je statistieken belangrijk zijn en welke niet.

Aflevering

We hebben het ook gehad over een goede aflevering van je nieuwsbrief. Als jij daar problemen mee hebt of als je vermoed dat je e-mails in spam komen, dan kan ik een spam onderzoek voor je doen.

29 december 2020

Erkende Mailchimp expert

Lang voordat deze cursus er kwam hield ik me al bezig met e-mailstrategie en ik volgde mijn eerste strategische cursus in 2012. Ik heb hier dus al jaren ervaring mee en ik ben sinds januari 2015 een erkende Mailchimp expert.

En als je dat interessant vindt dan kun je hier mijn profiel in de Mailchimp experts directory vinden.

Gratis Mailchimp tips

Met handige checklist voor nieuwsbrieven!Privacybeleid

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert, MailerLite expert, SEO

Mailchimp partner

Gepubliceerd op: 29-12-2020
Voor het laatst bijgewerkt op: 17-10-2021

Categorieën en tags bij dit bericht