Mailchimp strategie

Mailchimp e-mail strategie expert
Je bent hier: Home » Projecten » Mailchimp strategie


Je kunt natuurlijk geen Mailchimp expert zijn zonder kennis over e-mailstrategie. Dus ik werd een Mailchimp e-mail strategie expert. Denk bij e-mailstrategie aan verbeteringen en optimalisaties.

  • Algemene strategieën: doelgroepgerichte selectie bij het aanmeldproces, alternatieven bij het afmeldproces en segmentatie en gericht mailen.
  • Maar denk ook aan strategieën om e-mailmarketing in te zetten om specifieke producten te verkopen en op te volgen naar aanleiding van activiteit van de bezoekers van je website op een specifieke pagina.
  • En aan strategieën om meer informatie over je lezers te krijgen en deze informatie ook vast te leggen voor later gebruik.


Mailchimp e-mail strategie: specifiek voor jouw bedrijf

E-mailstrategie is meestal niet algemeen maar specifiek voor jouw bedrijf. Het betekent dat je gaat nadenken over elk aspect van je e-mailmarketing:

  • Is er iets te verbeteren?
  • Hoe kun je het optimaliseren?
  • Kun je er meer uithalen?

En naarmate je je strategie serieuzer gaat nemen zal je strategie steeds specifieker worden want je leert van de response van je doelgroep.

Als je meer uit Mailchimp wilt halen dan is een strategietraining een goed idee. En je kunt je e-mailmarketing ook uitbesteden, dan let ik op zulke zaken.

30 januari 2017


Mailchimp e-mail strategie expert

E-mailstrategie is niet gebonden aan een platform. Maar het is natuurlijk wel zo dat ieder platform z’n eigen sterke en zwakke punten heeft. En z’n eigen mogelijkheden en onmogelijkheden. Maar omdat e-mail strategie in de eerste plaats bepaald wordt door gezond verstand, moet het lukken met elk platform.

Dit verhaal maakt deel uit van een serie verhalen over mijn bedrijf Virtueel Present. Je kunt deze andere verhalen vinden op de tijdlijn op de pagina over Judith.

https://virtueelpresent.nl/email-specialist/mailchimp-expert/
https://virtueelpresent.nl/email-specialist/mailerlite-expert/
Mailchimp strategie was last modified: by