Mailchimp erkenningen

Mailchimp expert

Sinds januari 2015 ben ik een erkende Mailchimp expert. Hier kun je lezen op welke deelgebieden van Mailchimp ik erkend ben en wat het betekent.

Iedereen noemt zich tegenwoordig expert. Het verschil tussen iemand die zichzelf tot expert verklaard heeft en een erkende expert is dit: de mensen van Mailchimp hebben mijn werk uitgebreid onderzocht voor ze me tot expert verklaarden. Externe bevestiging van mijn kennis en vaardigheden door een kritische derde partij.

Wat is een Mailchimp expert

Een Mailchimp expert is iemand die door Mailchimp erkend is als expert nadat zijn of haar werk door de mensen van Mailchimp onderzocht is.

Een erkende Mailchimp expert kun je herkennen doordat zo iemand een profiel op de website van Mailchimp heeft.

In de tijd dat ik Mailchimp expert werd was dit niet makkelijk. Mailchimp gaf op basis van mijn factuur gedurende 3 maanden een korting van 50% op de abonnementskosten. Afhankelijk van hoeveel abonnees mijn klant had kon dit om erg veel geld gaan. Hierdoor was Mailchimp erg kritisch op het toelaten van nieuwe experts. Die korting is afgeschaft.

E-mailstrategie expert

Je kunt natuurlijk geen Mailchimp expert zijn zonder kennis over e-mailstrategie. Denk bij e-mailstrategie aan:

  • Algemene strategieën: doelgroepgerichte selectie bij het aanmeldproces, alternatieven bij het afmeldproces en segmentatie en gericht mailen
  • Maar denk ook aan strategieën om e-mailmarketing in te zetten om specifieke producten te verkopen en op te volgen naar aanleiding van activiteit van de bezoekers van je website op een specifieke pagina
  • En aan strategieën om meer informatie over je lezers te krijgen en deze informatie ook vast te leggen voor later gebruik

E-mailstrategie is meestal niet algemeen maar specifiek voor jouw bedrijf. Het betekent dat je gaat nadenken over elk aspect van je e-mailmarketing:

  • Is er iets te verbeteren?
  • Hoe kun je het optimaliseren?
  • Kun je er meer uithalen?

En naarmate je je strategie serieuzer gaat nemen zal je strategie steeds specifieker worden want je leert van de response van je doelgroep.

Sinds 30 januari 2017


Mailchimp trainer

Een erkende MailChimp trainer geeft volgens MailChimp goede trainingenover hun software.

Ik geef 2 soorten trainingen en dat zijn allebei trainingen op maat. Ik vind het geen zin hebben om online cursussen te ontwikkelen omdat Mailchimp zo vaak verandert. Daarom vind je online ook zoveel verouderde content over Mailchimp.

De trainingen die je bij mij kunt volgen zijn een training in mijn kantoor in Heiloo bij Alkmaar en een cursus van een uur met vergadersoftware.

Ik ben sinds 17 mei 2016 erkend als trainer en ik geef al sinds 2012 cursussen.


Template designer

Een MailChimp template designer kan templates maken, dat zal duidelijk zijn.

Maar wat veel mensen niet beseffen is dat een goed template niet alleen mooi moet zijn. Er zijn twee zaken die veel belangrijker zijn dan de vraag of een template er mooi uitziet.

Deze twee belangrijke punten zijn:

  • usability ofwel gebruikersvriendelijkheid
  • deliverability ofwel: komt je nieuwsbrief wel aan in de inbox?

Op 18 augustus 2015 bevestigde MailChimp me als als één van hun erkende template designers. Dit label heb ik weer in moeten leveren toen ik erkend werd m.b.t. e-mailstrategie, want een expert mag niet meer dan maximaal 3 labels hebben. Ik moest dus kiezen.


Inrichten van je account

Het werk van een MailChimp setup expert is het inrichten van je MailChimp account zodat het account voldoet aan jouw behoeften, aan de eisen die MailChimp stelt én zodat alles werkt en je nieuwsbrieven goed in de inbox aan komen.

Ik ben een erkende MailChimp setup expert sinds 16 januari 2015.


Mailchimp hulp

Ik kan je hulp bieden in de vorm een groot Mailchimp blog waar je kosteloos massa’s tips kunt vinden. En als je daar niet genoeg aan hebt of als je nog meer wilt, dan kun je ook even kijken op mijn dienstenpagina voor Mailchimp hulp. Daar vind je verschillende soorten diensten, zowel voor mensen die Mailchimp willen uitbesteden als trainingen en cursussen voor mensen die hun e-mailmarketing zelf willen doen.


Mailchimp expert: geschenk

Mijn geschenk voor jou gaat over marketing. Want e-mailmarketing is een deelgebied van marketing. Hieronder kun je een rekentool opvragen waarmee je gemakkelijk de waarde van je lijst kunt berekenen. En als je er een beetje mee gaat spelen, dan zie je ook hoe je de waarde van je lijst kunt vergroten.

Mailchimp training of cursus

cursus mailchimp

Dat gaat allemaal veel sneller dan door een blog ploeteren.

Je bent hier: Home » Projecten » Mailchimp erkenningen

Je mag dit artikel gerust delen of doorsturen:


Mailchimp erkenningen was last modified: by

Mailchimp hulp

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en mijn interesse in e-mailmarketing heeft zich uitgebreid. Sinds 2018 ben ik ook door MailerLite erkend als expert.


Mailchimp erkenningen was last modified: by