Mailchimp expert

Mailchimp expert

Ik ben sinds januari 2015 een erkende Mailchimp expert. Hier kun je lezen op welke deelgebieden van Mailchimp ik erkend ben en wat het betekent.

Iedereen noemt zich tegenwoordig expert. Het verschil tussen iemand die zichzelf tot expert verklaard heeft en een erkende expert is dit: de mensen van Mailchimp hebben mijn werk uitgebreid onderzocht voor ze me tot expert verklaarden.

Een erkende Mailchimp expert kun je herkennen doordat zo iemand een profiel op de website van Mailchimp heeft.


Expertisegebieden

E-mailstrategie

Denk bij e-mailstrategie aan:

  • Algemene strategieën: doelgroepgerichte selectie bij het aanmeldproces, alternatieven bij het afmeldproces en segmentatie en gericht mailen
  • Maar denk ook aan strategieën om e-mailmarketing in te zetten om specifieke producten te verkopen en op te volgen naar aanleiding van activiteit van de bezoekers van je website op een specifieke pagina
  • En aan strategieën om meer informatie over je lezers te krijgen en deze informatie ook vast te leggen voor later gebruik

E-mailstrategie is meestal niet algemeen maar specifiek voor jouw bedrijf. Het betekent dat je gaat nadenken over elk aspect van je e-mailmarketing:

  • Is er iets te verbeteren?
  • Hoe kun je het optimaliseren?

En naarmate je je strategie serieuzer gaat nemen zal je strategie steeds specifieker worden want je leert van de response van je doelgroep.

Sinds 30 januari 2017

Mailchimp expert: trainer

Een erkende MailChimp trainer geeft volgens MailChimp goede trainingenover hun software.

Ik geef 2 soorten trainingen en dat zijn allebei trainingen op maat. Ik vind het geen zin hebben om online cursussen te ontwikkelen omdat Mailchimp zo vaak verandert. Daarom vind je online ook zoveel verouderde content over Mailchimp.

De trainingen die je bij mij kunt volgen zijn een training in mijn kantoor in Heiloo bij Alkmaar en een cursus van een uur met vergadersoftware.

Mailchimp cursus

Ik ben sinds 17 mei 2016 erkend als trainer en ik geef al sinds 2012 cursussen.

Mailchimp expert: template designer

Een MailChimp template designer kan templates maken, dat zal duidelijk zijn.

Maar wat veel mensen niet beseffen is dat een goed template niet alleen mooi moet zijn. Er zijn twee zaken die veel belangrijker zijn dan de vraag of een template er mooi uitziet.

Deze twee belangrijke punten zijn:

  • usability ofwel gebruikersvriendelijkheid
  • deliverability ofwel: komt je nieuwsbrief wel aan in de inbox?

Op 18 augustus 2015 bevestigde MailChimp me als als één van hun erkende template designers. Dit label heb ik weer in moeten leveren toen ik erkend werd m.b.t. e-mailstrategie, want een expert mag niet meer dan maximaal 3 labels hebben. Ik moest dus kiezen.

Mailchimp expert: inrichten van je account

Het werk van een MailChimp setup expert is het inrichten van je MailChimp account zodat het account voldoet aan jouw behoeften, aan de eisen die MailChimp stelt én zodat alles werkt en je nieuwsbrieven goed in de inbox aan komen.

Ik ben een erkende MailChimp setup expert sinds 16 januari 2015.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en mijn interesse in e-mailmarketing heeft zich uitgebreid. Sinds 2018 ben ik ook door MailerLite erkend als expert.


Mailchimp expert was last modified: by
Mailchimp expert was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Ik ben facilitator voor de marketingmethode Get Clients Now!™ en door Hubspot gecertificeerd voor inbound marketing. Ik kan je helpen met klanten krijgen via de organische zoekresultaten, door Yoast gecertificeerd. En ik kan je helpen met e-mailmarketing. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *