Open Source Intelligence (OSINT)

Open Source Intelligence OSINT

Open Source Intelligence heeft niets te maken met Open Source software. Open Source Intelligence (OSINT) gaat over informatie die vrij beschikbaar is.

Bijvoorbeeld via de social media, via (vak)tijdschriften, radio, tv, maar ook de stickers op je auto en de namen van je hele gezin bij je deur. En alles op je website inclusief je adres, telefoonnummer en wat je daar nog meer hebt neergezet.


Open Source Intelligence (OSINT)

Die losse flarden informatie zijn op zichzelf geen nieuws, maar gecombineerd kan er een beeld door ontstaan dat voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden.

Je kunt deze informatie dus ook gebruiken om onderzoek te doen. En dat doen mensen dus ook. Heel verschillende beroepsgroepen doen onderzoek naar deze vrij beschikbare informatie. Denk hierbij aan journalisten, HR managers. En de informatie is ook goed te gebruiken door mensen met minder goede bedoelingen zoals hackers en inbrekers.


Tools

Daar zijn ook tools voor. Een heel simpel voorbeeld van zo’n tool is de mogelijkheid om social profiles toe te voegen aan de profielen van je abonnees op Mailchimp.

Het is dus zaak om na te denken voor je iets publiceert of deelt want niet alleen je vriendjes zien het. Ook je vijanden zien graag dat je persoonlijke informatie deelt.


Cursus OSINT

Ook sock puppets en fake nieuws zijn in deze cursus besproken.

De cursusinhoud kun je hier vinden en als je deze cursus zelf zou willen doen, hij staat hier.


Gerelateerde artikelen

pijltje

Klanten werven

Get clients now facilitator

Klanten krijgen lijkt soms moeilijk. Maar het is makkelijker dan je nu denkt.

Er zijn een paar dingen die je ervoor moet doen. En die moet je consequent doen.

Schrijf je hier in dan vertel ik je wat je moet doen.

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com


Je bent hier: Home » Projecten » Open Source Intelligence (OSINT)


Open Source Intelligence (OSINT) was last modified: by
Open Source Intelligence (OSINT) was last modified: by