Yoast SEO cursussen

Yoast SEO cursussen

SEO vind ik leuk en interessant. Ik ben hierdoor al een poosje aan het leren over SEO. In 2012 volgde ik mijn eerste cursus over SEO en ik ben er nog niet klaar mee. Hieronder vind je mijn cursussen en badges.

Zoekmachine optimalisatie

Zelf geef ik ik ook een SEO cursus in het Nederlands. Op een haalbare manier zonder dat je er onbegrijpelijke dingen voor hoeft te doen en over een onderwerp dat zoden aan de dijk zet. Mijn cursus kun je hier vinden.

En ik heb natuurlijk ook een SEO blog in het Nederlands.


2018

Yoast SEO for WordPress 2018 Gutenberg
Judith de Vries successfully completed the Yoast SEO for WordPress (block editor) course!

Yoast SEO for WordPress is een cursus over de plugin van Yoast. Deze cursus heb ik al eerder gevolgd. Maar de plugin is veranderd en we hebben de Gutenberg editor gekregen. Dus ik moest opnieuw aan de slag.

Yoast SEO for WordPress block editor

Yoast site structure 2016 en 2018
Judith de Vries successfully completed the Site structure course!

Yoast site structure is een cursus die gaat over de structuur van je website. De manier waarop je je website structureert vertelt een verhaal aan Google over waar je website werkelijk over gaat en over wat werkelijk belangrijk is op jouw website.

Je kunt prachtige content op je website plaatsen en dan denk je waarschijnlijk dat het duidelijk is waar je website over gaat. Maar de structuur van je website kan een heel ander verhaal vertellen.

En als de structuur van je website een heel ander verhaal vertelt, dan zou het goed kunnen dat je gaat scoren op zoektermen waar je eigenlijk helemaal niet op wilt scoren.

Ik heb in deze cursus over site structuur  o.a. geleerd:

  • hoe je een structuur kunt aanbrengen waardoor je website goed geïndexeerd kan worden en mensen alles gemakkelijk kunnen vinden
  • en hoe je zelf kunt regisseren welke van je pagina’s of blogposts het hoogte in Google gaat komen

Dit is zo boeiend, daar heb je geen idee van :)

Ik heb deze cursus in 2016 voor het eerst gedaan en in december 2018 heb ik een update gedaan.

Yoast site structuur 2018 certificaat

Yoast SEO voor beginners 2018
Judith de Vries successfully completed the SEO for beginners course!

Yoast SEO voor beginners is een leuke cursus om mee te beginnen :) Ik ben niet met deze cursus begonnen, ik kreeg ineens een uitnodiging toegestuurd om deze gratis cursus toe te voegen aan mijn portfolio. En uitnodigingen voor SEO cursussen kan ik moeilijk weerstaan, dus ik heb het gedaan.

Als je eigenlijk wel iets over SEO zou willen weten maar geen idee hebt waar je moet beginnen, dan zou je hier kunnen beginnen.

En als je eigenlijk liever niets over SEO wilt weten maar eigenlijk wel moet, ook dan is deze cursus heel geschikt.

Je gaat snuffelen aan de verschillende kanten van SEO. En als je klaar bent met snuffelen dan krijg je een test waarmee je kunt zien of je er iets van begrepen hebt. Je krijgt de lesstof aangeboden in de vorm van video’s én in de vorm van tekst.

De cursus is gratis, maar het is geen flutcursus, je leert basiszaken. Niet heel veel of heel moeilijk, maar je leert wel degelijk iets. Deze cursus kun je hier vinden.


Yoast technische SEO 1 in 2018
Judith de Vries successfully completed the Technical SEO course!

Yoast technische SEO 1. Dat was geen cursus die hoog op mijn verlanglijstje stond, want ik dacht dat het een “te moeilijke” cursus zou zijn. Maar de handdoek in de ring gooien nog voor ik begonnen ben, dat past niet helemaal bij me.

Dus met de moed der wanhoop ben ik eraan begonnen. En toen voltrok het wonder zich …

Het wonder: er waren een heleboel vragen waar ik al tijden mee rondliep. Maar ik kon nergens antwoorden vinden. En nu kreeg alle antwoorden op een gestructureerde manier op een presenteerblaadje aangeboden.

Dat is het laatste dat ik verwacht had.  Het was beslist niet “te moeilijk”. Deze cursus was juist heel erg verhelderend. Het was lang niet zo moeilijk als ik verwacht had.

Natuurlijk ben ik nog een nerveus, want er staat een 1 achter “Technische SEO”. Dus er komen nog meer cursussen … Maar dit was beslist een bemoedigende start.

Als je de cursus technische SEO 1 zelf wilt volgen, ga dan naar de site van Yoast.

technische SEO

2017

Yoast basis SEO 2017
Judith de Vries successfully completed the Basic SEO (deprecated) course!

Yoast basis SEO gaat over alle aspecten van SEO op om het even welk type website. En dat is pittig en heel veel! Met “alle aspecten” bedoel ik dat in cursus ook aandacht geschonken is aan de opbouw en de structuur van teksten, gebruikersvriendelijkheid, conversie, zoekwoordenonderzoek en een klein beetje technische SEO. Plus aan wat gebruikersvriendelijkheid en conversie te maken hebben met SEO.

Bij de examenvragen zat een echt moeilijke vraag over tekstanalyse. Het hele hoofdstuk over tekstanalyse vond ik pittig. Ik heb zelfs tijdelijk de handdoek in de ring gegooid. Maar ja, inschrijven voor een cursus en ‘m dan niet afmaken past niet echt bij mij. Dus uiteindelijk ben ik doorgegaan. En met succes.

Als je vastloop in een cursus van Yoast dan loop je ook echt vast. Je kunt niet verder. Je krijgt pas een nieuw hoofdstuk als je het vorige hoofdstuk helemaal hebt verteerd en de vragen over dat hoofdstuk allemaal goed hebt beantwoord. Een hoofdstuk tijdelijk overslaan om er later eens goed voor te gaan zitten kan dus niet.

Als je SEO zelf wilt doen, dan vind ik deze cursus een aanrader. Je kunt ‘m hier vinden.

Yoast basis SEO

2016

Yoast SEO voor WordPress 2016
Judith de Vries successfully completed the Yoast SEO for WordPress (deprecated) course!

Yoast SEO voor WordPress: een complete cursus over de plugin. De plugin van Yoast is grote en ingewikkelde plugin. Als je deze plugin gaat gebruiken (aanrader!) dan heb je te maken met twee zaken: configuratie en dagelijks gebruik.

De configuratie hoeft slechts eenmaal gedaan te worden, maar dan wel graag goed. Dagelijks gebruik moet natuurlijk bij het plaatsen van iedere blogpost die ertoe doet.

Mensen halen vaak niet alles uit deze plugin wat er in zit. In de training SEO met resultaat gaan we hier aandacht aan schenken. Dit kan ook in een Skype sessie van anderhalf uur.

Een badge en een certificaat moeten verdiend worden. Je krijgt ze alleen als je 100% van de testvragen goed hebt. Als je deze cursus zelf zou willen doen dan kun je ‘m hier vinden.

Yoast SEO for WordPress
Yoast SEO voor WordPress

Behalve deze cursussen bij Yoast heb ik ook SEO certificaten bij KGOM behaald.

Over SEO

Als schrijven en publiceren je marketingstrategieën zijn dan is het beslist een goed idee om je website te optimaliseren zodat je artikelen ook gevonden kunnen worden. Ik kan je zowel helpen met marketing als met SEO.


Yoast SEO cursussen was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Ik ben facilitator voor de marketingmethode Get Clients Now!™ en door Hubspot gecertificeerd voor inbound marketing. Ik kan je helpen met klanten krijgen via de organische zoekresultaten, door Yoast gecertificeerd. En ik kan je helpen met e-mailmarketing. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite.