Problemen met een plugin

Hoe problemen met een plugin eruit kunnen zien, hoe je kunt weten aan welke plugin het ligt en en hoe je dergelijke problemen verhelpt.

Op vrijdagavond had ik nog even zitten werken aan de website van mijn klant, want we hadden een datum vastgesteld waarop we ‘m willen lanceren dus ik had een beetje haast.

Om het werk aan de website te voltooien had ik o.a. een plugin geïnstalleerd die moet voorkomen dat anderen de teksten van de website kunnen kopiëren of de afbeeldingen mee kunnen nemen.

En toen bleek er een probleem te zijn: een paar afbeeldingen waren ineens “verdwenen”.

Hoe dit kan ontstaan

Als je ooit op een dergelijke manier een afbeelding kwijt bent hoef je niet in je media te gaan zoeken naar de afbeelding om ‘m opnieuw te plaatsen, want een afbeelding verdwijnt niet zomaar. Je moet de oplossing van het probleem ergens anders zoeken.

Plugins

WordPress is open source: iedereen die een plugin kan maken mag ‘m ook aanbieden en niet iedere plugin past bij iedere website, maar soms passen plugins ook niet bij elkaar.

Website

Of een plugin bij je website past kun je inschatten voor je ‘m installeert. Als er een waarschuwing staat dat een plugin niet getest is met jouw website, installeer ‘m dan maar liever niet.

Plugins die niet bij elkaar passen

Maar ook als een plugin bij je website past, kan het gebeuren dat hij niet past bij de andere plugins die je geïnstalleerd hebt. En dan kunnen er rare dingen gebeuren.

De oplossing is heel simpel:

  • zet alle plugins uit
  • zet ze daarna één voor één weer aan
  • let goed op wat er ondertussen gebeurt

Doorgeslagen stop

Je doet dus eigenlijk precies hetzelfde als wanneer er een stop in je huis doorslaat. Je zet dan alle apparaten uit en daarna zet je ze één voor één weer aan om te vinden welk apparaat de problemen veroorzaakt.

Plugin met problemen

Als je de plugin met problemen gevonden hebt, dan zet je die plugin weer uit en je verwijdert ‘m. Zoek gewoon even verder naar een plugin die ongeveer hetzelfde doet en die wel bij je website en bij je andere plugins past.

Welke plugin?

Nee, ik vertel je niet welke plugin in deze situatie de boosdoener was, want dat doet er niet toe. Het probleem ontstond niet door deze plugin maar door deze plugin in combinatie met de website of in combinatie met andere plugins.

Kopieerbeveiliging

Als je kopieerbeveiliging op je website wilt, ga dan in de zijbalk naar plugins → nieuwe plugin en tik in het zoekveld “copy protect” in. Je krijgt dan een heleboel plugins te zien die je hiervoor kunt inzetten.

Kies er eentje die getest is met je website en die recentelijk is bijgewerkt. En hoop er het beste van.

Problemen met een plugin

Problemen met een plugin kunnen we allemaal wel eens hebben en ik hoop dat dit artikel je een oplossing aanreikt.

Maar problemen met plugins oplossen is niet mijn gewone werk. Mijn gewone werk is het verbeteren van de vindbaarheid van een website.

Als je daar toevallig ook problemen mee hebt, neem dan contact met me op want ik help je graag. En hoeft niet duur te zijn want dit doen we  op basis van begeleiding of als een training: ik vertel, jij doet.

Judith de Vries

 

Over Judith de Vries

Marketing voor eenpersoons dienstverlenende bedrijven:

  • erkende Mailchimp expert
  • erkende Mailerlite expert
  • SEO Yoast gecertificeerd
  • Inbound marketing gecertificeerd
Problemen met een plugin was last modified: by
Credits

Met dank aan Clker-Free-Vector-Images.

Problemen met een plugin was last modified: by