Problemen met een plugin

Problemen met een plugin

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Hoe problemen met een plugin eruit kunnen zien, hoe je kunt weten aan welke plugin het ligt en en hoe je dergelijke problemen verhelpt.

Op vrijdagavond had ik nog even zitten werken aan de website van mijn klant, want we hadden een datum vastgesteld waarop we ‘m willen lanceren dus ik had een beetje haast.

Om het werk aan de website te voltooien had ik o.a. een plugin geïnstalleerd die moet voorkomen dat anderen de teksten van de website kunnen kopiëren of de afbeeldingen mee kunnen nemen. En toen bleek er een probleem te zijn: een paar afbeeldingen waren ineens “verdwenen”.


Problemen met een plugin

Als je ooit op een dergelijke manier een afbeelding kwijt bent hoef je niet in je media te gaan zoeken naar de afbeelding om ‘m opnieuw te plaatsen, want een afbeelding verdwijnt niet zomaar. Je moet de oplossing van het probleem ergens anders zoeken.

Plugins: open source

WordPress is open source: iedereen die een plugin kan maken mag ‘m ook aanbieden en niet iedere plugin past bij iedere website, maar soms passen plugins ook niet bij elkaar.

Of een plugin bij je website past kun je inschatten voor je ‘m installeert. Als er een waarschuwing staat dat een plugin niet getest is met jouw website, installeer ‘m dan maar liever niet.


Plugins die niet bij elkaar passen

Maar ook als een plugin bij je website past, kan het gebeuren dat hij niet past bij de andere plugins die je geïnstalleerd hebt. En dan kunnen er rare dingen gebeuren.

De oplossing is heel simpel:

  • zet alle plugins uit
  • zet ze daarna één voor één weer aan
  • let goed op wat er ondertussen gebeurt

Doorgeslagen stop

Je doet dus eigenlijk precies hetzelfde als wanneer er een stop in je huis doorslaat. Je zet dan alle apparaten uit en daarna zet je ze één voor één weer aan om te vinden welk apparaat de problemen veroorzaakt.

Plugin met problemen

Als je de plugin met problemen gevonden hebt, dan zet je die plugin weer uit en je verwijdert ‘m. Zoek gewoon even verder naar een plugin die ongeveer hetzelfde doet en die wel bij je website en bij je andere plugins past.


Welke plugin?

Nee, ik vertel je niet welke plugin in deze situatie de boosdoener was, want dat doet er niet toe. Het probleem ontstond niet door deze plugin maar door deze plugin in combinatie met de website of in combinatie met andere plugins.


Problemen met een plugin

Problemen met een plugin kunnen we allemaal wel eens hebben en ik hoop dat dit artikel je een oplossing aanreikt. Dat de technische kant van je website in orde is, is belangrijk voor de vindbaarheid van een website.

Als je meer wilt weten over het verbeteren van de vindbaarheid van je website, lees dan verder bij SEO leren voor beginners.


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt opProblemen met een plugin was last modified: by

Als je meer wilt lezen over WordPress, dan kan het artikel WordPress voor Jip en Janneke een interessant startpunt voor je zijn.


Problemen met een plugin: met dank aan Canva.com voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Problemen met een plugin was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *