Problemen met WordPress oplossen

Problemen met WordPress oplossen

Hoe problemen WordPress zijn vaak problemen met een plugin. Niet altijd natuurlijk, maar het is wel handig om bij problemen met WordPress als eerste te controleren of het aan je plugins ligt. Hier vertel ik hoe je dit doet.


Problemen met WordPress

Op vrijdagavond had ik nog even zitten werken aan de website van mijn klant, want we hadden een datum vastgesteld waarop we ‘m willen lanceren dus ik had een beetje haast.

Om het werk aan de website te voltooien had ik o.a. een plugin geïnstalleerd die moet voorkomen dat anderen de teksten van de website kunnen kopiëren of de afbeeldingen mee kunnen nemen. En toen bleek er een probleem te zijn: een paar afbeeldingen waren ineens “verdwenen”.

Problemen met een plugin

Als je ooit op een dergelijke manier een afbeelding kwijt bent hoef je niet in je media te gaan zoeken naar de afbeelding om ‘m opnieuw te plaatsen, want een afbeelding verdwijnt niet zomaar. Je moet de oplossing van het probleem ergens anders zoeken.

Plugins: open source

WordPress is open source: iedereen die een plugin kan maken mag ‘m ook aanbieden en niet iedere plugin past bij iedere website, maar soms passen plugins ook niet bij elkaar.

Of een plugin bij je website past kun je inschatten voor je ‘m installeert. Als er een waarschuwing staat dat een plugin niet getest is met jouw website, installeer ‘m dan maar liever niet.


Problemen met WordPress

Maar ook als een plugin bij je website past, kan het gebeuren dat hij niet past bij de andere plugins die je geïnstalleerd hebt. En dan kunnen er rare dingen gebeuren.

De oplossing is heel simpel:

  • zet alle plugins uit
  • zet ze daarna één voor één weer aan
  • let goed op wat er ondertussen gebeurt

Doorgeslagen stop

Je doet dus eigenlijk precies hetzelfde als wanneer er een stop in je huis doorslaat. Je zet dan alle apparaten uit en daarna zet je ze één voor één weer aan om te vinden welk apparaat de problemen veroorzaakt.

Plugin met problemen

Als je de plugin met problemen gevonden hebt, dan zet je die plugin weer uit en je verwijdert ‘m. Zoek gewoon even verder naar een plugin die ongeveer hetzelfde doet en die wel bij je website en bij je andere plugins past.

Welke plugin?

Nee, ik vertel je niet welke plugin in deze situatie de boosdoener was, want dat doet er niet toe. Het probleem ontstond niet door deze plugin maar door deze plugin in combinatie met de website of in combinatie met andere plugins.


Problemen met WordPress

Problemen met een plugin kunnen we allemaal wel eens hebben en ik hoop dat dit artikel je een oplossing aanreikt. Dat de technische kant van je website in orde is, is belangrijk voor de vindbaarheid van een website.

Als je het probleem op deze manier niet kunt vinden, dan heb je technische hulp nodig. Ga naar de website van AllesWP en vraag om hulp.


Klanten werven

Get clients now facilitator

Klanten krijgen lijkt heel moeilijk. Maar het is makkelijker dan je nu denkt.

Er zijn een paar dingen die je ervoor moet doen. En die moet je consequent doen.

Schrijf je hier in en leer wat je moet doen.


Je bent hier: Home » WordPress » Problemen met WordPress oplossen

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com


Problemen met WordPress oplossen was last modified: by

Als je meer wilt lezen over WordPress, dan kan het artikel WordPress voor Jip en Janneke een interessant startpunt voor je zijn.


Problemen met een plugin: met dank aan Canva.com voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Problemen met WordPress oplossen was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *