Zit er nog iemand op Google Plus doelgroep

Profiel op Google Plus

Hoewel Google Plus bij veel mensen niet goed in de smaak valt, is toch een erg goed idee om er actief te zijn, al was het maar omdat berichten die je er publiceert direct geïndexeerd worden. En omdat je dan beter zichtbaar bent voor ingelogde volgers.

Update: sinds april 2019 bestaat Google Plus niet meer.

  • Updates op dit platform worden direct geïndexeerd
  • Ingelogde gebruikers die een zoekopdracht geven krijgen vaker websites te zien van mensen in wie ze op Google Plus interesse getoond hebben

Dat zijn voordelen waar je niet gemakkelijk omheen kunt.  Het is een platform waar je heel gericht kunt posten. Dit kan door je contacten in kringen te ordenen.  En het platform vraagt niet verschrikkelijk veel tijd en aandacht.

Je kunt op Google Plus zowel een persoonlijk profiel aanmaken als een bedrijfspagina. Een bedrijfspagina is niet verplicht, je kunt dus ook alles via je persoonlijke profiel doen.

Een profiel op Google Plus kan enorm bijdragen aan je online vindbaarheid, daarom is het aan te raden een profiel op Google Plus aan te maken en je nieuwste blogs door te plaatsen op Google Plus.


Doelgroep op Google Plus

Op deze pagina:

Zit je doelgroep er?

Profiel aanmaken

Kringen


Zit je doelgroep er

Doelgroep
Google Plus

Google Plus

Google Plus is een platform waar je moet zijn omdat blogposts die je op Google Plus promoot razendsnel geïndexeerd worden, dat alleen al maakt Google Plus tot een interessant medium.In 2015 maakten 3,9 miljoen Nederlanders gebruik van Google Plus waarvan 1,3 miljoen dagelijks.In 2016 waren er 3,6 miljoen Nederlandse gebruikers en het aantal dagelijkse gebruikers was 1,2 miljoen.Over 2017 heb ik geen heldere cijfers kunnen vinden en dat zegt genoeg: zorg dat je een goed profiel hebt op Google Plus maar ga er verder niet in investeren. Maar let op: dat dit nu zo is wil niet zeggen dat dit altijd zo blijft.Google Plus
JaarAantal gebruikersDagelijks gebruik
20153,9 miljoen1,3 miljoen
20163,6 miljoen1,2 miljoen
2017
Meer over Google Plus kun je hier vinden.
Profiel op Google Plus was last modified: by

Profiel op Google Plus: over jou

Een profiel op Google Plus maken

Als je een profiel op Google Plus maakt, plaats dan vooral ook een link naar je website in je introductie: dit vergroot je zichtbaarheid. Dit komt te staan onder het tabblad “Over”.

Community’s

Als je lid bent van community’s kun je hier kiezen of je deze community’s wilt laten zien op je profiel en als je dat wilt, welke community’s je precies wilt laten zien.

Werk

Onder het kopje “werk” kun je informatie over je bedrijf kwijt. Vul die informatie vooral ook in, want hierdoor ben je beter vindbaar.

Opleiding

Onder het kopje “Opleiding” kun je je opleidingen kwijt.

Een lastig punt hierbij is, dat Google Plus je opleidingen niet automatisch rangschikt met de oudste onderaan en de nieuwste bovenaan.

En als je later een opleiding wilt toevoegen en je vult je opleidingen gewoon aan, dan komt de nieuwste opleiding onderaan te staan. Als je de nieuwste opleiding bovenaan wilt hebben moet je het hele boxje opnieuw invullen.

Woonplaats

Vul bij woonplaats de plaats in waar je bedrijf gevestigd is.

Algemene informatie

Geslacht, burgerlijke staat, verjaardag en bijnamen.

Als je bekend bent onder een bijnaam, vul die bijnaam dan in, want mensen kunnen je vinden op die bijnaam.

Contactgegevens

Hoe ben je bereikbaar?

Links

Google Plus heeft een boxje waar je links kunt plaatsen. Vul dat boxje compleet in. Bij “bijdrager aan” vul je de links in van de websites waar je op publiceert, bij “andere profielen” vul je links in naar je social media accounts.


Kringen

Kringen op Google Plus

Met behulp van kringen op Google Plus kun je heel gericht posten op Google Plus. Kringen zijn behulpzaam om een bericht te kunnen plaatsen dat slechts door een deel van je contacten gezien kan worden. En dat is gunstig voor je. Want hierdoor kun je zorgen dat je bericht alleen getoond wordt aan mensen die er in geïnteresseerd zijn. En dat vergroot het engagement.

Wederkerigheid

Je kunt je contacten indelen in kringen en als je een bericht plaatst dan kies je bij publicatie in welke kringen het bericht gepubliceerd wordt.

Bij het indelen in kringen op Google Plus is geen sprake van wederkerigheid: ik kan jou in mijn kringen plaatsen zonder dat jij mij in jouw kringen plaatst.

Controle

Je hebt er dus controle over wie je berichten kunnen lezen, want je bepaalt zelf in welke kringen je berichten gepubliceerd worden. Je kunt hierdoor op Google Plus heel gericht artikelen delen. En daardoor kun je ervoor zorgen dat je mensen niet verveelt met artikelen die totaal niet interessant voor ze zijn.

Zakelijk en hobby

Je kunt bijvoorbeeld een kring maken van zakelijke contacten met wie je zakelijke berichten deelt. En je kunt daarnaast een kring maken van mensen met wie je een hobby deelt.

  • De zakelijke groep stuurt je uitsluitend zakelijke berichten
  • de hobby groep stuur je uitsluitend berichten die over die hobby gaan

En je kunt contacten ook opnemen in meerdere kringen.

Kringen op Google Plus aanmaken

Standaard staan er een paar kringen op Google Plus voor je klaar, maar daar hoef je je niet aan te houden. Het is heel gemakkelijk om zelf nieuwe kringen aan te maken.

Om kringen aan te maken ga je op je Google Plus profiel naar Startpagina. Dat is een menu dat je in de links boven kunt vinden. Op dit menu en kies voor Mensen. Bovenaan de pagina zie je nu een menu staan met de volgende titels:

  • Mensen vinden
  • Volgen
  • Volgers

Kies hier voor: Volgen.

Jouw kringen

Je ziet nu onderaan de pagina aan de rechterkant staan: Nieuwe kring. Als je daarop klikt dan zie je een popup waarin je een nieuwe kring kunt aanmaken. Als je dit niet ziet moet je eerst even scrollen.

nieuwe kring

Relevante naam

Geef de kring een naam die voor jou relevant is.

Klik daarna in het menu op Mensen vinden en je ziet je kennissen. Als je dan op Volgen klikt kun je ze indelen in een kring.


Profiel op Google Plus was last modified: by
Profiel op Google Plus was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.