Reactievelden verwijderen

Reactievelden verwijderen

Reactievelden verwijderen: op sommige pagina’s van je website wil je liever geen reactievelden, bijvoorbeeld op de contactpagina of op de pagina waar je Algemene Voorwaarden staan

Het ziet er raar uit als je op die pagina’s reactievelden laat staan. Ik bedoel: wat valt er te reageren op Algemene Voorwaarden? En waarom zou iemand een reactie willen geven op een contactformulier? Daarom is het een goed idee de reactievelden van dergelijke pagina’s te verwijderen.


Reactievelden verwijderen

Als je je blog geschreven hebt, scroll je helemaal naar beneden, tot ver onder je artikel. En dan zie je het staan:

  • Reacties toestaan
  • trackbacks en pingbacks toestaan

Daar staat een vakje voor, waar je een vinkje kunt zetten, of waar je een vinkje kunt weghalen. Als je geen reacties op je pagina wilt, dan haal je het vinkje weg.

reactievelden

Scherminstellingen

Als je helemaal onderaan je pagina niet ziet staan dat je reacties kunt toestaan of niet, dan moet je eerst iets anders doen.

Rechtsboven op de pagina, vlak onder je naam, staat:

  • Scherminstellingen
  • Help

Klik op het pijltje naast scherminstellingen. Er klapt dan een venster open met daarin een aantal woorden en een hokje voor ieder woord waar je een vinkje kunt zetten.

Vink bij je scherminstellingen het hokje voor reacties aan en scroll daarna naar beneden om het vinkje dat daar voor reacties staat, weg te halen.

Scherminstellingen reacties pijl

Dat is alles. Het is dus eigenlijk helemaal niet moeilijk, maar je moet wel weten waar je het uitzetten van de reactievelden zichtbaar kunt maken want je reactievelden verwijderen lukt pas als je die plaats zichtbaar hebt gemaakt.

Het is heus geen ramp als je reactievelden hebt staan op je contactpagina, het staat alleen beetje gek.

Meer tips over WordPress kun je vinden in de handleiding WordPress voor beginners.

5 geheimen

SEO voor dummies, geen technische kennis nodig.

Reactievelden verwijderen was last modified: by

Reactievelden verwijderen: met dank aan janjf93 voor de uitgelichte afbeelding.

Reactievelden verwijderen was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.