retweets op twitter

Retweets op Twitter inzetten

Geschatte leestijd: 3 minuten

Retweets op Twitter inzetten

Retweets op Twitter hebben een mogelijkheid om je eigen commentaar toe te voegen. Vaak hoor ik ondernemers zeggen dat ze Twitter “niets vinden”. Te weinig mogelijkheden, te fragmentarisch. Dat kun je ook anders zien.

Juist doordat je op Twitter alleen piepkleine berichtjes kunt plaatsen en die piepkleine berichtjes zo veelzeggend moeten zijn dat je volgers erdoor verleid worden om op de link bij je tweet te klikken, haalt Twitter het beste in je naar boven!

En Twitter zelf verbetert zich ook, want de retweets zijn leuker geworden.

Retweets op twitter: vroeger

Als je vroeger een tweet genoeg de moeite waard vond om naar je volgers te retweeten, dan kon je daar niets aan toevoegen.

Nou ja niets …, laat ik het zo zeggen: je moest handig zijn met Twitter om er iets aan toe te kunnen voegen. Je moet de tekst kopiëren, in een nieuwe lege tweet plakken, er RT voorzetten en dan mocht je hopen dat er nog een beetje ruimte was om er iets bij te zetten.

Het is natuurlijk niet gebruikersvriendelijk als gebruikers zelf allerlei trucjes moeten bedenken. Twitter heeft dat ook ingezien.

Retweets op Twitter: nu

Nu kun je veel gemakkelijker retweeten. Als je nu een leuke tweet ziet die de moeite waar is om te retweeten, dan doe je precies hetzelfde als vroeger: klik op het symbooltje van de retweet.

retweets op twitter inzetten

En dan zie je dat Twitter je vraagt of je alleen wilt retweeten of dat je wilt retweeten met reactie.

Retweets: geen beperkingen meer

De beperking die je vroeger had – je kon er alleen iets bij schrijven als daar ruimte voor was – is er dus niet meer. Uiteraard heb je nog wel te maken met de beperkte ruimte die Twitter biedt, maar zoals eerder gezegd: die beperkte ruimte haalt het beste in je naar boven.

Online vindbaarheid

Twitter kan zeker bijdragen aan je online vindbaarheid. Dat kan ik uit persoonlijke ervaring bevestigen: ik krijg regelmatig klanten via Twitter.

Maar als het om marketing gaat, dan is het nooit een goed idee om alles op één kaart te zetten.

Je kunt hier lezen welke platforms ook interessant voor je kunnen zijn als het om marketing gaat.

tip

En hier kun je meer vinden over de ins en outs van Twitter.

Twitter kan passen in een goed marketingplan. Niet altijd natuurlijk, maar wel als je doelgroep er zit. En als je nog meer tips over marketing wilt lezen, ga dan eens naar de rubriek over marketing zelf doen.

Als je dat leuk vindt zouden we elkaar kunnen volgen op Twitter. Je kunt me hier vinden. 

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert, MailerLite expert, SEO

  • Cursus Twitter, Karel Geenen Academy
  • Met dank aan GDJ voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Gepubliceerd op: 10-11-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 31-10-2021

Categorieën en tags bij dit bericht