retweets op twitter

Retweets op Twitter inzetten

Get clients now facilitator

Geschatte leestijd: 3 minutes

Retweets op Twitter inzetten

Vaak hoor ik ondernemers zeggen dat ze Twitter “niets vinden”. Te weinig mogelijkheden, te fragmentarisch. Dat kun je ook anders zien.

Juist doordat je op Twitter alleen piepkleine berichtjes kunt plaatsen en die piepkleine berichtjes zo veelzeggend moeten zijn dat je volgers erdoor verleid worden om op de link bij je tweet te klikken, haalt Twitter het beste in je naar boven!

En Twitter zelf verbetert zich ook, want de retweets zijn leuker geworden. Retweets op Twitter hebben tegenwoordig een mogelijkheid om je eigen commentaar toe te voegen.

Retweets op Twitter

Hoe was dat vroeger?

Retweets op twitter: vroeger

Als je vroeger een tweet genoeg de moeite waard vond om naar je volgers te retweeten, dan kon je daar niets aan toevoegen.

Nou ja niets …, laat ik het zo zeggen: je moest handig zijn met Twitter om er iets aan toe te kunnen voegen. Je moet de tekst kopiëren, in een nieuwe lege tweet plakken, er RT voorzetten en dan mocht je hopen dat er nog een beetje ruimte was om er iets bij te zetten.

Het is natuurlijk niet gebruiksvriendelijk als gebruikers zelf allerlei trucjes moeten bedenken. Twitter heeft dat ook ingezien.

Retweets op Twitter

Nu: gebruiksvriendelijker

Retweets op Twitter: nu

Nu kun je veel gemakkelijker retweeten. Als je nu een leuke tweet ziet die de moeite waar is om te retweeten, dan doe je precies hetzelfde als vroeger: klik op het symbooltje van de retweet.

retweets op twitter inzetten

En dan zie je dat Twitter je vraagt of je alleen wilt retweeten of dat je wilt retweeten met reactie.

Retweets op Twitter

Geen beperkingen meer

Retweets: geen beperkingen meer

De beperking die je vroeger had – je kon er alleen iets bij schrijven als daar ruimte voor was – is er dus niet meer. Uiteraard heb je nog wel te maken met de beperkte ruimte die Twitter biedt, maar zoals eerder gezegd: die beperkte ruimte haalt het beste in je naar boven.

5 simpele tips om klanten te krijgen

Makkelijk toe te passen

Online vindbaarheid

Twitter kan zeker bijdragen aan je online vindbaarheid. Dat kan ik uit persoonlijke ervaring bevestigen: ik krijg regelmatig klanten via Twitter. Maar als het om marketing gaat, dan is het nooit een goed idee om alles op één kaart te zetten. Je kunt hier lezen welke platforms ook interessant voor je kunnen zijn als het om marketing gaat.

Twitter kan passen in een goed marketingplan. Niet altijd natuurlijk, maar wel als je doelgroep er zit. En als je nog meer tips over marketing wilt lezen, ga dan eens naar de rubriek over marketing zelf doen.

Als je dat leuk vindt zouden we elkaar kunnen volgen op Twitter. Je kunt me hier vinden. 

  • Cursus Twitter, Karel Geenen Academy
  • Met dank aan GDJ voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Heb je een vraag over dit artikel? Kijk dan even of de comments nog open staan en dan kun je je vraag hier stellen.

Gepubliceerd op: 10-11-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 16-3-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Retweets op Twitter inzetten was last modified: by