Retweets op Twitter

Retweets op Twitter inzetten

Retweets op Twitter hebben een mogelijkheid om je eigen commentaar toe te voegen. Vaak hoor ik ondernemers zeggen dat ze Twitter “niets vinden”. Te weinig mogelijkheden, te fragmentarisch. Dat kun je ook anders zien.

Juist doordat je op Twitter alleen piepkleine berichtjes kunt plaatsen en die piepkleine berichtjes zo veelzeggend moeten zijn dat je volgers erdoor verleid worden om op de link bij je tweet te klikken, haalt Twitter het beste in je naar boven!

En Twitter zelf verbetert zich ook, want de retweets zijn leuker geworden.


Retweets op twitter: vroeger

Als je vroeger een tweet genoeg de moeite waard vond om naar je volgers te retweeten, dan kon je daar niets aan toevoegen.

Nou ja niets …, laat ik het zo zeggen: je moest handig zijn met Twitter om er iets aan toe te kunnen voegen. Je moet de tekst kopiëren, in een nieuwe lege tweet plakken, er RT voorzetten en dan mocht je hopen dat er nog een beetje ruimte was om er iets bij te zetten.

Het is natuurlijk niet gebruikersvriendelijk als gebruikers zelf allerlei trucjes moeten bedenken. Twitter heeft dat ook ingezien.

retweets op Twitter

Retweets op Twitter: nu

Nu kun je veel gemakkelijker retweeten. Als je nu een leuke tweet ziet die de moeite waar is om te retweeten, dan doe je precies hetzelfde als vroeger: klik op het symbooltje van de retweet.

retweets

En dan zie je tot je verrassing dat je een vakje krijgt aangeboden waarin je zelf een stukje mag schrijven.

retweets op Twitter

Retweets: geen beperkingen meer

De beperking die je vroeger had – je kon er alleen iets bij schrijven als daar ruimte voor was – is er dus niet meer. Uiteraard heb je nog wel te maken met de beperkte ruimte die Twitter biedt, maar zoals eerder gezegd: die beperkte ruimte haalt het beste in je naar boven.

retweets op Twitter

Online vindbaarheid

Twitter kan zeker bijdragen aan je online vindbaarheid. Dat kan ik uit persoonlijke ervaring bevestigen: ik krijg regelmatig klanten via Twitter.

Maar als het om marketing gaat, dan is het nooit een goed idee om alles op één kaart te zetten.

Beter is het om een marketingmethode te creëren waarvan de verschillende delen elkaar versterken.

Delen kan ook!

Retweets op Twitter inzetten was last modified: by

Als je dat leuk vindt zouden we elkaar kunnen volgen op Twitter. Je kunt me hier vinden. 

Lees direct verder: Het bereik van je tweet is groter dan je denkt.


Bronnen
Retweets op Twitter inzetten was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.