retweets op Twitter

Retweets op Twitter inzetten

Retweets op Twitter hebben een mogelijkheid om je eigen commentaar toe te voegen. Vaak hoor ik ondernemers zeggen dat ze Twitter “niets vinden”. Te weinig mogelijkheden, te fragmentarisch. Dat kun je ook anders zien. Juist doordat je op Twitter alleen piepkleine berichtjes kunt plaatsen en die piepkleine berichtjes zo veelzeggend moeten zijn dat je volgers erdoor verleid worden om op de link bij je tweet te klikken, haalt Twitter het beste in je naar boven!

En Twitter zelf verbetert zich ook, want de retweets zijn leuker geworden.

Retweets op twitter: vroeger

Als je vroeger een tweet genoeg de moeite waard vond om naar je volgers te retweeten, dan kon je daar niets aan toevoegen.

Nou ja niets …, laat ik het zo zeggen: je moest handig zijn met Twitter om er iets aan toe te kunnen voegen. Je moet de tekst kopiëren, in een nieuwe lege tweet plakken, er RT voorzetten en dan mocht je hopen dat er nog een beetje ruimte was om er iets bij te zetten.

Het is natuurlijk niet gebruikersvriendelijk als gebruikers zelf allerlei trucjes moeten bedenken. Twitter heeft dat ook ingezien.

Retweets op Twitter: nu

Nu kun je veel gemakkelijker retweeten. Als je nu een leuke tweet ziet die de moeite waar is om te retweeten, dan doe je precies hetzelfde als vroeger: klik op het symbooltje van de retweet.

retweets

En dan zie je tot je verrassing dat je een vakje krijgt aangeboden waarin je zelf een stukje mag schrijven.

Retweets: geen beperkingen meer

De beperking die je vroeger had – je kon er alleen iets bij schrijven als daar ruimte voor was – is er dus niet meer. Uiteraard heb je nog wel te maken met de beperkte ruimte die Twitter biedt, maar zoals eerder gezegd: die beperkte ruimte haalt het beste in je naar boven.

Online vindbaarheid

Twitter kan zeker bijdragen aan je online vindbaarheid. Dat kan ik uit persoonlijke ervaring bevestigen: ik krijg regelmatig klanten via Twitter.

Categorie: Twitter

Groei naar succes
Groei naar succes met Get Clients Now!™

Haal hier een checklist op om je niche te vinden

Retweets op Twitter inzetten was last modified: by

Als je dat leuk vindt zouden we elkaar kunnen volgen op Twitter. Je kunt me hier vinden. 

Bronnen

Retweets op Twitter inzetten was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.