RSS naar e-mail, de makkelijkste nieuwsbrief

Van RSS naar e-mail

Van RSS naar e-mail: met Mailchimp kun je mooie RSS nieuwsbrieven maken. Grote bedrijven weten dat en doen het ook. Maar juist voor kleine bedrijven zou dit ook erg interessant kunnen zijn.

Voor een RSS naar e-mail automatisering kies je meestal omdat je óf tijd wilt besparen óf heel gericht wilt gaan mailen. Hiervoor is dit type nieuwsbrief ideaal.

Als je gewend bent om wekelijks je blog rond te sturen kun je op jaarbasis rond 104 uur tijd besparen door je e-mailmarketing op deze manier te automatiseren.

Deze manier van automatiseren kan met alle versies van Mailchimp.

Zoals ik al zei: met dit type nieuwsbrief kun je tijd besparen. In plaats van iedere keer opnieuw een complete nieuwsbrief te moeten maken, hoef je met een RSS nieuwsbrief helemaal niets te doen. Dus: ga tijd besparen!


RSS naar e-mail

Deze nieuwsbrief stel je eenmalig in en daarna hoef je er in principe niets meer aan te doen. MailChimp maakt je nieuwsbrief van de feed van je blog. Jouw aandeel is het publiceren van een blogpost.

Als je wekelijks een nieuwsbrief verstuurt en je bent ongeveer 2 uur bezig met die nieuwsbrief te maken, dan bespaar je op jaarbasis 104 uur door je huidige nieuwsbrief te vervangen door een RSS nieuwsbrief. Als je werkdagen van 8 uur maakt, dan bespaar je dus 13 volle werkdagen. Leuk voor een extra vakantie.


Waardering: 5 uit 5.

Dankbaar voor de geweldige begeleiding

RSS nieuwsbrief maken

Ik heb een fantastische goede middag gehad met Judith. Als eerste kwam ik voor het opzetten van het RSS nieuwsbrieven systeem, dat was al heel snel geregeld. Daarnaast heeft Judith me ook nog geholpen met allerlei achterstallige chaos op te ruimen in mijn mailing systeem waardoor ik nu gemakkelijk verder kan. Ik ben heel dankbaar voor haar deskundige begeleiding en geduld.

Ik heb nu eindelijk zin om er mee aan de slag te gaan. :-) Ik kan iedereen Judith de Vries aanraden.

Caroline Schaay, Caroline Schaay Lifecoaching en Healing
Caroline Schaay
RSS naar e-mail, de makkelijkste nieuwsbrief was last modified: by


Aanbiedingen

Meestal zul je echter iets minder tijd besparen, want je wilt niet alleen je blogposts rondsturen. Waarschijnlijk wil je soms ook een aanbieding aan je nieuwsbrief toevoegen. En die aanbieding moet je er nog wel handmatig inzetten.

Maar ook dan ben je in de helft van de tijd klaar t.o.v. een gewone nieuwsbrief, want MailChimp heeft de andere helft van je nieuwsbrief al gemaakt.


Voorbeelden van RSS naar e-mail nieuwsbrieven

Deze RSS naar e-mail nieuwsbrieven zien er heel gewoon en goed uit. Kijk maar hieronder. Dit zijn allemaal RSS nieuwsbrieven. Gewoon met opmaak, afbeeldingen, toeters, bellen, buttons en de hele mikmak die je graag in je nieuwsbrief ziet.

Er is dus eigenlijk helemaal geen reden om zoveel tijd kwijt te zijn aan het maken van nieuwsbrieven.


Gericht mailen

Maar naast tijd besparen met RSS is er nog een erg goede reden om hiervoor te kiezen. Als je gericht wilt mailen dan stuur je je abonnees alleen nieuwsbrieven over onderwerpen waar ze graag over lezen. En dat lukt het beste als je je abonnees zelf laat kiezen over welke onderwerpen je ze mailt.

Ook dan is RSS een erg goede oplossing want je kunt meerdere nieuwsbrieven maken van verschillende feeds. Op je website regel je dat door je artikelen in te delen met behulp van categorieën en tags. Als het goed is doe je dat nu ook al. En als je dat nog niet doet, begin daar dan mee want dat helpt ook bij het verbeteren van de vindbaarheid van je website.

Je RSS nieuwsbrieven gaan dan allemaal over een eigen onderwerp. En het maken van de eerste RSS nieuwsbrief kost tijd, maar extra nieuwsbrieven maken kost heel weinig tijd als je dezelfde lay-out aanhoudt. Dus je kunt zoveel RSS nieuwsbrieven als je maar wilt.


Goede adviezen, kwaliteit en service!

Judith doet niet alleen het afgesproken werk snel en vakkundig – ze geeft goede tips en adviezen – een fijne sparringpartner en mentor voor de dienstverlenende zzp-er.

Ann van den Assem, Je keuzes voluit leven | Oud zeer de baas
Ann van den Assem
RSS naar e-mail, de makkelijkste nieuwsbrief was last modified: by


RSS naar e-mail, voor wie?

RSS nieuwsbrieven zijn niet voor iedereen geschikt. Maar voor veel mensen zijn ze heel erg geschikt. De voorwaarden zijn:

  • je hebt een blog met een RSS feed zodat je nieuwste blogposts opgehaald kunnen worden
  • en je hebt content marketing als marketing strategie, ofwel je publiceert regelmatig een nieuwe blogpost (ook goed voor de vindbaarheid van je website).

Geldt dit voor jou? Gefeliciteerd, dan kun je gigantisch veel tijd besparen.


RSS, hoe regel je dit?

Je kunt een RSS laten instellen. Dan maak ik ‘m en als jij ‘m hebt goedgekeurd leer ik je daarna hoe je ‘m beheert:

  • Hoe zet je ‘m aan en uit.
  • Hoe verander je het verzendschema.
  • En hoe ze je er extra stukjes tekst in.

Dat kan ik je allemaal leren in een les van een uur en je krijgt ook nog een handleiding van me om alles na te kunnen kijken.


Mooie RSS

Mailchimp

De RSS nieuwsbrief van Mailchimp is van zichzelf niet heel erg mooi. Net als bij een gewone nieuwsbrief is het nodig om ‘m op te maken in je huisstijl. En daar ligt bij RSS een probleem: RSS is code en je moet weten hoe dit type nieuwsbrief mooi kunt maken.


Wat krijg je

Wat ik precies voor je ga doen hangt af van wat je al hebt. Als je account al is ingericht dan hoeft dat niet meer. Maar als dat nog niet in orde is dan doen we dat gelijk ook.RSS naar e-mail, de makkelijkste nieuwsbrief was last modified: by