Je bent hier: Home » Blog » Marketing zelf doen » Marketing cyclus » Verkopen » Salesfunnel met dynamische content
salesfunnel met dynamische content

Salesfunnel met dynamische content

Geschatte leestijd: 3 minuten

Salesfunnel met dynamische content

Als een salesfunnel voor je doet wat hij zou moeten doen, dan komt er een moment dat mensen gaan kopen. Je kunt de mensen die gekocht hebben dan uit de funnel halen. Maar je kunt ook een salesfunnel met dynamische content maken.

Wat het beste kunt doen hangt af van wat je verkoopt. Verkoop je iets waardoor de rest van e-mails niet meer relevant zijn, haal je lezers dan de funnel. Maar verkoop je iets waardoor de rest van je e-mails nog steeds waarde heeft voor je lezers, maak dan een funnel met dynamische content. Verberg de dienst die je verkocht hebt en toen eventueel een andere dienst om te gaan verkopen.

Dynamische content in een salesfunnel

Een salesfunnel met dynamische content is een salesfunnel met daarin tekstblokken die je niet aan iedereen laat zien.

Bijvoorbeeld: je doet een aanbod dat geldig is voor mensen die in Groningen wonen, maar niet voor mensen die in Brabant wonen. Of je wilt een heel ander aanbod doen aan mensen die in Brabant wonen.

Dat kun je met dynamische content heel gemakkelijk regelen: je stuur dezelfde nieuwsbrief naar iedereen, maar sommige delen van de tekst scherm je af voor een deel van je lezers.

Funnel met dynamische content

Als je een dergelijke funnel wilt maken, zorg er dan voor dat je mensen die gekocht hebben laat instromen in een aparte groep.

  • Schrijf je e-mail en zorg dat hier meer in staat dan alleen je aanbod.
  • Klik op het oogje en sluit de groep met mensen die gekocht hebben uit.

Zolang mensen je aanbod niet gekocht hebben zien ze het gewoon in je nieuwsbrief staan. Maar zodra ze gekocht hebben is de volgende e-mails van je funnel verdwenen.

Dynamische content in je nieuwsbrief betekent dat je sommige stukken tekst laat zien aan een selecte groep mensen. En aan een andere geselecteerde groep mensen laat je andere content zien. Dat doe je allemaal in dezelfde nieuwsbrief.

En dan val je mensen niet lastig met content die niet relevant voor ze omdat ze het al gekocht hebben.

Salesfunnel met dynamische content: voorwaarden

Verkopen via een nieuwsbrief gaat natuurlijk niet vanzelf, daar heb je wel een flink aantal geïnteresseerden op je mailinglijst voor nodig. In het artikel over de groei van je mailinglijst stimuleren vind je tips hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

Ik ben een erkende MailerLite expert en ik kan je helpen met MailerLite.

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert, MailerLite expert, SEO

Dynamic content MailerLite.

Gepubliceerd op: 14-2-2021
Voor het laatst bijgewerkt op: 18-10-2021