Salesfunnels in Mailchimp

Salesfunnels in Mailchimp

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Salesfunnels in Mailchimp maken, kan dat? Dat is een vraag die kreeg van iemand ook e-mail expert is maar dan voor een ander platform. Ik kan je verzekeren dat het uiteraard mogelijk is om salesfunnels in Mailchimp te maken.

Mailchimp is een uitgebreid en geavanceerd systeem. Je kunt in dit systeem alles maken wat je maar wilt. Maar bij alle software moet je de logica van het systeem eerst leren begrijpen. En als je eenmaal weet hoe het werkt kun je ermee spelen.

Salesfunnels in Mailchimp

Op ieder e-mail platform waar je een salesfunnel wilt maken, moet je de sales informatie kunnen importeren. Dat betekent dat je shop aan je platform moet vertellen dat er iets verkocht is.

Als je de informatie dat iemand iets gekocht heeft niet kunt binnenhalen in je platform, dan kun je ook geen goede salesfunnel maken.

Mailchimp connected sites

Met Mailchimp kun je via connected sites verkoopinformatie uit je shop naar Mailchimp sturen.

Ik zelf heb geen shop, ik gebruik de betaalplugin Paytium en dan is het niet eens nodig om connected sites te gebruiken. Paytium kan mensen die gekocht hebben in een speciale groep zetten zodat Mailchimp weet wat iedereen gekocht heeft. Dat is voldoende informatie om mensen van een salesfunnel uit te kunnen sluiten.

En als je een Mailchimp site hebt, dan is die Mailchimp website automatisch verbonden met Mailchimp via connected sites. Dat is dus erg gebruikersvriendelijk, want daar hoef je niets voor te doen.

Hoe werkt de salesfunnel?

Niet iedereen die in je product of dienst geïnteresseerd is, zal even snel tot aankoop overgaan. Sommige mensen hebben meer bedenktijd nodig dan anderen en sommige mensen zullen helemaal niet kopen. Zo is het leven.

Je kunt je omzet verhogen door mensen die nadenken over een aankoop heel gericht te gaan mailen.

Je maakt daarom een salesfunnel met een heleboel e-mails en je gaat die geïnteresseerde mensen telkens opnieuw overtuigen van de voordelen van je product of dienst. Je vertelt ze alle voordelen, je stuurt ze ook reviews die je gekregen hebt van mensen die al gekocht hebben. Kortom, je maakt het plaatje compleet. Aan het einde van de funnel weten ze alles over je product of dienst.

Ze kopen

Maar nu: jij hebt een hele berg e-mails gemaakt. Die e-mails ga je versturen via Automation en je hebt succes, sommige mensen kopen! Fantastisch, gefeliciteerd.

Maar wat doe je nou met die funnel? Die funnel heb je zo geconstrueerd dat hij interessant is voor mensen die nog niet gekocht hebben. Maar zodra mensen gekocht hebben zijn de e-mails van je funnel niet meer relevant voor deze mensen.

Uitsluiten van de salesfunnel

Je moet deze mensen daarom uitsluiten van je salesfunnel.

Als je een onderneming hebt moet je voorbereid zijn op succes. Je moet alles zo inrichten dat het ook goed blijft lopen als je een onvoorstelbaar succes hebt.

Met dit in gedachten is het niet mogelijk dat je na een verkoop adressen handmatig uit een funnel moet gaan halen. Dat kan niet want als je funnel werkelijk voor je gaat verkopen zou je daar dan een dagtaak aan hebben ;)

Je moet mensen aan wie je verkocht hebt daarom automatisch uit kunnen sluiten van je salesfunnel.

Automatisch uit de salesfunnel

Aan het begin van dit verhaal vertelde ik dat het voor een salesfunnel nodig is dat je informatie uit je shop naar Mailchimp kunt sturen.

Dat is niet perse noodzakelijk om die funnel te maken want je kunt iedereen een serie e-mails sturen. Maar het is wel noodzakelijk om mensen die gekocht hebben automatisch uit de funnel te halen.

Funnels en de kunst van het uitsluiten

Voor een goede salesfunnel heb je daarom nodig:

  • Informatie over de interesses van je lezers. Een salesfunnel bestaat uit meerdere e-mails waarin je probeert iets te verkopen. Zoiets moet je alleen sturen naar mensen over wie je zeker weet dat ze geïnteresseerd zijn.

Je moet dus eerst uitvinden welke mensen werkelijk geïnteresseerd zijn. Dat kun je doen door een webinar over je onderwerp te geven. Maar het kan ook veel simpeler door je onderwerp regelmatig in je nieuwsbrief te benoemen met een link naar je website en dan te kijken of ze op die link klikken.

En het kan nog veel simpeler: maak een download over je onderwerp en stuur de funnel naar iedereen die de download heeft opgevraagd.

Salesfunnel in Mailchimp

Zodra je weet welke mensen geïnteresseerd zijn ga je de salesfunnel starten. En dan heb je verder nodig:

  • Een verbinding tussen Mailchimp en je shop of betaalplugin zodat ergens in Mailchimp staat of iemand gekocht heeft en wat iemand gekocht heeft.
  • Een goed ingericht Mailchimp account

En dan werkt je salesfunnel in Mailchimp zo:

  • Mensen tonen hun interesse door je dowload op te halen of mee te doen met je webinar
  • Hierdoor start een salesfunnel
  • Ergens in die salesfunnel besluiten ze te kopen
  • De website stuurt informatie naar Mailchimp over wat er gekocht is
  • En Mailchimp haalt deze mensen uit de salesfunnel.

Salesfunnel in Mailchimp

Dit recept hierboven is eenvoudige funnel. Het kan ook nog veel complexer, maar daar heb ik het later wel eens over.

Een dergelijke salesfunnel kan ik natuurlijk voor je maken. Maar als je alles liever zelf doet dan kan dat natuurlijk ook. Eventueel met een beetje hulp mij.

  • Zet je salesfunnel klaar en neem ‘m mee naar Heiloo, dan gaan we samen mensen die gekocht hebben uitsluiten van je funnel.
  • En als je al heel veel ervaring hebt met Mailchimp en erg handig bent met het systeem, dan kan ik het je ook in een uurtje met vergadersoftware leren. Maar dan moet je wel al veel ervaringen hebben met segmenten, want anders heb je veel meer begeleiding nodig dan ik in een uurtje kan geven.

En als je al eerder les van me hebt gehad, dan ken ik je al en dan weet ook ongeveer wat jij al kunt. Overleg dan even met me, dan zal ik je meestal wel kunnen vertellen of dit gaat lukken in een uurtje.


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


Gratis: de aanjager van je lijst

groeiversneller

Weggevers die echt voor lijstgroei zorgen hebben gemeenschappelijke kenmerken.

In deze serie vertel ik je precies wat die gemeenschappelijke kenmerken zijn.

Salesfunnels in Mailchimp was last modified: by

Salesfunnels in Mailchimp: met dank aan Mohamed Hassan voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Salesfunnels in Mailchimp was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *