SEO cursus site structuur

Cursus SEO site structuur: hoe breng je structuur aan in je pagina’s onderling met als doel hoger in de zoekresultaten te komen en méér pagina’s in de zoekresultaten te krijgen.

Cursus SEO site structuur

Cursus SEO site structuur

Veel mensen denken dat SEO vreselijk moeilijk en technisch is. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Natuurlijk moet je website technisch in orde zijn. Dat is een basisvoorwaarde om te kunnen stijgen in de zoekresultaten, maar een website die technisch in orde is, is niet genoeg om hoog in de zoekresultaten te komen.

Want het is niet de techniek die zorgt dat je website gaat stijgen, het zijn de content en de onderlinge samenhang die zorgen dat een website gaat stijgen.


Cursus SEO site structuur

Een goede SEO structuur aanbrengen gaat veel verder dan alleen een indeling in hoofd- en subpagina’s, hoewel je dat natuurlijk wel ook moet doen.

Het probleem is dat naarmate je meer gaat publiceren, je blogposts en pagina’s onderling gaan concurreren in de zoekresultaten. Je concurreert dan niet met de concurrent, maar met jezelf!

En misschien denk je dat dat niet erg is, als je maar gevonden wordt! Maar het is wel erg want Google is een onzeker type: als hij niet weet welke van je pagina’s het beste past bij de zoekopdracht, dan kiest hij het zekere voor het onzekere en als jij met jezelf concurreert, dan kiest Google voor een pagina van je concurrent.


SEO structuur aanbrengen

Het zou zo moeten zijn dat het voldoende is om goede content te publiceren. En misschien komt het ooit ook nog zover. Maar nu is er nog meer nodig.

De structuur van je site moet ook kloppen zodat je concurrentie met jezelf opheft.

Een goede sitestructuur aanbrengen is daarom bijzonder praktische manier om met SEO om te gaan. En ook niet onbelangrijk: deze strategie is ook begrijpelijk. Je hebt er geen technische kennis voor nodig. En juist de technische kant is de kant waar mensen vaak zo erg tegenop zien dat ze er maar liever niet aan beginnen.

Vergeet dat gewoon, want site structuur is te begrijpen voor mensen die helemaal niet technisch zijn. Het is genoeg dat je teksten kunt schrijven.


Wat we gaan doen

We gaan aan Google vertellen welke van jouw pagina’s belangrijk zijn.

We gaan een structuur bouwen waardoor Google je pagina’s kan vinden en geen belangrijke pagina’s zal missen bij de indexatie.

En we gaan ons inspannen om ervoor te zorgen dat mensen het leuk genoeg vinden op je website om er een poosje te willen blijven en te klikken op de links in je artikelen.

Het opbouwen van een goede site structuur op je website is te leren. Nu doe je waarschijnlijk maar iets, maar na een dag SEO les heb je inzicht wat je precies doet.

Voor je SEO les neemt is het essentieel dat je minimaal een stuk of 10 blogposts gepubliceerd hebt want anders hebben we te weinig materiaal om mee te werken. En het is natuurlijk ook belangrijk dat je bloggen leuk vindt, want ook daarna moet je ermee doorgaan.


Aangepaste annuleringsvoorwaarden


Cursus SEO site structuur aanbrengen

  • Dit is een prive training van een hele dag.
  • We beginnen om 10 uur en we hopen om 16 uur te eindigen, maar als we niet hard genoeg gewerkt hebben dan is er een korte uitloop tot 16.30 zodat je wel alles meekrijgt dat bij deze training heeft.
  • Lunch in restaurant Keuken met Karakter inbegrepen.
  • Map met daarin een toolkit inbegrepen.

Je leert deze dag om een goede SEO structuur aan te brengen. Als je al een groot blog hebt dan is dit natuurlijk niet klaar in een dag. Maar na deze training weet je wel precies wat je moet doen.


Annuleringsvoorwaarden

Ik wil eerst een kennismakingsgesprek


Cursus SEO site structuur: waar

Dit doen we in mijn kantoor in Heiloo bij Alkmaar. Heiloo is uitstekend bereikbaar per auto en met openbaar vervoer en mijn kantoor ligt op loopafstand van station NS Heiloo.

Hier heb ik uiteraard ook hygiëne maatregelen genomen met het oog op Corona. Nog sterker: ik heb mijn kamer in tweeën gedeeld. Jij blijft op jouw helft en ik blijf op mijn helft, met een plexiglas scherm tussen ons in. Je kunt er hier foto’s van zien.


Gedeeld internet

In mijn kantoor maak je gebruik van Internet en iedereen kent het wachtwoord van die verbinding. Daarom is het sterk aan te raden om gebruik te maken van een VPN. Dat is software die je data versleutelt, waardoor het veel veiliger is.

Hier kun je meer lezen over VPNs en daar vind je ook verwijzingen naar de verschillende betaalde en kosteloze merken.


Willibrordus Business Centrum

Mijn kantoor is gevestigd in een schitterend historisch gebouw dat de monumentenstatus heeft (serieus, ik verzin het niet).

Willibrordus Business Centre Heiloo
Willibrordus Business Centrum Heiloo

Dit gebouw ligt op een landgoed. Op het terrein ligt ook een restaurant waar we samen gaan lunchen (inbegrepen).

Meer over dit landgoed, parkeren, hoe je er mee de trein komt etc. kun je vinden op de pagina over marketing cursussen in Heiloo. Daar vind je ook verwijzingen naar locaties waar je kunt overnachten als je dat wilt.

En hier kun je een routebeschrijving met printfriendly-knop vinden.


Annuleringsvoorwaarden

Cursus SEO structuur aanbrengen
Cursus SEO structuur aanbrengen
Aangepaste annuleringsvoorwaarden

Annulering

Het Corona-virus raakt ons allemaal, dus ook de nare gevolgen vangen we samen op. Als je door angst, verkoudheid, snotteren, hoesten liever niet komt uit veiligheid voor je zelf en voor ons, geef een seintje en we annuleren in overleg zonder kosten. Als de wereld weer ‘terug naar normaal’ is, geldt de onderstaande regeling pas weer.


Annuleren van een gereserveerde training of cursus kan kosteloos tot uiterlijk één week voor de dag van de cursus of training. Bij annulering in de week vóór een training of cursus of op de dag zelf, ben je het gehele overeengekomen cursusbedrag verschuldigd, maar je mag iemand (bijvoorbeeld een collega of partner) in jouw plaats sturen.

SEO cursus site structuur was last modified: by