SEO geoptimaliseerde websites

SEO geoptimaliseerde websites

SEO geoptimaliseerde websites: wat zijn dat precies? Op het web lees ik vaak een aanbod voor SEO geoptimaliseerde websites.

En als ik met mensen praat en vertel dat ik me o.a. met SEO bezighoud, dan hoor ik vaak dat ze geen training SEO nodig hebben, want ze hebben een SEO geoptimaliseerde website gekocht. Het zou mooi zijn als de techniek zoveel voor je zou kunnen doen, maar helaas is dit niet zo.

SEO geoptimaliseerde websites

Misschien heb je een SEO geoptimaliseerde website en dacht jij ook dat alles hierdoor voor jou vanzelf zou gaan. Terwijl je daarna ontdekte dat je geen bezoekers krijgt en dat er kennelijk toch méér nodig is. Ik wil je daarom even bijpraten over wat een SEO geoptimaliseerde website precies is.

Wat is SEO geoptimaliseerd

“SEO geoptimaliseerd” betekent dat je website technisch geschikt is om goed te gaan presteren in de zoekresultaten. Dat een website technisch geschikt is om te gaan presteren is een basisvoorwaarde. Maar het betekent niet dat deze prestaties vanzelf komen.

Het is een term die vergelijkbaar is met “zeewaardig schip”. Als je een zeewaardig schip koopt dan koop je een schip dat technisch en bouwkundig geschikt is om mee te varen op zee. Maar als jij niets over varen weet, dan zul je het waarschijnlijk niet in je hoofd halen om het roer in handen te nemen om de zeven zeeën te gaan bevaren.

Waarschijnlijk heb je dan wél de wijsheid en het inzicht om te beseffen dat je eerst het e.a. moet leren. Vermoedelijk kom je tot de conclusie dat je éérst moet leren varen vóór je het schip kunt besturen.

Zo is dit ook met SEO geoptimaliseerde websites: aan de website zal het niet liggen. Maar of die website ook echt voor je gaat doen wat jij ervan hoopt, hangt af van wat jij met die website doet.

Misverstand over SEO geoptimaliseerd

En hier ontstaat vaak een misverstand. Je vindt het volkomen normaal dat je geen oceaanstomer kunt besturen zonder eerst te leren wat je weten moet. Je vindt het ook volkomen normaal om eerst je rijbewijs te halen voor  je een auto gaat besturen. Maar als het om SEO geoptimaliseerde websites gaat denk je ineens dat de techniek alles is en dat het niet uitmaakt wat jij met die website doet.

Dat is natuurlijk niet realistisch. Natuurlijk: als een website technisch niet in orde is zal het niet lukken om ‘m hoog in Google te krijgen. Maar dat betekent niet dat als een website technisch wel in orde is, alles vanzelf gaat.

Hoog in Google

Om een website hoog in Google te krijgen is méér nodig dan technische perfectie. De techniek kan je webbouwer voor je in orde maken. Maar daarna ga jij de teksten en de afbeeldingen op je website plaatsen. En omdat dit bij WordPress niet moeilijk is, denk je dat het zo goed is en dat je niets te leren hebt.

Maar vervolgens zul je ontdekken dat er geen bezoekers komen. En als je dan nog steeds denkt dat het eigenlijk niet uitmaakt wat je op je website zet en dat je de pagina’s niet hoeft te optimaliseren, dan weet je ook niet wat je hier aan kunt doen. Misschien denk je zelfs dat je alles al gedaan hebt en dat er niets anders op zit dan te gaan adverteren.

Maar je hebt helemaal niet alles al gedaan. Je bent achter het stuur gekropen zonder rijbewijs en zonder routeplanner. Je weet wel dat je naar de top wilt en je weet dat je machine je daar kan brengen, maar verder weet je eigenlijk niets.

SEO geoptimaliseerde websites

Een SEO geoptimaliseerde website kopen is beslist een goed idee. Maar even terug naar de vergelijking met een zeewaardig schip: zorg ook dat je weet hoe varen moet.

Want anders heb je alleen een mooi stukje techniek waarvan je niet weet hoe je er het beste uit kunt halen. Lees hier verder over hoe het anders kan. Of lees eens verder in de handleiding SEO zelf doen.

Lees direct verder: SEO starten

Stijgen in Google

5 geheimen

Stijgen in Google door te begrijpen hoe Google je artikelen ziet.

Om vervolgens aan de eisen van Google te gaan voldoen.

Gewoon even leren hoe het moet.


SEO geoptimaliseerde websites was last modified: by

En een rubriek vol SEO tips vind je hier


Met dank aan OpenClipart-Vectors voor de afbeelding.

Bron: SEO in WordPress checklist

SEO geoptimaliseerde websites was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.