SEO laten doen

 

SEO laten doen: hoe werkt dat?

 

Uitbesteden van SEO

SEO laten doen: vroeger was het heel gemakkelijk om SEO uit te besteden. Dat was toen zelfs heel verstandig. Want vroeger was SEO voornamelijk een serie trucjes.

Dit is veranderd. Je kunt gerust zeggen dat alles wat 10 jaar geleden aan te raden was, nu een reden is voor een penalty.

SEO is compleet veranderd. Tegenwoordig is SEO serie trucjes meer. Tegenwoordig is SEO het publiceren van kwaliteitsteksten op een website met een uitstekende structuur.

seo laten doen uitstekende structuur

SEO laten doen

En daarom is het uitbesteden van SEO ook veranderd.

Je kunt:

 • een goede structuur in je website laten aanbrengen
 • hulp vragen bij het kiezen van je onderwerpen
 • en hulp vragen bij het schrijven van je teksten.

Maar je kunt het schrijven van je teksten niet helemaal uitbesteden.

Dat kan niet, want het gaat om de inhoud van je teksten. Hoe sterker je teksten inhoudelijk zijn, hoe beter het lukt om ze hoog te laten scoren. Jouw vakinhoudelijke kennis is dus nodig!

 

SEO voorbereiden en optimaliseren

 

SEO voorbereiden en optimaliseren

Je kunt je website SEO voor laten bereiden.

Of je kunt een SEO voorbereide website kopen.

Allebei zijn goede zetten. Maar dit is niet hetzelfde als SEO optimalisatie. SEO optimalisatie kan pas op het moment dat de teksten geplaatst gaan worden.

Langetermijnstrategie

SEO optimalisatie is een langetermijnstrategie. En hoewel het noodzakelijk is dat technische kant van je website in orde is, komen de resultaten door wat je op je website zet en hoe je het op je website zet.

Het laten doen van SEO betekent daarom dat je het plaatsen van je blogposts en pagina’s aan me gaat uitbesteden.

 

SEO laten doen: teksten

 

Langere tijd

Als SEO voor jou een compleet mysterie is maar je wel graag bezoekers via Google wilt krijgen, dan kun je me inhuren als SEO assistent. Hier ben ik voor opgeleid. Ik heb hier een berg certificaten voor behaald en dit is een vak dat ik ook bijhoud.

Maar als je SEO wilt uitbesteden is het belangrijk je te realiseren dat je voor langere tijd je blogposts en je pagina’s door me laat plaatsen en dat je je teksten soms van me terug krijgt met voorstellen voor wijzigingen die nodig zijn om ze “SEO-proof” te maken.

Als beslist niet wilt dat ik voorstel om de inhoud van je teksten te wijzigen, dan kun je SEO beter niet uitbesteden. SEO ondersteuning per Skype of een SEO training zijn mogelijkheden die dan beter bij je passen. Want nogmaals: het gaat juist om wat je gaat publiceren.

 

SEO laten doen: SEO assistent

 

SEO assistent

Als je me inhuurt als SEO assistent dan ga ik, met jouw hulp en medewerking, je website “omhoog” trekken. Dat kan ik alleen met jouw hulp en medewerking, want om je website te laten stijgen hebben we content nodig. En omdat het jouw website is die over jouw vak gaat, moet jij de content schrijven.

Jij schrijft je teksten zelf, want jij kent je doelgroep als je broekzak. Nadat je je teksten hebt geschreven ga ik ermee aan de slag. Ik optimaliseer je teksten voor mensen die naar je op zoek zijn en die een zoekmachine gebruiken om je te vinden.

En ik ga je een lijstje aanreiken met onderwerpen waar je over zou moeten gaan schrijven. Op dat lijstje staan de onderwerpen waar je klanten naar op zoek zijn en waar je nog niet eerder over geschreven hebt. Dat lijstje zuig ik niet uit mijn duim, daar ga ik eerst onderzoek voor doen.

Optimaliseren

Jij schrijft dus de teksten voor je blog en daarna stuur je je teksten en eventueel de bijbehorende afbeeldingen naar mij. Als je geen afbeeldingen hebt, dan zoek ik er afbeeldingen bij. Deze afbeeldingen ga jij dan bekijken en goed- of afkeuren.

En dan ga ik je tekst optimaliseren. Het kan hierbij gebeuren dat ik je vertel dat je de tekst zo hebt geschreven dat je kansen om ermee te scoren heel klein zijn. Als dat zo is dan vertel ik je dat en dan stel ik je een paar wijzigingen voor.

Als ik klaar ben met het optimaliseren van je tekst, dan lees jij ‘m nog een keer door. Zo weten we allebei zeker dat er nog steeds staat wat je bedoelt. Maar als we er goed over gecommuniceerd hebben dan zul je weinig vinden om “op te schieten”. Dus dan zijn we klaar.

 

 

Als je over gezondheid schrijft

 

Juridische screening

Als je iets met gezondheid doet, lees hieronder dan ook even over de Juridische screening. Dat is een extra optie die je erbij kunt inkopen en als je over gezondheid schrijft is dat beslist geen overbodige luxe. En nee, die juridische screening doe ik niet zelf, daar heb ik een jurist voor.

Juridische screening

 

Verwachtingen

SEO assistent
Als je me inhuurt als SEO assistent dan mag je niet verwachten dat je website direct bovenaan in de zoekresultaten zal komen. Heel incidenteel gebeurt dat wel dus helemaal uitgesloten is het niet, maar het is niet reëel dit te verwachten.

Wat je wel mag verwachten is dat ik zorg dat je pagina’s aan de voorwaarden voldoen om hoog in de zoekresultaten te komen. Ik help je om je pagina’s zo te maken dat ze de beste antwoorden op zoekopdrachten zijn. En besef dat de meeste pagina’s op andere websites absoluut niet aan deze voorwaarden voldoen.

Doordat je pagina’s aan de voorwaarden voldoen voor een hoge positie en doordat je teksten goed geoptimaliseerd zijn, zul je op langere termijn prachtige resultaten zien. Want SEO is een langetermijnstrategie.

SEO laten doen

Als het bij jou past dat ik je teksten op je website plaats op een manier waardoor ze ook echt iets voor je kunnen gaan doen, neem dan contact met me op.

Ik ga je dan uitleggen

wat je mag verwachten

wat je niet mag verwachten

en met je afspreken hoeveel tijd je er in wilt steken en wat ik daarvoor kan doen

En als we het eens zijn dan gaan we aan de slag.

 

 

Klant aan het woord

Ammy van Bedaf

Onderwerp: Zoekmachine optimalisatie

Judith, dankzij jouw kennis en inzet ben ik enorm gestegen in de zoekresultaten! Ik wist niet dat er zoveel te verbeteren was aan een website. Je hebt enorm veel kennis en vindt elke keer een oplossing. Heel bedankt daarvoor!

Ammy van Bedaf, Loslaten.nu
Ammy van Bedaf
SEO laten doen was last modified: by

 

SEO laten doen was last modified: by

Recente berichten

Toegang tot je mailinglijst is toegang tot je data

Met het oog op de GDPR of AVG is het zaak eens te kijken wie er toegang heeft tot je mailinglijst.

Ik moet vaak iets doen in de MailChimp accounts van anderen en dan komt het voor dat ik zie dat er aardig wat mensen toegang hebben tot de adressenlijst. En ik vraag me dan soms af waarom zoveel mensen die toegang nodig hebben.

Als ik dit navraag, dan blijkt het vaak te gaan om mensen die vroeger, ooit, voor de eigenaar van het account gewerkt hebben. Dat is al lang verleden tijd, maar die mensen zijn nooit uit het account verwijderd. Lees verder

Toegang tot je mailinglijst is toegang tot je data was last modified: by
 1. SEO geoptimaliseerde websites Geef een reactie
 2. Pogo sticking en bounces Reacties uitgeschakeld voor Pogo sticking en bounces
 3. MailChimp Social Profiles Reacties uitgeschakeld voor MailChimp Social Profiles
 4. Facebook publicaties Reacties uitgeschakeld voor Facebook publicaties
 5. Aanklikbare link of hyperlink maken Reacties uitgeschakeld voor Aanklikbare link of hyperlink maken
 6. Back-up maken van Gmail Reacties uitgeschakeld voor Back-up maken van Gmail
 7. Breadcrumbs en SEO Reacties uitgeschakeld voor Breadcrumbs en SEO
 8. Checklist zakelijk bloggen Reacties uitgeschakeld voor Checklist zakelijk bloggen
 9. LinkedIn profiel inrichten Reacties uitgeschakeld voor LinkedIn profiel inrichten