Training SEO met resultaat

 Training SEO met resultaat

 

 

Wat is SEO

 

Training SEO met resultaat

Persoonlijke begeleiding bij het verbeteren van de vindbaarheid van je website in de organische zoekresultaten. Organische zoekresultaten zijn de gratis zoekresultaten.

Google

Misschien denk je nu “mijn website doet het best goed want ik zie ‘m altijd heel hoog in de zoekresultaten staan”. Waarschijnlijk misleidt Google je.

Persoonlijke zoekresultaten

Hoe vaker je je website zoekt, hoe hoger Google ‘m zal plaatsen. Google geeft persoonlijke zoekresultaten en als jij je eigen website wilt vinden in de zoekresultaten, dan geeft Google je website een hoge positie.

Maar dat doet hij alleen als jijzelf die zoekopdracht geeft. en dat is niet interessant.

Als iemand anders dezelfde zoekopdracht geeft doet hij dat niet. Je hebt hier dus niets aan en het zegt helemaal niets.

Waarom een training SEO

SEO is belangrijk omdat mensen die van plan zijn iets te kopen meestal de zoekmachine van Google gebruiken om het product of de dienst die ze zoeken te vinden. Als ze van plan zijn iets te kopen gebruiken ze zelden de zoekmachine van bijvoorbeeld Facebook. Dat zouden ze natuurlijk best kunnen doen, maar ze doen het niet.

Met gericht adverteren kun je je doelgroep ook bereiken. Maar het maakt een groot verschil of mensen actief naar je op zoek zijn of dat ze toevallig je advertentie zien. En dat verschil zie je terug in je resultaten.

 

Training SEO: inhoud

 

Inhoud training SEO

Het allerbelangrijkste dat je gaat leren is: hoe denkt Google en wat vindt Google belangrijk? Als je begrijpt hoe Google denkt, dan wordt het gemakkelijker om te bedenken wat je zou moeten doen en juist zou moeten laten.

Het volgende belangrijke dat je gaat leren is: welke mogelijkheden biedt WordPress om zoveel mogelijk te halen uit de content die je al hebt?

Hoe weet je eigenlijk hoe hoog je staat in Google?

Wat kun je doen om een structuur aan te brengen in je website waardoor je pagina’s en blogposts elkaar gaan versterken in plaats van elkaar te beconcurreren?

Hoe kun je je blogposts meerwaarde geven t.o.v. soortgelijke blogposts van je concurrent?

Hoe kun je een pagina of blogpost “omhoog sturen”?

Wat doen mensen eigenlijk op je pagina? Lezen ze ‘m of gaan ze direct weer weg?

Dit gaan we allemaal bespreken en we gaan er ook gelijk mee beginnen.

 

 

Training SEO: wat levert het op?

 

Dit levert het op

Eerste bewijs

Niets is zo overtuigend als een bewijs, daarom zal ik je laten zien wat er kan gebeuren. Het bewijs: SEO met resultaat: een spectaculair succes binnen een maand.

Hieronder een screenshot van een grafiek uit Google Search Console van een website waar ik aan gewerkt heb om vindbaarheid in de organische zoekresultaten te verbeteren.

Grafiek

grafiek SEO

Ik heb in deze grafiek, na afloop van het werk, de klikken van 2 periodes vergeleken. “Klikken” betekent het aantal malen dat mensen vanuit de zoekresultaten deze website gekozen hebben om te bezoeken.

Periode 9 oktober 2016 – 5 november 2016, in de grafiek zie je deze periode als de stippellijn onderaan. Je kunt hier zien dat de stippellijn gedurende de hele periode onder de 200 zat. Het grootste deel van de tijd bleef hij zelfs onder de 100.

Periode 6 november – 3 december 2016, in de grafiek zie je deze periode als de doorgetrokken lijn bovenaan. En dan zie je dat het aantal bezoekers in deze tweede periode fors toenam tot boven de 400 of tot boven de 500. Als je een blog hebt kan dat.

Op dag 16 zie je zelfs een piek van 667 klikken. Dat is een verschil van maar liefst 590 klikken t.o.v. het magere aantal van 77 klikken van de maand daarvoor.

Training SEO met resultaat was last modified: by
Organische zoekresultaten

Let wel: dit zijn cijfers over bezoekers die afkomstig zijn uit de organische (gratis) zoekresultaten. In deze cijfers vertegenwoordigen bezoekers die afkomstig zijn van betaalde Google Adwords niet meegerekend.

Ook bezoekers die afkomstig zijn van de social media of van Facebook leads zijn niet meegerekend. Alleen bezoekers die een zoekopdracht hebben ingetikt en zo op de website zijn gekomen zijn meegeteld.

Of het levert dit op

Tweede bewijs

Ook hier hebben we het over het aantal clicks vanuit de organische zoekresultaten en ook hier vergelijk ik 2 periodes. Om dit verschil te maken heb ik niet eens veel hoeven te doen.

seo vergelijking klikken

Training SEO met resultaat was last modified: by
Misschien levert het dit op

Derde bewijs

Dit het resultaat van het optimaliseren van een specifieke pagina:

SEO pagina optimaliseren resultaat

De pagina waar het hier om gaat stond al heel lang op het web, maar hij deed niets voor de eigenaar van die website. De gemiddelde positie was in de periode van 6 januari t/m 12 januari positie 94.

Nadat de pagina geoptimaliseerd werd steeg hij in de week daarna onmiddellijk naar gemiddelde positie 5.

Positie 5 is niet genoeg om heel veel bezoekers naar de website te brengen. Daarvoor moet de positie 3 of hoger zijn.

Maar positie 5 is wel een veel gemakkelijker startpunt dan positie 94 als je naar positie 1 wilt. Positie 5 betekent dat je al wel op de eerste pagina van Google staat.

Training SEO met resultaat was last modified: by

 

Supersnel resultaat

Marjolijn Engelhard

Onderwerp: Zoekmachine optimalisatie

Ik wilde je laten weten dat mijn sessie met jou om beter vindbaar te worden, vruchten afwerpt. Het is opvallend dat ik ineens allemaal vragen krijg voor workshops pottenbakken en cursus pottenbakken. Leuk dus!

Marjolijn Engelhard, Atelier Marjolijn Engelhard
Marjolijn Engelhard
Training SEO met resultaat was last modified: by

NB: Na één  sessie (!)

 

 

Haalbaarheid en garanties

 

Training SEO: haalbaarheid

Of SEO met resultaat met een dergelijk succes voor jou ook haalbaar is hangt ervan af hoeveel je al hebt opgebouwd. Als je nog geen blog hebt kun je deze resultaten niet verwachten. Maar als je al een groot blog hebt dat niet geoptimaliseerd is, dan misschien wel.

Garanties zijn er niet bij SEO en ik ga je daarom ook beslist geen garanties geven. Sterker nog: als je iemand tegenkomt die je wel garanties geeft voor een specifieke positie in de zoekresultaten, dan doe je er goed aan gillend weg te lopen.

Training SEO: garanties
Garanties kan niemand geven

omdat jouw positie niet alleen afhangt van wat jij op je website doet, maar ook van wat je concurrenten doen

omdat je positie in de zoekresultaten niet alleen afhangt van wat je vandaag doet, maar soms ook van wat je in het verleden gedaan hebt

 

Training SEO met resultaat

 

Training SEO: welk resultaat dan wel?

Een WordPress website is als een zeewaardig schip. Als je website technisch goed is (taak voor je webmaster) dan kun je er mee aan de top komen.

Maar net als met een schip wordt de zeewaardigheid niet alleen bepaald door de kwaliteiten van het schip. Als de bemanning niet zeewaardig is, dan kun je nog zo’n mooi schip hebben, maar je zult er weinig mee bereiken.

Met deze training SEO word jij zeewaardig zodat je je schip kunt hanteren. Je leert de voorwaarden te scheppen voor een hoge positie in de zoekresultaten. Je leert hoe je dit mogelijk maakt en je weet wat je moet doen.

Fenny Brandsma

Onderwerp: Zoekmachine optimalisatie

Via Skypesessie met Judith aan je SEO werken, gaat top. Ik krijg precies de informatie die ik nodig heb, Judith legt alles helder en geduldig uit en ze heeft een hele praktische, haalbare aanpak van SEO.

Het is super om zo hulp op maat te krijgen.

Fenny Brandsma, Tekstpaleis
Fenny Brandsma
Training SEO met resultaat was last modified: by

 

 

Training SEO: voor jou?

 

Training SEO: voor wie?

Je hebt een Nederlandstalige WordPress website met daarop een blog. Het belangrijkste deel van je website bestaat uit je dienstenpagina’s en je blog.

Het is niet belangrijk of je al blogposts gepubliceerd hebt, maar het is wel belangrijk dat je bereid bent dit regelmatig te gaan doen.

Misschien heb je ook nog een shop met een paar producten, maar die shop is niet waar je website om draait.

De technische kant van je website is in orde, daar gaan we niet aan werken. Als je twijfelt of de technische kant van je website in orde is, overweeg dan om vooraf een “APK-keuring” te laten doen (als je mij dit voor je laat aanvragen krijg je een leuk tarief).

SEO hulp

Training SEO: wanneer is dit zinvol?

Dit is nuttig voor iedereen die een WordPress website heeft en deze website zelf bijhoudt. Maar er zijn ook signalen dat het volgen van een training of cursus écht nodig is. Deze signalen zijn:

Je website ontvangt nauwelijks bezoekers.

Of je website ontvangt wel bezoekers, maar die bezoekers zijn zelden kopers.

Misschien ontvangt je website wel bezoekers, maar die gaan onmiddellijk weer weg: ze worden geen klant en ze klikken zelfs niet door naar een andere pagina of blogpost.

Je website ontvangt wel bezoekers, maar die komen via betaalde advertenties en/of via de social media.

In deze situaties doet je website niet voor jou wat hij zou moeten doen. Als je website niet gloednieuw is en je ervaart bovenstaande zaken, vraag dan vooral om hulp want dan is er echt veel te verbeteren.

 

Training SEO op afstand

 

Training SEO per Skype

Als je dat wilt kun je direct begeleiding per Skype  krijgen. Gewoon afspraak maken en we gaan beginnen.

SEO ondersteuning per Skype: als je de vindbaarheid van je website nu direct wilt verbeteren kun je persoonlijke begeleiding krijgen per Skype.

Dit is een begeleidingstraject dat meerdere Skype-sessies vraagt. Telkens leer je een aantal belangrijke zaken die je vervolgens implementeert.

En als je daarmee klaar bent neem je weer contact met me op voor een nieuwe afspraak.

Je krijgt een link naar mijn agenda waar je een afspraak kunt maken voor een tijd die je goed uitkomt.

 

Wanneer is deze training SEO ongeschikt?

 

Training SEO: voor wie niet?

Deze training is niet geschikt voor jou als je

geen WordPress website hebt

of geen blog hebt

geen zin hebt om te bloggen

of als het belangrijkste deel van je website een shop is en de rest van je website bijzaak

 

Contact

Training SEO met resultaat was last modified: by

Recente berichten

RSS naar e-mail

RSS naar e-mail nieuwsbrieven.

Een blog heeft gewoonlijk een RSS-feed. Mensen kunnen op deze manier je nieuwste blogposts lezen. Maar RSS  is niet echt mooi. MailChimp kan een RSS-feed echter gebruiken om er een mooie e-mail van te maken. Lees verder

RSS naar e-mail was last modified: by
  1. Button in MailChimp Geef een reactie
  2. AB testen met MailChimp Geef een reactie
  3. Inschrijfformulier van je nieuwsbrief Geef een reactie
  4. Persoonlijke gegevens verwijderen uit WordPress Geef een reactie
  5. Persoonlijke data exporteren uit WordPress Geef een reactie
  6. Inzage geven in MailChimp Geef een reactie
  7. Google Analytics en MailChimp Geef een reactie
  8. Paytium betaalformulier Geef een reactie
  9. Toegang tot je mailinglijst is toegang tot je data Geef een reactie