SEO laten doen: hulp van SEO assistent

Training SEO
SEO laten doen

Als je kiest voor SEO laten doen, dan moet je je realiseren dat SEO laten doen niet betekent dat ik een paar “dingetjes” goed zet of paar strings toevoeg of zoiets. SEO optimalisatie is veel meer dan zorgen dat het bolletje van de plugin van Yoast groen wordt.

Langetermijnstrategie

SEO optimalisatie is een langetermijnstrategie. En hoewel het noodzakelijk is dat technische kant van je website in orde is, komen de resultaten door wat je op je website zet en hoe je het op je website zet.

Het laten doen van SEO betekent daarom dat je het plaatsen van je blogposts en pagina’s aan me gaat uitbesteden.

SEO laten doen: teksten

Als je SEO wilt uitbesteden is het belangrijk je te realiseren dat je voor langere tijd je blogposts en je pagina’s door me laat plaatsen en dat je je teksten soms van me terug krijgt met voorstellen voor wijzigingen die nodig zijn om ze “SEO-proof” te maken.

Als beslist niet wilt dat ik voorstel om de inhoud van je teksten te wijzigen, dan kun je SEO beter niet uitbesteden. SEO ondersteuning per Skype of een SEO training zijn mogelijkheden die dan beter bij je passen. Want nogmaals: het gaat juist om wat je gaat publiceren.

SEO voorbereiden en SEO optimaliseren

 

Je kunt je website SEO voor laten bereiden.

Of je kunt een SEO voorbereide website kopen.

Allebei zijn goede zetten. Maar dit is niet hetzelfde als SEO optimalisatie. SEO optimalisatie kan pas op het moment dat de teksten geplaatst gaan worden.

Als SEO voor jou een compleet mysterie is maar je wel graag bezoekers via Google wilt krijgen, dan kun je me inhuren als SEO assistent. Hier ben ik voor opgeleid. Ik heb hier een berg certificaten voor behaald en dit is een vak dat ik ook bijhoud.

SEO laten doen: SEO assistent

Als je me inhuurt als SEO assistent dan ga ik, met jouw hulp en medewerking, je website “omhoog” trekken. Dat kan ik alleen met jouw hulp en medewerking, want om je website te laten stijgen hebben we content nodig. En omdat het jouw website is die over jouw vak gaat, moet jij de content schrijven.

Jij schrijft je teksten zelf, want jij kent je doelgroep als je broekzak. Nadat je je teksten hebt geschreven ga ik ermee aan de slag. Ik optimaliseer je teksten voor mensen die naar je op zoek zijn en die een zoekmachine gebruiken om je te vinden.

En ik ga je een lijstje aanreiken met onderwerpen waar je over zou moeten gaan schrijven. Op dat lijstje staan de onderwerpen waar je klanten naar op zoek zijn en waar je nog niet eerder over geschreven hebt. Dat lijstje zuig ik niet uit mijn duim, daar ga ik eerst onderzoek voor doen.

SEO laten doen: optimaliseren

Jij schrijft dus de teksten voor je blog en daarna stuur je je teksten en eventueel de bijbehorende afbeeldingen naar mij. Als je geen afbeeldingen hebt, dan zoek ik er afbeeldingen bij. Deze afbeeldingen ga jij dan bekijken en goed- of afkeuren.

En dan ga ik je tekst optimaliseren. Het kan hierbij gebeuren dat ik je vertel dat je de tekst zo hebt geschreven dat je kansen om ermee te scoren heel klein zijn. Als dat zo is dan vertel ik je dat en dan stel ik je een paar wijzigingen voor.

Als ik klaar ben met het optimaliseren van je tekst, dan lees jij ‘m nog een keer door. Zo weten we allebei zeker dat er nog steeds staat wat je bedoelt. Maar als we er goed over gecommuniceerd hebben dan zul je weinig vinden om “op te schieten”. Dus dan zijn we klaar.

 

Als je over gezondheid schrijft

Als je iets met gezondheid doet, klik hieronder dan ook even het tabblad “Juridische screening” aan. Dat is een extra optie die je erbij kunt inkopen en als je over gezondheid schrijft is dat beslist geen overbodige luxe. En nee, die juridische screening doe ik niet zelf, daar heb ik een jurist voor.

SEO assistentJuridische screening

SEO assistent

Als je me inhuurt als SEO assistent dan mag je niet verwachten dat je website direct bovenaan in de zoekresultaten zal komen. Heel incidenteel gebeurt dat wel dus helemaal uitgesloten is het niet, maar het is niet reëel dit te verwachten.

Wat je wel mag verwachten is dat ik zorg dat je pagina’s aan de voorwaarden voldoen om hoog in de zoekresultaten te komen. Ik help je om je pagina’s zo te maken dat ze de beste antwoorden op zoekopdrachten zijn. En besef dat de meeste pagina’s op andere websites absoluut niet aan deze voorwaarden voldoen.

Doordat je pagina’s aan de voorwaarden voldoen voor een hoge positie en doordat je teksten goed geoptimaliseerd zijn, zul je op langere termijn prachtige resultaten zien. Want SEO is een langetermijnstrategie.

SEO laten doen

Als het bij jou past dat ik je teksten op je website plaats op een manier waardoor ze ook echt iets voor je kunnen gaan doen, neem dan contact met me op.

Ik ga je dan uitleggen

wat je mag verwachten

wat je niet mag verwachten

en je mijn uurtarief hiervoor vertellen

En als we het eens zijn dan gaan we aan de slag.

SEO laten doen: hulp van SEO assistent was last modified: by

Juridische screening

Juridische screening: schrijven over gezondheid.

Als je je nieuwsbrief door mij laat maken of als je mij je de artikelen op je blog laat plaatsen kun je hier een juridische screening van je artikel en/of je nieuwsbrief bij inkopen.

Om dit mogelijk te maken heb ik een informeel samenwerkingsverband met een jurist.

Alternatieve geneeswijzen

Niet voor iedere nieuwsbrief of voor ieder artikel op een blog is een juridische screening nodig. Voor sommige beroepsgroepen is een juridische screening echter wel heel erg zinvol. Dit geldt met name als je een alternatieve geneeswijze uitoefent of om een andere reden over gezondheid schrijft.

Wetgeving

Als je een alternatieve geneeswijze uitoefent en je wilt daar iets over schrijven, dan heb je te maken met een lastige en ingewikkelde wetgeving, want je mag niet alles wat je zou willen publiceren.

Dit is met name een aandachtspunt voor mensen die een alternatieve geneeswijze uitoefenen, maar het is niet uitsluitend voor deze mensen van belang.

De wetgeving waar het om gaat geldt ook voor “wittere, gezondere tanden” en “fietsen is gezond”.

Juridische screening

Je kunt problemen met deze wetgeving voorkomen je nieuwsbrief of je blogpost voor publicatie juridisch te laten screenen. Daar hoef je zelf niets aan te doen, als je dat wilt regel ik dat voor je.

Hergebruiken

De gescreende teksten kun je uiteraard hergebruiken.

Als je bijvoorbeeld een artikel voor je blog laat screenen, kunnen we er daarna een nieuwsbrief met een doorverwijzing naar je blog van maken en we kunnen delen van de gescreende tekst gebruiken om er tweets en statusupdates voor Facebook en LinkedIn van te maken.

Wat je krijgt

Door de samenwerking tussen deze jurist en mij krijg jij:

de zekerheid dat je teksten aan de geldende wetgeving voldoen

zekerheid dat je (web)teksten je geen problemen en toestanden gaan opleveren

hierdoor een professionele uitstraling

Bezuinig hier vooral niet op want de problemen die je kunt krijgen kunnen duur uitpakken.

Kosten juridische screening

Een juridische screening van een artikel op je blog of van een nieuwsbrief is een extra optie die je 15,– euro excl. btw per nieuwsbrief of per artikel kost. Je kunt deze optie alleen inkopen per 10 pagina’s tegelijk.

Als je het hoofdartikel van je nieuwsbrief doorplaatst op je blog hoeft het maar eenmaal gescreend te worden en hoef je dit bedrag uiteraard ook maar eenmaal te betalen.

Voorwaarden

Een bedrag van 15 euro per artikel is natuurlijk niet erg veel, je zult moeilijk een jurist kunnen vinden die voor dit bedrag aan het werk wil gaan. Daarom moet er efficiënt gewerkt worden:

Je koopt deze screening per 10 stuks tegelijk in en je betaalt de screening vooraf

Je kunt deze screening uitsluitend inkopen als extra optie als je je nieuwsbrieven door mij laat maken of als je je blog door mij laat onderhouden.

De factuur voor de screening krijg je vooraf rechtstreeks van de jurist.

De factuur voor het laten maken van je nieuwsbrieven krijg je voor iedere nieuwsbrief nadat je nieuwsbrief verzonden is.

Als je ook een e-book wilt laten screenen hangen de kosten o.a. af van het aantal pagina’s, je krijgt vooraf een prijsopgave.

Ook op het blog kun je e.e.a. vinden over de juridische kant van online marketing.

Wat Google zich afvraagt

Als het om SEO gaat dan is er zelfs een punt waar Google specifiek op let bij artikelen die over gezondheid gaan. Hij vraagt zich af:

Zou je de informatie op deze site vertrouwen als antwoord op een zoekopdracht van medische aard of over je gezondheid?

En als Google denkt dat het antwoord op deze vraag “nee” is dan kun je je ranking vergeten.

Exclusief

De mogelijkheid om teksten juridisch te laten screenen is exclusief voor mijn klanten. Het heeft geen zin me te mailen met de vraag of je de juridische screening ook kunt inkopen zonder mijn klant te willen worden.

 
SEO laten doen: hulp van SEO assistent was last modified: by

 

Gecertificeerd

Hieronder vind je mijn SEO certificaten. Hier ga je naar pagina’s waar je meer kunt lezen over de SEO-cursussen die ik heb gevolgd.

Als je ook wilt lezen over andere cursussen die ik heb gevolgd ga dan naar de pagina Over Judith.

SEO laten doen: hulp van SEO assistent was last modified: by