Je bent hier: Home » SEO leren » SEO met resultaat
SEO lerenDagtrainingAvond training
seo

Avondtraining online

SEO met resultaat

SEO met resultaat is een interactieve groep die eens per maand online een uur samenkomt. In dat uur behandel ik 1 afgerond SEO onderwerp. In de maand daarna ga je dat implementeren op je website.

Doordat ik 1 onderwerp per keer behandel, is het voor jou goed te behappen en je zult zien dat de prestaties van je website dan geleidelijk aan en soms ook heel snel gaan verbeteren.

De hoeveelheid huiswerk is goed te doen, want je hebt een hele maand om het geleerde toe te passen.


Meer profijt van je website

Ben jij een dienstverlener die graag resultaten ziet? Vind je het geen probleem om ergens moeite voor te doen, maar het moet dan wel iets opleveren? Wil je dat je website een verkoopkanaal wordt?

SEO met resultaat is een training voor jou als je meer profijt van je website willen hebben. En dan heb ik het over een website waar de verkoop van diensten de kern is. Als je ook je boek wilt verkopen kun je prima meedoen, maar als de kern van je website bestaat uit een shop en niet uit diensten, dan past deze training niet goed bij je.

Ik wil je leren hoe je resultaat met SEO krijgt

Waarom zou je SEO leren?

SEO is voor iedere dienstverlener interessant, want zoekmachines sturen niet zomaar mensen.

Zoekmachines kunnen jouw website pas aanbieden als iemand een zoekterm intikt.

En mensen die zoektermen intikken zijn aan het zoeken. Als ze een relevante zoekterm intikken waardoor jou website ineens bovenaan in de zoekresultaten staat, dan zou het goed kunnen dat die mensen naar jou op zoek zijn. En ze zijn in elk geval op zoek naar een oplossing waar jij over geschreven hebt.

Social media

Als je dit vergelijkt met de social media, dan werkt dit totaal anders dan de social media. Want op de social media hoeven mensen niets te doen om jouw post te zien te krijgen. Ze hoeven geen enkele actie te nemen. En omdat ze helemaal niet naar je op zoek zijn, is het niet verrassend dat ze maar matig geïnteresseerd zijn in je post en er weinig mee doen.

SEO met resultaat

Maar zoekmachines bieden jouw pagina alleen aan aan mensen die zo graag iets willen dat ze de moeite nemen om een zoekterm in te tikken.

En wat doe jij zelf als je van plan bent iets te kopen? Ga je dan naar de zoekmachine van LinkedIn of Facebook? Of gebruik je de zoekmachine van Google of Bing?

Dit is het punt: als je iets kopen wilt, dan gebruik je een van de grote zoekmachines en je kijkt niet op de social media.

Hoe werkt klanten krijgen via de zoekmachines?

Ik heb ervaren dat de klanten die ik aantrek via de zoekmachines vaak heel goed bij mij als persoon passen. En dat is ook logisch, want voor ze contact met me opnemen gaan ze door dit proces:

Iemand tikt een zoekterm in:

Dit is de eerste stap die iemand zet die misschien ooit via je website klant wordt. En als jouw website dan niet aangeboden wordt, dan komen er geen verdere stappen meer. Zo is je situatie waarschijnlijk nu. Degene die op zoek is naar jouw diensten komt hierdoor bij je concurrent uit.

Uit alle mogelijke keuzes die de zoekmachines aanbieden kiest die persoon jouw website om te bezoeken:

Maar als je mee hebt gedaan met de groep SEO met resultaat, dan heb geleerd hoe het moet, dus jouw website wordt aangeboden. Je prospect landt dan ergens middenin je website. Het zal zelden gebeuren dat iemand op je contactpagina landt.

Na de landing gaat iemand eerst lezen en als je teksten het hart van je lezer niet bereiken, dan gaat die persoon weer weg. In feite is dit een selectieproces. Als de website niet resoneert bij de lezer, dan neemt je bezoeker gewoon geen contact op. En die persoon past waarschijnlijk ook niet bij jou, want jij bent degene die de teksten op je website heeft geschreven.

Je teksten spreken aan:

Als je teksten wel aanspreken, dan neemt je prospect contact op en dan ben jij echt helemaal gevonden. Of hij dan ook klant wordt, dat is verder aan jou en dat heeft niets met SEO te maken.

Die eerste stap

Maar die eerste stap moet wel slagen. Je website moet wel worden aangeboden als de persoon die op zoek is een relevante zoekterm in tikt. Dat is de stap waar alles mee begint.Twijfel je? Zet dan gewoon een twijfelgesprek in mijn agenda. Dan kan ik je veel meer vertellen dan ik op een pagina kwijt kan.

SEO met resultaat

Verzin vooral niet dat dit niet voor jou is weggelegd omdat jij niet technisch bent of zoiets. Want je hoeft er niet technisch voor te zijn. SEO heeft veel meer te maken met tekst en onderlinge relaties tussen je pagina’s dan met techniek. Voor de techniek heb je een webbouwer, daar hoef jij je dus niet druk over te maken.

Plezier in SEO, en resultaat

Ik vergelijk een website graag met een zeewaardig schip. Als je webbouwer goed werk geleverd heeft, dan kun je met dat schip varen waarheen je maar wilt. Maar als jij niet zeewaardig bent, dan kom je nergens. Ik wil je graag leren wat je weten moet om zeewaardig te worden.

  1. Maandelijks een interactieve bijeenkomst van een uur met gelijkgestemden.
  2. In dat uur bespreek ik 1 onderwerp, iets dat de meeste mensen niet goed aanpakken op hun website waardoor hun website niet voor ze doet wat hij zou kunnen doen.
  3. Daarna een e-mail met een samenvatting van ons gesprek: wat je moet doen, waarom dat zo moet en hoe je het doet.
  4. En dat ga je dan doen.

Zo gaat je website geleidelijk aan steeds beter presteren. Als je het niet geleidelijk aan wilt maar gewoon direct, dan kun je ook een training van een hele dag bij me doen. Dan leer ik je alles ineens.

Welk resultaat levert SEO leren op?

Kijk eens naar deze grafiek waarin je kunt zien wat er met groot blog gebeurde toen we dat blog resultaatgericht gingen optimaliseren.

Dit is een grafiek van een maand:

  • De stippellijn laat zien hoe het toen ging met het aantal bezoekers per dag voor we resultaatgericht gingen optimaliseren: 77.
  • De doorgetrokken lijn laat zien hoe het een een maand later ging met het aantal bezoekers per dag: 667.
SEO met resultaat

Ik weet niet hoe jij daarover denkt, maar voor rond 600 extra bezoekers per dag wil ik wel een uurtje les per maand nemen en een beetje huiswerk doen. Jij ook?


Kan dit resultaat ook voor jou?

Ik wil je geen knollen voor een citroenen verkopen: dit kan ook voor jou op voorwaarde dat je op dit moment een groot blog hebt met inhoudelijk goede teksten terwijl dat blog nu niet geoptimaliseerd is. Heb je dat? Gefeliciteerd, aan de slag dan.

Als je nu geen groot blog hebt, dan mag je deze spectaculaire resultaten niet verwachten. Maar als je weet dat dit kan en hoe het moet, dan is natuurlijk wel extra leuk om een dergelijk groot blog op te bouwen.Krijg je dan ook meer omzet?

Dat hoop ik oprecht voor je. Maar toen ik mijn eerste SEO cursus in 2012 volgde was het allereerste dat mijn leraar onderwees: een postie #1 in Google is geen garantie dat je meer klanten krijgt.

En als je daar even over nadenkt dan zul je inzien dat dit natuurlijk ook zo is. Want als je geen Google penalty hebt sta je nu al bovenaan in Google. Tik je bedrijfsnaam maar eens in, dan zul je het zien.

Maar toch geeft deze eerste positie in de zoekresultaten voor mensen die jouw bedrijfsnaam intikken je niet meer klanten. Dus het gaat er niet alleen om dat je bovenaan in Google komt. Waar het werkelijk om gaat is dat je site hoog genoeg wordt aangeboden in de organische zoekresultaten op zoektermen die voor jou interessant zijn en dat je clicks uit de zoekresultaten krijgt.

Daarna moet je pagina ook nog eens leuk genoeg zijn en als iemand contact opneemt dan moet jij je verkoopgesprek niet verknallen natuurlijk.

Bij meer omzet zijn dus veel meer factoren van belang. Maar SEO leren is de eerste stap.

Zet die stap nu


Twijfelgesprek aanvragen

SEO met resultaat

Kosten, spelregels en voorwaarden

  • Eens per maand, op de 2e donderdag van de maand, van 19 tot 20 uur
  • Doorgaande groep, er komen mensen bij en als jij weet wat je weten moet, dan ben je gewoon klaar en dan stop je ermee. Er gaan dus ook mensen weg.
  • Stoppen is definitief, je mag dan niet meer terugkomen.
  • Prijs 26 euro per keer excl. btw. Dat is spotgoedkoop en dat heeft als consequentie dat als je een keer niet kunt, dit voor jouw eigen rekening en eigen risico is. Je betalingsverplichting vervalt dan niet en je krijgt geen geld terug. Je krijgt wel het materiaal dat de anderen ook krijgen zodat je er zelf mee aan de slag kunt.

November: de 2e donderdag valt op 11 november en dan wordt Sint Maarten gevierd in sommige delen van Nederland. Daarom verschuiven we naar 18 november.

In december werken we niet en de laatste keer is in juni.

Dan moet je wel nu kiezen om mee te doen


Twijfelgesprek

Meer SEO

Als je echt niet van schrijven houdt, dan moet je dit gewoon niet doen. Er zijn massa’s andere mogelijkheden voor je marketing.

Maar als je om een of andere reden twijfelt, maak dan gewoon een afspraak met me. Want ik kan je natuurlijk veel meer vertellen dan dat ik hier kan beschrijven.

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert

MailerLite expert