Home » SEO optimalisatie: vindbaar worden
seo optimalisatie seo met resultaat

SEO optimalisatie: vindbaar worden

SEO optimalisatie

SEO optimaliseren gaat over het optimaliseren van je vindbaarheid. En vindbaarheid is niet hetzelfde als zichtbaarheid. Het gaat over de vraag: hoe kom ik hoog in Google te staan?

Maatwerk SEO training in Heiloo

Als je bloggen en contentmarketing als marketingstrategie inzet, dan vind ik dat je ook het e.e.a. over SEO moet weten. Want je schrijft niet voor je plezier. Je wilt er prospects en klanten mee aantrekken. En daarom moeten je pagina’s vindbaar zijn. Hoe je je pagina’s vindbaar maakt in de organische zoekresultaten leer je in…

Lees verder Maatwerk SEO training in Heiloo

Verschil tussen zichtbaarheid en vindbaarheid

Zichtbaarheid

Zichtbaarheid is meestal een actie van jouw kant terwijl de ander niets hoeft te doen. Die actie is bijvoorbeeld het plaatsen van een advertentie. Of het plaatsen van een organische social post.

Vindbaarheid

Maar voor vindbaarheid moet de ander iets doen: hij of zij moet een zoekterm intikken. En dat doet iemand alleen als hij naar jouw diensten op zoek is. Daarom levert dit vaak betere leads op.

Voor je marketing is dat interessant, want mensen die zoekmachines gebruiken zijn actief op zoek naar een oplossing voor hun probleem. Of ze zien een uitdaging of kans waar ze meer over willen weten.

Hierin onderscheiden ze zich van mensen die je bereikt via advertenties of via de social media, want die mensen zijn niet zelf actief op zoek. En dat vertelt iets over de urgentie van hun probleem, uitdaging of kans.

SEO optimalisatie: vindbaar worden

Als bloggen je marketingstrategie is, dan vind ik dat SEO leren een van de slimste dingen is die je kunt doen. En denk vooral niet dat als je een SEO geoptimaliseerde website hebt gekocht, dan je dan niets hoeft te leren. Want dat is helaas niet zo.

Door te leren wat je moet weten over SEO kunnen mensen die echt naar je op zoek zijn je vinden. En als mensen echt naar jouw diensten zoeken, dan worden ze veel eerder klant dan wanneer je mensen bereikt via een advertentie op Facebook of zo.

SEO optimalisatie met persoonlijke aandacht

Juist als het om SEO gaat vind ik persoonlijke aandacht belangrijk.

Daarom is mijn training een een-op-een training zodat we kunnen kijken hoe jouw website nu in elkaar steekt en wat je hieraan zou kunnen verbeteren om beter vindbaar te worden.


Begin gewoon met de eerste stap te zetten en even met me overleggen kan helderheid scheppen en kost niets. Dus wat let je?

SEO resultaat een jaar later
Stippellijn: voor optimalisatie | Doorgetrokken lijn : na optimalisatie

Reviews

Een heleboel mensen zijn je voorgegaan. En dit is wat ze ervaren hebben:

barbara wesseling

SEO: gelukkig zit ik bij jou op les

Het studiemateriaal wat je hebt gemaakt is heel leuk. Toegankelijk, direct en ondersteunend.Ik was gewoon echt een hele, hele grote dummy, met knoppenangst en een enorme én chaotische database. Nu ben ik nog gewoon een dummy. Gelukkig zit ik bij jou op les. Dank! Barbara Wesselingh *Deze review gaat over de online avondtraining SEO: eens …

SEO: gelukkig zit ik bij jou op les Lees meer »

Richard S.T de Vries

Bijzonder prettige trainer

Judith de Vries is een bijzondere en prettige trainer op het complexe gebied van SEO. Op accurate en gedegen wijze maakt ze je wegwijs in SEO. Ze geeft nuttige en praktische adviezen waarbij leren door doen de rode draad vormt. Een training SEO bij Judith de Vries is voor dienstverleners, MKB’ers en ZZP’ers die SEO …

Bijzonder prettige trainer Lees meer »

Verhelderend, praktisch, tot the point, inspirerend & waardevolle tips

Met 1 dag zoveel duidelijk geworden. Nu met alle kennis, inzichten en tips zelf met plezier de vervolgacties oppakken. Deze dag raad ik zeer zeker aan! Britt Edelenbosch

Privé sessie is verhelderend en probleemoplossend

Heel prettig om via een privé sessie wegwijs te worden in SEO. Het belang van SEO is me nog meer duidelijk geworden en de wijze hoe ik verbeteringen kan doorvoeren en problemen kan oplossen. Marjolijn *Deze review gaat over een training SEO.

Karin de Knegt transparant

Direct met de toepassing van SEO bezig

Eerder heeft Judith mij prima geadviseerd en geholpen met het opzetten van nieuwsbrieven in Mailchimp. De afgelopen periode heeft ze uitstekend werk verricht door mij wegwijs te maken in de wereld van SEO. Judith legt heel helder en stapsgewijs de elementen van SEO uit. Door met Skypesessies te werken ben je direct met de toepassing …

Direct met de toepassing van SEO bezig Lees meer »

Opvallend dat ik ineens allemaal vragen krijg …

Ik wilde je laten weten dat mijn sessie met jou om beter vindbaar te worden, vruchten afwerpt. Het is opvallend dat ik ineens allemaal vragen krijg voor workshops pottenbakken en cursus pottenbakken. Leuk dus! Marjolijn Engelhard, Atelier Marjolijn Engelhard

fenny brandsma

Precies de informatie die ik nodig heb

Via Skypesessie met Judith aan je SEO werken, gaat top. Ik krijg precies de informatie die ik nodig heb, Judith legt alles helder en geduldig uit en ze heeft een hele praktische, haalbare aanpak van SEO. Het is super om zo hulp op maat te krijgen. Fenny Brandsma, Tekstpaleis Training zoekmachine optimalisatie: online met een …

Precies de informatie die ik nodig heb Lees meer »

ammy van bedaf

Enorm gestegen in de zoekresultaten

Judith, dankzij jouw kennis en inzet ben ik enorm gestegen in de zoekresultaten! Ik wist niet dat er zoveel te verbeteren was aan een website. Je hebt enorm veel kennis en vindt elke keer een oplossing. Heel bedankt daarvoor! Ammy van Bedaf, Loslaten.nu *Zoekmachine optimalisatie: een-op-een in Heiloo bij Alkmaar of een uur per maand …

Enorm gestegen in de zoekresultaten Lees meer »

Marjolijn Engelhard

Een absolute aanbeveling

Als je in sneltempo een zelf in elkaar geknutselde website wil opplussen naar een professionele website met goede PR dan moet je bij Judith de Vries zijn. In korte tijd heeft ze mij door de digitale jungle heengeleid, zodanig dat die jungle ineens een redelijk overzichtelijk plantsoen blijkt te zijn. Judith heeft daarbij een nieuwe …

Een absolute aanbeveling Lees meer »

Doe het nu!

Als jij eigenlijk al heel vaak gedacht hebt aan SEO cursus om zelf je website te optimaliseren maar het nooit gedaan hebt, doe het dan nu eens anders en neem actie. Maak gewoon een afspraak, dan kunnen we erover praten.

Want veel mensen vinden het eng omdat ze denken dat SEO optimalisatie heel erg moeilijk en technisch is en dat ze dit daarom niet kunnen. Maar zo is het misschien ooit geweest, maar zeker als je een WordPress website hebt kun je ‘m zelf optimaliseren.

SEO les op het blog

Op deze website staat ook een groot blog over SEO met daarop talloze tips over hoe je je vindbaarheid kunt verbeteren. Hieronder een aantal artikelen zodat je een indruk krijgt van wat je op het blog kunt vinden.

categorieen en tags optimaliseren

Categorieën optimaliseren en tags optimaliseren

Categorieën zijn uiterst informatieve pagina’s. Deze informatieve pagina’s breiden zich voortdurend uit met elk artikel dat je aan de categorie toevoegt.  Categorieën optimaliseren is daarom beslist de moeite waard want ze zijn goed voor je ranking.  Lees hier hoe je dit kunt doen.

link spam

Google link spam update

Vanaf december 2022 hebben we te maken met Google link spam update. Dat is een update die kijkt naar onnatuurlijke links. Maar dan wil je natuurlijk wel graag weten wat onnatuurlijke links precies zijn. En wat het verschil is met natuurlijke links. In dit artikel ga ik me inspannen dit uit te leggen. Want hoewel dit al belangrijk was, is het nu nog veel belangrijker.

afbeeldingen en de snelheid van je website

Afbeeldingen en de snelheid van je website

Heb je wel eens nagedacht over hoe zwaar de afbeeldingen zijn die je op je website plaatst? Of is dit abracadabra voor je? Het is wel belangrijk dat je hierover nadenkt, want als je afbeeldingen zwaarder zijn dan nodig is, dan wordt de laadtijd van je website langer. En de snelheid waarmee je website laadt is een ranking factor. Dat betekent dat Google ‘m weegt bij het bepalen van jouw positie in de organische zoekresultaten.

seo 200

Gratis checklist SEO

Eerst een checklist, dan een gouden tip van Google zelf en daarna blogupdates als ik iets nieuws publiceer.

Als je nou echt iets wilt met SEO, dan moet je natuurlijk inschrijven!

Judith de Vries

Judith de Vries

Helpt met marketing

Mailchimp PRO partner, MailerLite expert, Get Clients Now!™ facilitator en ook nog goed in SEO.

Scroll naar boven