Home » Optimalisatie van je vindbaarheid » Training SEO met resultaat, een uur per maand
training seo met resultaat

Training SEO met resultaat, een uur per maand

Avondtraining SEO met resultaat

Hoe optimaliseer ik mijn blog voor SEO en hoe kom ik hoog in Google te staan? Dat zijn de vragen waar wij op deze SEO bijeenkomsten mee aan de slag gaan.

De avondtraining SEO met resultaat is een interactieve groep die eens per maand online een uur samenkomt. In dat uur bespreken we 1 afgerond SEO onderwerp. In de maand daarna ga je dat implementeren op je website.

Doordat we 1 onderwerp per keer behandelen, is het voor jou goed te behappen en je zult zien dat de prestaties van je website dan geleidelijk aan en soms ook heel snel gaan verbeteren.

Training SEO met resultaat: meer profijt van je website

Ben jij een dienstverlener die graag resultaten ziet? Vind je het geen probleem om ergens moeite voor te doen, maar het moet dan wel iets opleveren? Wil je dat je website een verkoopkanaal wordt?

SEO met resultaat is een online cursus SEO marketing voor jou als je een dienstverlener bent en meer profijt van je website willen hebben. En dan heb ik het over een website waar de verkoop van diensten de kern is. Als je ook je boek wilt verkopen kun je prima meedoen, maar als de kern van je website bestaat uit een shop en niet uit diensten, dan past deze training niet goed bij je.

Waarom SEO leren?

Waarom?

SEO is voor iedere dienstverlener interessant, want zoekmachines sturen niet zomaar mensen.

Zoekmachines kunnen jouw website pas aanbieden als iemand een zoekterm intikt.

Op zoek naar jou?

En mensen die zoektermen intikken zijn aan het zoeken. Als ze een relevante zoekterm intikken waardoor jou website ineens bovenaan in de zoekresultaten staat, dan zou het goed kunnen dat die mensen naar jou op zoek zijn. En ze zijn in elk geval op zoek naar een oplossing waar jij over geschreven hebt.

Social media

Als je dit vergelijkt met de social media, dan werkt dit totaal anders dan de social media. Want op de social media hoeven mensen niets te doen om jouw post te zien te krijgen. Ze hoeven geen enkele actie te nemen. En omdat ze helemaal niet naar je op zoek zijn, is het niet verrassend dat ze maar matig geïnteresseerd zijn in je post en er weinig mee doen.

Plan om iets te kopen

Maar zoekmachines bieden jouw pagina alleen aan aan mensen die zo graag iets willen dat ze de moeite nemen om een zoekterm in te tikken.

En wat doe jij zelf als je van plan bent iets te kopen? Ga je dan naar de zoekmachine van LinkedIn of Facebook? Of gebruik je de zoekmachine van Google of Bing?

Dit is het punt: als je iets kopen wilt, dan gebruik je een van de grote zoekmachines en je kijkt niet op de social media.

Cursus SEO met resultaat voor jou

Verzin vooral niet dat dit niet voor jou is weggelegd omdat jij niet technisch bent of zoiets. Want je hoeft er niet technisch voor te zijn. SEO heeft veel meer te maken met tekst en onderlinge relaties tussen je pagina’s dan met techniek. Voor de techniek heb je een webbouwer, daar hoef jij je dus niet druk over te maken.

Richard S.T de Vries

Bijzonder prettige trainer

Judith de Vries is een bijzondere en prettige trainer op het complexe gebied van SEO. Op accurate en gedegen wijze maakt ze je wegwijs in SEO. Ze geeft nuttige en praktische adviezen waarbij leren door doen de rode draad vormt. Een training SEO bij Judith de Vries is voor dienstverleners, MKB’ers en ZZP’ers die SEO …

Bijzonder prettige trainer Lees meer »

SEO met resultaat en plezier in SEO

Ik vergelijk een website graag met een zeewaardig schip. Als je webbouwer goed werk geleverd heeft, dan kun je met dat schip varen waarheen je maar wilt. Maar als jij niet zeewaardig bent, dan kom je nergens. Ik wil je graag leren wat je weten moet om zeewaardig te worden.

  1. Maandelijks een interactieve bijeenkomst van een uur met gelijkgestemden.
  2. In dat uur bespreek ik 1 onderwerp, iets dat de meeste mensen niet goed aanpakken op hun website waardoor hun website niet voor ze doet wat hij zou kunnen doen.
  3. Daarna een e-mail met een samenvatting van ons gesprek: wat je moet doen, waarom dat zo moet en hoe je het doet.
  4. En dat ga je dan doen.

Zo gaat je website geleidelijk aan steeds beter presteren. Als je het niet geleidelijk aan wilt maar gewoon direct, dan kun je ook een training van een hele dag bij me doen. Dan leer ik je alles ineens.

SEO: gelukkig zit ik bij jou op les

Rated 5 out of 5

Het studiemateriaal wat je hebt gemaakt is heel leuk. Toegankelijk, direct en ondersteunend.

Ik was gewoon echt een hele, hele grote dummy, met knoppenangst en een enorme én chaotische database.

Nu ben ik nog gewoon een dummy. Gelukkig zit ik bij jou op les. Dank!

Barbara Wesselingh

Barbara heeft een Squarespace website en dat is ook een prima website om te stijgen in de zoekresultaten.

Welk resultaat met SEO?

Kijk eens naar deze grafiek waarin je kunt zien wat er met groot blog gebeurde toen we dat blog resultaatgericht gingen optimaliseren.

Dit is een grafiek van een maand:

  • De stippellijn laat zien hoe het toen ging met het aantal bezoekers per dag voor we resultaatgericht gingen optimaliseren: 77.
  • De doorgetrokken lijn laat zien hoe het een een maand later ging met het aantal bezoekers per dag: 667.
grafiek seo met resultaat
Stippellijn: voor optimalisatie | Doorgetrokken lijn: na optimalisatie

Ik weet niet hoe jij daarover denkt, maar voor rond 600 extra bezoekers per dag wil ik wel een uurtje les per maand nemen en een beetje huiswerk doen. Jij ook?

Ik wil je geen knollen voor een citroenen verkopen: dit kan ook voor jou op voorwaarde dat je op dit moment een groot blog hebt met inhoudelijk goede teksten terwijl dat blog nu niet geoptimaliseerd is. Heb je dat? Gefeliciteerd, aan de slag dan.

Als je nu geen groot blog hebt, dan mag je deze spectaculaire resultaten niet verwachten. Maar als je weet dat dit kan en hoe het moet, dan is natuurlijk wel extra leuk om een dergelijk groot blog op te bouwen.

SEO met resultaat en positie 1 in Google

Krijg je dan ook meer omzet?

Dat hoop ik oprecht voor je. Maar toen ik mijn eerste SEO cursus in 2012 volgde was het allereerste dat mijn leraar onderwees: een postie #1 in Google is geen garantie dat je meer klanten krijgt.

En als je daar even over nadenkt dan zul je inzien dat dit natuurlijk ook zo is. Want als je geen Google penalty hebt sta je nu al bovenaan in Google. Tik je bedrijfsnaam maar eens in, dan zul je het zien.

Maar toch geeft deze eerste positie in de zoekresultaten voor mensen die jouw bedrijfsnaam intikken je niet meer klanten. Dus het gaat er niet alleen om dat je bovenaan in Google komt. Waar het werkelijk om gaat is dat je site hoog genoeg wordt aangeboden in de organische zoekresultaten op zoektermen die voor jou interessant zijn en dat je clicks uit de zoekresultaten krijgt.

Daarna moet je pagina ook nog eens leuk genoeg zijn en als iemand contact opneemt dan moet jij je verkoopgesprek niet verknallen natuurlijk.

Bij meer omzet zijn dus veel meer factoren van belang. Maar SEO leren is de eerste stap.

Hoe het werkt

  • Eens per maand, op de 2e donderdag van de maand, van 19 tot 20 uur
  • Doorgaande groep, er komen mensen bij en als jij weet wat je weten moet, dan ben je gewoon klaar en dan stop je ermee. Er gaan dus ook mensen weg.
  • Stoppen is definitief, je mag dan niet meer terugkomen.

In december werken we niet en de laatste keer is in juni. En daarna gaan we in september weer verder.

Doordat iedere avond een afgerond geheel is kun je op ieder moment beginnen. Doe gewoon mee.

Wil je bericht krijgen als er een nieuwe avondgroep van start gaat? Zet je naam dan hier op de lijst. Dit verplicht je tot niets. Je kunt beslissen of je mee wilt doen als je bericht hebt gehad wanneer we starten.

Judith de Vries

Judith de Vries

Helpt met marketing

Mailchimp PRO partner, MailerLite expert, Get Clients Now!™ facilitator en ook nog goed in SEO.

Scroll naar boven