SEO starten

SEO starten

SEO starten: iedere keer als ik een nieuwe klant krijg voor SEO begeleiding dan merk ik dat er over SEO de vreemdste verhalen rondgaan.

Ik merk dat mensen vaak een grote angst hebben voor “SEO en de concurrentie” én SEO op hun verlanglijstje hebben staan, maar dan wel helemaal onderaan. Pas ná al die andere cursussen die je ook op je verlanglijstje hebt staan.

En ik merk dat mensen die minder technisch zijn ingesteld, zoals bijvoorbeeld tekstschrijvers, coaches e.d., vaak gewoon merkwaardige ideeën over SEO hebben die niets te maken hebben met wat SEO is.

SEO starten: wat is dat eigenlijk?

SEO is het optimaliseren van je website zodat je pagina’s gevonden kunnen worden door mensen die zoekmachines gebruiken.

Google is een grote zoekmachine en het is zijn taak om de beste antwoorden op zoekopdrachten te geven.

Om de relevantste antwoorden op zoekopdrachten te selecteren gebruikt Google een algoritme. Dat algoritme is geheim en hij verandert het telkens opnieuw. En daarom denk jij dat het hopeloos is. Maar daarom denk ik dat we ons daar helemaal niet mee bezig hoeven te houden.

De wijzigingen in het algoritme zijn nodig omdat iedereen graag hoog in Google wil komen. Mensen zijn daarom bereid zich daarvoor in allerlei merkwaardige bochten te wringen en de gekste dingen te doen.

Gekke dingen

 • witte letters op een witte achtergrond plaatsen
 • inkomende links kopen
 • dezelfde woorden voortdurend herhalen

Zo zijn er nog wel een paar gekke dingen te bedenken die mensen doen om hoog in Google te komen.

Maar doordat mensen dit doen, komt Google in de problemen. Want zoals ik hierboven al zei: hij moet zorgen dat de beste antwoorden op zoekopdrachten bovenaan in de zoekresultaten komen. En als mensen gekke dingen gaan doen waardoor het sorteersysteem dat Google gebruikt niet meer de beste antwoorden bovenaan plaatst, dan verandert hij het systeem. Dat is alles.

SEO starten: kwaliteit

Het is helemaal niet nodig om je in bochten te wringen als je hoog in Google wilt komen. Als je kwaliteitsartikelen schrijft kom je al een heel eind. Maar dan moet je wel echte kwaliteit leveren.

Of eigenlijk moet je de allerbeste kwaliteit leveren. Je moet gewoon het beste artikel schrijven dat er ooit over dat onderwerp geschreven is. Dan is het bijna zeker dat je bovenaan zult komen.

SEO starten

 • Schrijf blogposts van minimaal 300 zinnige woorden en doe dat vaak.
 • Zet er  relevante titels boven en zet de belangrijkste zoekterm van je blogpost vooraan in te titel.
 • Gebruik de plugin van Yoast en vul de velden netjes in. Vraag je niet af hoe belangrijk al die punten zijn die Yoast noemt, maar doe het gewoon. Juist omdat je niet weet wat belangrijk is en wat niet.
 • Gebruik termen die je klanten ook gebruiken. Luister dus goed naar je klanten.
 • Zet je blogpost in een relevante categorie of geef ‘m een relevante tag mee.
 • Plaats een link naar een andere pagina of blogpost die op je eigen website staat.
 • En plaats een link naar gerelateerde content op een andere website.
 • Maak je niet druk om veel bezoekers, mik liever op de juiste bezoekers.

Content marketing is niet heel erg moeilijk. Maar het wel van je om gestaag door te gaan en een groot blog op te bouwen.

Als je hier hulp bij wilt lees dan eens verder bij mijn training SEO met resultaat. Of lees verder in de handleiding SEO leren voor beginners.

Stijgen in Google

5 geheimen

Stijgen in Google door te begrijpen hoe Google je artikelen ziet.

Om vervolgens aan de eisen van Google te gaan voldoen.

Gewoon even leren hoe het moet.


SEO starten was last modified: by

Of lees direct verder: Structuur van je website optimaliseren

SEO starten: de uitgelichte afbeelding is van Katarzyna Tyl en van Pixaline.

SEO starten was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.