SEO teksten zijn natuurlijk

SEO teksten zijn natuurlijk

SEO teksten zijn natuurlijk. En natuurlijke teksten schrijven doe je vanzelf. Onnatuurlijke teksten schrijven kost moeite. Maar als je graag gevonden wilt worden in de organische zoekresultaten dan kan het zomaar gebeuren dat je onnatuurlijke teksten gaat schrijven.

Gewoon omdat je probeert de focus zoekterm vaak genoeg voor te laten komen. Of omdat je probeert de focus zoekterm niet té vaak voor te laten komen in je tekst. En dat moet je niet doen. Denk eens wat er gebeurt als zo’n tekst voorgelezen moet worden door voice search.


SEO teksten zijn natuurlijk

Ik leer mijn cursisten keer op keer:

We schrijven niet voor de zoekmachines,

we schrijven voor mensen en Google zal volgen

Dat is lastig over te brengen, want anderzijds zit ik voortdurend te zeuren:

Je zinnen zijn te lang.

Je hebt als kopje een gewone vette letter gebruikt, verander dat alsjeblieft in echt kopje.

In je lijstje laat je alle zinnen met hetzelfde woord beginnen.

En als ik mijn cursisten lastig val met deze zaken, dan kunnen ze natuurlijk gemakkelijk de indruk krijgen dat we voor de zoekmachines aan het schrijven zijn.


Leesbare teksten

Toch is dat niet zo. We zorgen voor een goede leesbaarheid voor de bezoekers van de webpagina. Want als een tekst niet goed leesbaar is voor bezoekers, dan gaan bezoekers razendsnel weg. En dat levert niets op.

Dat slechte leesbaarheid iets te maken heeft met SEO, daar denk je misschien niet zo snel aan. Maar als je begrijpt dat een gevolg van slechte leesbaarheid is dat mensen weggaan, dan wordt het ineens duidelijk.


Duidelijke en plezierige training

5,0 rating
16 juli 2020

Judith geeft op een heldere en plezierige manier de training. Ik kreeg een training die volledig was toegespitst op de zaken die ik wilde leren van – in mijn geval – MailChimp zodat ik deze direct kan toepassen in mijn werk. Als je snel veel wil leren over een van de tools waar Judith alles van weet dan kan ik je beslist aanraden om een training bij haar te boeken.

S Helder, Clear In Company - Den Haag

Google

Maar Google gaat zich nu nog meer bemoeien met de leesbaarheid van je pagina. Kijk maar eens naar deze tweet:


SEO teksten zijn natuurlijk

Google adviseert hier om je teksten hardop te lezen en zinnen die onnatuurlijk klinken te verbeteren. En hij vertelt er gelijk bij dat alle stukjes tekst die onnatuurlijk klinken minder waarde voor je ranking hebben.

Dat is een goede tip. Doe dit dus. Lees je teksten hardop en je ontdekt vanzelf hoe saai het klinkt als je hetzelfde woord voortdurend tegenkomt. En hoe lastig het is om ellenlange zinnen hardop te lezen. Dit terwijl je deze teksten zelf geschreven hebt. Hoe moeilijk denk je dan dat het voor een bezoeker is voor wie de teksten nieuw zijn?

En denk hierbij vooral ook aan voice search, want als je teksten zo ingewikkeld zijn dat ze niet hardop voorgelezen kunnen worden, dan kun je het wel vergeten dat je website zal worden aangeboden door voice search.


SEO teksten zijn natuurlijk: we schrijven voor mensen

Daarom nogmaals en knoop het in je oren:

We schrijven voor mensen en Google zal volgen.


Zou je het leuk vinden als ik ook naar jou ga zeuren over dit soort zaken? Dat kan geregeld worden. Lees dan verder bij de SEO cursus. Dan kan ik je leren hoe je het voor elkaar kunt krijgen dat pagina’s en blogposts elkaar gaan versterken in plaats van elkaar te beconcurreren in de zoekresultaten. En hier kun je een handleiding vinden om SEO zelf te doen.


seo voor dummies

SEO voor dummies

Schrijf je hier in voor gratis tips.

Je bent hier: Home » SEO » SEO teksten zijn natuurlijk
SEO teksten zijn natuurlijk was last modified: by

Credits: met dank aan Kerbstone voor de uitgelichte afbeelding.

SEO teksten zijn natuurlijk was last modified: by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *