SEO tekstschrijver

SEO tekstschrijver, is die nodig?

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Een SEO tekstschrijver schrijft SEO teksten. Je zou hierdoor zomaar de indruk kunnen krijgen dat je om goed te scoren in de zoekresultaten een SEO tekstschrijver nodig hebt. Maar is dat ook zo?

SEO tekstschrijver

De SEO tekstschrijver van jouw website zou degene moeten zijn die het beste begrijpt waar jouw klanten naar zoeken. En het zou degene moeten zijn die het meeste weet over jouw diensten.

En dat is natuurlijk niet een tekstschrijver die je inhuurt en die voor verschillende websites en over verschillende onderwerpen schrijft.

Degene die het meeste weet over jouw klanten en jouw diensten, dat ben jij!

Iedereen biedt het aan

Als ik zoiets vertel, dan word ik meestal niet geloofd. Want “iedereen biedt dat toch aan?”

Als iedereen iets aanbiedt, dan betekent dit dat jij er naar op zoek bent. Jij bent de doelgroep voor SEO geoptimaliseerde websites en jij bent de doelgroep voor SEO tekstschrijvers.

Jij neemt geen genoegen met een gewone tekstschrijver. Als jij teksten voor je website wilt laten schrijven, dan wil jij niet iemand die zich tekstschrijver noemt. Jij wilt een SEO tekstschrijver. Dus een tekstschrijver met een beetje gezond verstand noemt zichzelf SEO tekstschrijver. Dat dwing jij af.

Maar dat jij afdwingt dat mensen zichzelf SEO tekstschrijver noemen betekent natuurlijk niet dat die term iets voorstelt.

Wat zijn de kenmerken van SEO teksten:

  • SEO teksten zijn speciaal voor jouw klanten geschreven. Om ervoor te zorgen dat jouw klanten die teksten vinden en zich aangesproken voelen, staan er woorden in die SEO teksten die jouw klanten gebruiken.
  • Jouw SEO teksten geven antwoord op vragen die bij jouw klanten leven. Vragen die zo sterk leven bij jouw klanten dat ze op zoek zijn gegaan naar de antwoorden.

Als je bedenkt dat het om jouw klanten gaat, dan is het eigenlijk wonderlijk dat jij denkt dat anderen je klanten beter kunnen aanspreken dan dat jij dat zelf kunt. Vind je ook niet?

Niets ten nadele van tekstschrijvers. Ik heb grote bewondering voor tekstschrijvers. Maar betekent niet dat ik denk dat zij mijn klanten beter kennen dan dat ik mijn klanten ken.

Als je veel moeite hebt met het schrijven van teksten, volg dan gewoon een cursus over tekstschrijven. Maar blijf altijd beseffen dat jij je klanten het beste kent. Als je bedenkt dat het om jouw klanten gaat, dan is het eigenlijk wonderlijk dat jij denkt dat anderen je klanten beter kunnen aanspreken dan dat jij dat zelf kunt. Vind je ook niet?

Niets ten nadele van tekstschrijvers. Ik heb grote bewondering voor tekstschrijvers. Maar betekent niet dat ik denk dat zij mijn klanten beter kennen dan dat ik mijn klanten ken.

Als je veel moeite hebt met het schrijven van teksten, volg dan gewoon een cursus over tekstschrijven. Maar blijf altijd beseffen dat jij je klanten het beste kent.

Ben jij toevallig een SEO tekstschrijver? En heb je een cursus over bloggen of zoiets? Neem even contact met me op, want ik ben naar je op zoek om sommige van mijn klanten door te kunnen verwijzen.

SEO tekstschrijver

Als je dus op zoek bent naar een SEO tekstschrijver, dan moet je even in de spiegel kijken. En dan luister je heel goed naar de woorden die je klanten gebruiken. Je luistert heel goed naar de vragen die ze je stellen.

En als je al een blog hebt, dan kun je ook nog in Google Search Console kijken naar de zoekopdrachten die daar staan. Want op die zoekopdrachten is je website aangeboden. Misschien niet op een hoge positie, maar het zijn wel zoekopdrachten die echte mensen gebruikt hebben en waar jouw website bij past.

Kijk daar dus eens naar en kijk dan naar de antwoorden die jij op je website hebt geschreven. Want misschien kun je die antwoorden verbeteren.

En zo bouw je een blog op met echte antwoorden op echte zoekopdrachten die door mensen zoals jouw klanten geplaatst zijn.

Structuur van je website

Wat je verder nog kunt doen is een uitstekende structuur aanbrengen in je website waardoor alles heel makkelijk te vinden is. En lees even verder in het artikel SEO zelf doen. Dat kan ook helpen.


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


SEO tekstschrijver, is die nodig? was last modified: by

SEO tekstschrijver: met dank aan Geralt voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

SEO tekstschrijver, is die nodig? was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Ik ben facilitator voor de marketingmethode Get Clients Now!™ en door Hubspot gecertificeerd voor inbound marketing. Ik kan je helpen met klanten krijgen via de organische zoekresultaten, door Yoast gecertificeerd. En ik kan je helpen met e-mailmarketing. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *