SEO leren voor beginners

SEO zelf doen

SEO zelf doen: techniek

SEO leren voor beginners
De basis van SEO

SEO leren voor beginners: vóórdat je allerlei andere dingen gaat doen: zorg eerst dat de techniek in orde is.  Want als de techniek niet in orde is kun je je enorm inspannen om alle andere punten te optimaliseren, maar dan zal het toch niet lukken.


De basis van SEO: hosting

Kwaliteit van hosting
Kwaliteit van hosting

Je basis begint met het kiezen van goede hosting. Bezuinig daar alsjeblieft niet op want daar krijg je spijt van.

Goedkope hosting is prima voor een hobby website met slechts een paar bezoekers. Maar als je meer wilt en als je snel meer wilt, dan heb je al heel snel niet meer genoeg aan goedkope hosting.


Www-redirect controleren

www redirect
www redirect in orde?

Controleer je of je www-redirect goed gemaakt is, want als dat niet goed gedaan is dan zijn al je andere inspanningen voor niets.

Als je www-redirect niet goed is heb je eigenlijk meerdere websites waar precies hetzelfde op staat. En daar houden de zoekmachines niet van.


Snelheid van je website

Snelheid van je website
Over het belang van de snelheid van je website

Snelheid van je website is belangrijk, want daar houden je bezoekers van. En dat weet Google. Daarom kom je met een trage website nooit hoog. Hierbij komt ook weer het belang van goede hosting om de hoek kijken. 

Goede hosting helpt bij het verminderen van de laadtijd van je website.


Accelerated mobile pages

AMP Accelerated Mobile Pages
Accelerated mobile pages

En nu we het over snelheid hebben, wil ik het ook even over AMP hebben

AMP ofwel Accelerated Mobile Pages is een nieuw idee van Google. Dat idee houdt in: haal alles weg wat snelheid kost. Het restant is dan geschikt voor mobiele zoekresultaten.


Sitemaps

Sitemap voor SEO
Sitemaps voor SEO

Een sitemap is niet verplicht en als je website strikt logisch in elkaar zit dan lukt het misschien ook zonder sitemap. Maar een sitemap helpt wel.

Er zijn 2 soorten sitemaps en het is aan te raden ze allebei op je website te zetten.


Google Search Console
Google Search Console

Je hebt Google Search Console nodig! Zonder Google Search Console moet je alles “op de tast” doen heb je eigenlijk geen idee waar je mee bezig bent.

In het artikel over site verificatie metatag kun je lezen hoe je je website kunt aansluiten op Google Search Console. En hoe je de metatag weer kunt verwijderen. Maar vraag eerst aan degene die je site heeft gemaakt of hij/zij deze verbinding misschien al heeft gemaakt.


SEO zelf doen

Volgende pagina: over zoekmachines

Gratis checklist
SEO zelf doen was last modified: by

Terug naar de inhoudsopgave


SEO zelf doen was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.