SEO leren voor beginners

SEO zelf doen

SEO zelf doen: zoekmachine

SEO zelf doen

Wat je je altijd moet blijven realiseren is dat je niet schrijft voor zoekmachines. Je schrijft voor mensen en Google zal je volgen want Google waardeert dit. Maar ook als je dit doet zijn er wel een paar dingen die fout kunnen gaan.Kan Google je website vinden?

Als je website zelden bezoekers krijgt dan kan het zinvol zijn om even te testen of Google je website wel kan vinden.

Vindbaarheid van je website testen
Kan Google je website vinden?

Het lijkt vanzelfsprekend dat Google je website kan vinden. Dat is zijn taak en hij heeft massa’s websites gevonden, dus waarom zou hij die van jou niet vinden? Daar heb je gelijk in. Maar toch, als je heel weinig bezoekers krijgt zou ik toch maar even testen of hij je website wel kan vinden.


Hoe hoog sta je?

Hoe hoog sta je in Google
Hoe hoog sta je?

En hoe weet je hoe hoog je in de zoekresultaten staat? Dat kun je niet ontdekken door je bedrijfsnaam in te tikken.


Concurrentie

Concurrentie op het web
Concurrentie op het web

Hopelijk heeft je bedrijf concurrentie, want zonder concurrentie heb je over het algemeen geen markt. Maar de concurrentie die je bedrijf heeft en de concurrentie die je website heeft zijn niet helemaal hetzelfde. Concurrentie op het web gaat niet alleen over bedrijven die rechtstreeks met jouw bedrijf concurreren, maar ook over bedrijven die over hetzelfde onderwerp schrijven.


Wat zijn SEO geoptimaliseerde websites?

SEO geoptimaliseerde websites
Wat zijn SEO geoptimaliseerde websites

Misschien denk je nu dat stijgen in Google voor jouw website geen probleem zal zijn omdat je een SEO geoptimaliseerde website hebt. Als je dat denkt moet je dit artikel over SEO geoptimaliseerde websites beslist lezen.


Meten is weten

pogp sticking en bounces
Pogo sticking en SEO

Houd er rekening mee dat Google meet hoe lang mensen op je website blijven en wat ze daar doen. En als hij ziet dat mensen direct weer weggaan, dan stuurt hij natuurlijk geen nieuwe bezoekers. Zorg er daarom voor dat je artikelen de moeite waard zijn om te lezen.


SEO zelf doen

Volgende pagina: indeling van je website

Gratis checklist
SEO zelf doen was last modified: by

Terug naar de inhoudsopgave


SEO zelf doen was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.