SEO leren voor beginners

SEO zelf doen

SEO voor beginners: strategieën

SEO strategieen
SEO strategieën

De volgende stap is: wat gaat je strategie zijn? Want het algoritme is geheim. Niemand weet echt helemaal zeker hoe het precies werkt. Je kunt dus verschillende strategieën hanteren.


SEO leren voor beginners

Kwaliteit van content

Een strategie die goed werkt is: zorg voor een uitstekende kwaliteit van content en van je website als geheel.

Besef hierbij dat Google een filter hanteert om websites met zgn. “dunne content” uit de zoekresultaten weg te filteren.

dunne content filters
Dunne content filter Panda

SEO voor beginners

Een totaal andere strategie is: zorg voor heel veel reacties onder je blogposts.

Reacties als SEO strategie
Reacties als SEO strategie

Maar als je net begint met je website en je nog niet zo heel veel ervaring hebt, begin dan gewoon met bloggen. Ga bloggen over je vakgebied. En als je dan een stuk of 10 artikelen gepubliceerd hebt, dan kunnen we de puntjes op de i gaan zetten en zorgen dat je goed gevonden wordt.


SEO training voor beginners

Als je vooruit wilt komen met SEO, dan kun je ook een SEO training bij me volgen. Dat betekent dat ik je persoonlijk ga begeleiden. Hiervoor hoef je je huis of je kantoor niet uit, want tegenwoordig kan dit op afstand.

Meer over de training SEO

training zoekmachine optimalisatie
Training SEO voor beginners

Meer handleidingen

Naast deze SEO handleiding staan er op dit blog nog meer handleidingen: een Mailchimp handleiding. een handleiding voor MailerLite en een uitleg over WordPress die bestemd is voor Jip en Janneke.


SEO zelf doen was last modified: by

Terug naar de inhoudsopgave

Kopafbeelding: KatarzynaTyl.

SEO zelf doen was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.