Home » Organische zoekresultaten » Technische SEO » Deelbuttons vertragen je website
deelbuttons vertragen je website

Deelbuttons vertragen je website

Deelbuttons vertragen je website

Deelbuttons vertragen je website: ze nemen de snelheid weg.

Een trage website is niet alleen vervelend voor je bezoekers. Google let ook op de snelheid van je website. En als hij kan kiezen tussen twee gelijkwaardige websites, dan kiest hij de snelste. Een trage website is daarom niet zo goed voor de ranking van je website.

Ik heb daarom heel lang geen deelbuttons gehad. Om de simpele reden dat ik mijn website zo snel mogelijk wilde hebben. Maar het is toch wel een beetje jammer om geen deelbuttons te hebben. Want als aardige bezoekers een artikel willen delen dan doen ze dat meestal niet als er geen deelbuttons op je site staan.

En dat is een gemiste kans, want deelbuttons kunnen zorgen voor meer verkeer. Ze geven toegang tot het netwerk van je bezoekers. Ik was dus niet echt blij met deze situatie.

Doen deelbuttons iets voor je?

Hierbij is het natuurlijk ook belangrijk om te weten of deelbuttons iets voor je doen. Misschien heb jij bezoekers die je blogposts heel vaak delen. Dat zou zomaar kunnen en dan is het niet handig om ze weg halen. Dit kun je meten in Google Analytics.

Deelbuttons vertragen je website

Eerst even aan je webmaster vragen om dit meten mogelijk te maken. Hij of zij moet daar iets voor doen, het is niet vanzelf mogelijk.Daarna moet het even de tijd geven. Je moet dus een poosje wachten.

En dan ga je kijken hoe vaak die deelknoppen gebruikt worden en welke deelknoppen gebruikt worden.

Waarom vertragen deelbuttons?

Deelbuttons vertragen je website omdat ze tellen hoe vaak iets gedeeld is. Om dit te kunnen tellen moet er allerlei dingetjes gebeuren en al die dingetjes nemen tijd.

Deelbuttons die niet tellen

De verhouding tussen profijt en schade zou verbeteren als je deelbuttons zou hebben die je site niet vertragen. Dat kan: dan heb je deelbuttons nodig die niet tellen. Doordat ze niet tellen nemen ze nauwelijks snelheid. Zulke deelbuttons heb ik gevonden. Dat is de plugin Shared Counts.

Als je die plugin installeert en verder niets doet, dan doet hij ook niets: niet tellen, geen cookies plaatsen, gewoon helemaal niets. Hij zorgt dus ook niet voor problemen met GDPR/AVG. Shared Counts helpt je bezoeker om je content te delen en verder niets.

Je ziet dus ook geen activiteit in Google Analytics. En daarom weet je niet of je er iets aan hebt. Maar hoewel je niet zeker kunt weten of je er voordeel hebt, heb je beslist ook geen nadeel van.

Bijzonderheden

  • Automatisch aan al je blogposts toevoegen. Deze instellingen zijn per pagina of post te overschrijven.
  • Of met een shortcode handmatig toevoegen waar je maar wilt.
  • Add on: extra afbeelding toevoegen voor Pinterest

E-mail is een aandachtspunt: reCaptcha

Er is wel een aandachtspunt: je kunt ook een button toevoegen die het voor je bezoekers mogelijk maakt om een e-mail naar een vriend te sturen. Dat is natuurlijk buitengewoon aantrekkelijk om op je website te zetten. En je plaatst die e-mail button ook heel erg gemakkelijk. Dus misschien doe je dit zonder na te denken.

Maar als je dat doet, lees dan goed wat er staat. Je kunt deze button plaatsen zonder captcha. Maar jij weet waarschijnlijk ook wel dat robots graag formuliertjes invullen. Dus je mag verwachten dat ze het formuliertje om je blogpost rond te sturen ook gaan invullen. En dan gaan ze lukraak je blog rondsturen.

Dat lijkt leuker dan het is. Houd er rekening mee dat je website dan een website geworden is die spam rondstuurt. En dat is niet zo goed voor je ranking.

Daarom: als je besluit om de knop voor e-mail bij je deelbuttons te zetten, zorg dan ook dat je de knop beschermt met Google reCaptcha. Dat is fijner voor iedereen. Je kunt Google reCaptcha op de knop zetten en je vindt een link om dit in te stellen zodra je die button plaatst.

Gutenberg editor

Als je de Gutenberg editor gebruikt dan leveren sommige plugins ook deelbuttons die niet tellen.

Maar welke plugin je ook kiest, er zijn 2 dingen waar je op moet letten:

  • zorg dat je iets kiest dat geen acties telt, want dan vertraagt het je website
  • en je e-mail aan wilt bieden, lees dan goed wat er staat en probeer het zelf ook een keertje uit, zodat je zeker weet dat bezoekende robots geen spam rond gaan sturen.

Een goede en snelle website is belangrijk voor je vindbaarheid. Maar evengoed heb je een strategisch marketingplan nodig want SEO is een langetermijnstrategie. Je hebt ook iets nodig om op korte termijn klanten te krijgen.

seo 200

Gratis checklist SEO

Eerst een checklist, dan een gouden tip van Google zelf en daarna blogupdates als ik iets nieuws publiceer.

Als je nou echt iets wilt met SEO, dan moet je natuurlijk inschrijven!

Gepubliceerd op: 20-2-2019
Voor het laatst bijgewerkt op: 21-1-2023

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

2 gedachten over “Deelbuttons vertragen je website”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven