Home » Organische zoekresultaten » Google link spam update
link spam

Google link spam update

Vanaf december 2022 hebben we te maken met Google link spam update. Dat is een update die kijkt naar onnatuurlijke links. Maar dan wil je natuurlijk wel graag weten wat onnatuurlijke links precies zijn. En wat het verschil is met natuurlijke links. In dit artikel ga ik me inspannen dit uit te leggen. Want hoewel dit al belangrijk was, is het nu nog veel belangrijker.

Google link spam update van december 2022 gaat over foute inkomende links die de ranking van je website verhogen. Laten we daarom eens beginnen met de inventariseren of jij je zorgen moet maken over deze link spam update.

Geen zorgen: je krijgt geen straf, geen penalty of andere narigheid. Maar op het moment dat die foute links geneutraliseerd worden verliezen ze hun waarde en dan kan je website wel gaan dalen.

Dit betekent overigens niet dat linkbuilding fout is. Maar als je je bezighoudt met linkbuilding moet je bijzonder kritisch zijn. Hier kun je een checklist vinden die er samengevat op neerkomt: als je die link erg makkelijk kunt krijgen je ‘m beter links kunt laten liggen.

Oudere websites

Maar als jij een website hebt die al een beetje oud is en je je ook nog hebt ingespannen om die website vindbaar te maken, dan heb je waarschijnlijk ook gesprobeerd inkomende links te krijgen. En dan zou het goed kunnen dat je website nu gaat dalen.

Verder zal er niet zoveel gebeuren, want Google zegt hierover:

Ranking may change as spammy links are neutralized and any credit passed by these unnatural links are lost. This launch will affect all languages.

Je krijgt dus geen straf of penalty of zo. Die foute links worden gewoon geneutraliseerd en helpen je niet meer om je website beter te laten ranken.

Het lijkt ook erg redelijk dat je geen straf krijgt, want met name websites die al heel lang bestaan zullen foute links hebben, want in het verleden moet je je wel inspannen om dergelijke links te krijgen want zonder die links zou je site niet ranken. En die links waren toen ook niet fout. Het zou beslist niet lief zijn als je daar nu voor gestraft zou worden.

Oudere websites

Als je in de komende dagen je website ziet dalen, dan weet je nu hoe dat komt. Je stond hoog als gevolg van inkomende links en je daalt omdat die links geen waarde meer hebben. Als je je positie weer terug wilt krijgen, mik dan niet op inkomende links maar op behulpzame content van hoge kwaliteit. Dat kan een berg werk zijn, maar dan is je site wel weer een hele poos toekomstbestendig.

Nieuwere websites

Als je een nieuwere website hebt en je gewoon niet hebt ingespannen voor link building, dan is de kans dat je inkomende links hebt die nu geneutraliseerd worden vrij klein. En ga je vooral ook niet inspannen voor linkbuilding. Wacht gewoon tot ze vanzelf komen doordat je nuttige artikelen schrijft. Ook jij moet voor een toekomstbestendige website mikken op de kwaliteit en behulpzaamheid van je content.

Los hiervan: plaats wel nuttige uitgaande links.

seo 200

Gratis checklist SEO

Eerst een checklist, dan een gouden tip van Google zelf en daarna blogupdates als ik iets nieuws publiceer.

Als je nou echt iets wilt met SEO, dan moet je natuurlijk inschrijven!

Bron: Google Search Central Blog

Gepubliceerd op: 18-12-2022
Voor het laatst bijgewerkt op: 23-12-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Scroll naar boven