Home » Organische zoekresultaten » Helpful content update: schrijf voor mensen
google helpful content

Helpful content update: schrijf voor mensen

Google helpful content: schrijf voor mensen

De Google helpful content update vraagt van je dat je voor mensen schrijft. Span je niet in om het algoritme te begrijpen, want als je content schrijft waar mensen echt iets aan hebben, dan kom je vanzelf boven drijven.

Google heeft ook een lijstje gegeven waaraan je kunt afchecken in welke mate jouw site behulpzaam is.

Wat is behulpzame content

Behulpzame content is content waardoor je lezers na het lezen iets snappen, iets weten of iets kunnen. En dat is iets anders dan het beschrijven van alle voordelen van jouw dienst of cursus met als afsluiting: koop wc-eend bij mij.

Behulpzame content betekent je uitlegt hoe je iets doet of waarom het wijsheid is om iets te doen. Daar verdien je natuurlijk niets aan waardoor je liever schrijft over alle voordelen van jouw dienst.

Maar ik zal je een geheim vertellen. Het Internet staat zo vol met goede tips, dat het niet helpt om je tips achter te houden. Want op de site van iemand anders staan ze wel.

Hoe kom je dan aan klanten?

Daar kan in je in geruststellen. Ik heb een gigantisch groot blog over Mailchimp volgeschreven en ook Mailchimp zelf heeft dat gedaan. En elk nieuw artikel stuur ik ook nog eens rond naar geinteresseerden. Dus je zou denken dat ik op deze manier geen klanten kan krijgen.

Iemand heeft ook wel eens tegen me gezegd dat ze vond dat ik wel erg veel gratis weggaf. Misschien is dat ook zo, maar de persoon die dat tegen me zei was op dat moment een actieve klant.

Zij werd klant terwijl ze vond dat ik wel erg gratis weggaf. Want ze had helemaal geen zin om mijn hele blog door te spitten.

En ik denk dat dit het antwoord is. Mensen vinden het helemaal niet zo vervelend om geld te betalen om lekker snel en makkelijk dingen te weten te komen. Dat doen ze liever dan uren te zitten puzzelen met een blog erbij.

Wat je kunt doen

Als je veel content hebt die niet zo heel nuttig is voor bezoekers, haal die dan gewoon weg of herschrijf het. Want Google kijkt naar je hele site. Als er content op je website staat waar mensen niets aan hebben, dan beinvloedt dit de ranking van je hele site. Dus ook artikelen waar mensen wel veel aan hebben kan gaan dalen.

En dan schrijf je gewoon voortaan artikelen waar mensen echt iets aan hebben. En dan zet je daarbij dat ze in kunnen schrijven voor nog meer nuttige tips en je biedt hulp aan voor mensen voor wie het allemaal te moeilijk is. Hier kun je hulp vinden als dit voor jou te moeilijk is.

Met het schrijven van behulpzame content moet je nu beginnen want nu heb je nog tijd. Deze update begint voor Engelstalige sites. Maar straks gaat dat natuurlijk verder met andere talen. Ook Nederlands. Doe het werk daarom nu, dan heb je straks heel veel voordeel van.

seo 200

Gratis checklist SEO

Eerst een checklist, dan een gouden tip van Google zelf en daarna blogupdates als ik iets nieuws publiceer.

Als je nou echt iets wilt met SEO, dan moet je natuurlijk inschrijven!

Gepubliceerd op: 26-8-2022
Voor het laatst bijgewerkt op: 29-12-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Scroll naar boven