Home » Organische zoekresultaten » Hoeveel bezoekers krijgt jouw site?
hoeveel bezoeers krijgt je site

Hoeveel bezoekers krijgt jouw site?

Hoeveel bezoekers krijgt jouw site?

Ik vond op het web een onderzoek onder freelancers rond de vraag hoeveel bezoekers je site krijgt. Dat was geen Nederlands onderzoek, maar ik realiseerde me direct hoe interessant het kan zijn dit onderzoek ook te doen voor Nederlandse sites. Een vragenlijstje vind je onderaan dit artikel, dus je kunt meedoen.

Onderzoek onder 250 freelancers

Bill Andrews heeft dit onderzoek gedaan onder 250 freelancers. Dus ik stop dit onderzoek pas als ik er ook 250 hebt. En jij kunt meedoen. Hier kun je meedoen.

Vragen

 • Wat doe je?
 • Hoe oud is je website?
 • Wat is de domein autoriteit van je website?
 • Hoeveel bezoekers krijgt je website per dag?
 • Waar komt het overgrote deel van je bezoekers vandaan?
 • En wat is je grootste uitdaging als het gaat om je website?

Laat je niet afschrikken door deze vragen, want je kunt ook antwoorden dat je het niet weet. En het onderzoek gaf onthullende antwoorden.

Hoeveel bezoekers krijgt jouw site?

Wat doe je?

De meeste mensen die reageerden waren copywriters. En een handje vol business coaches en webdesigners.

Hoe oud is je website?

36% van de websites was minder dan een jaar oud. Dat is een belangrijk punt, want de leeftijd van een website telt mee bij het bepalen van de plaats van een website in de zoekresultaten. Oud is beter. Denk daaraan voordat je besluit je bedrijf een andere naam te geven en gelijk ook maar de URL van je website te veranderen.

Wat is de domeinautoriteit van je website?

Abracadabra, geen idee. Als jij dat ook niet weet: het is een getal tussen 1 en 100 en hoger dat getal is, hoe groter de kans is dat je hoog in Google komt.

Domein autoriteit is een samenraapsel van een heleboel factoren. De factoren die de autoriteit van jouw domein beïnvloeden zijn o.a.:

 • backlinks en de kwaliteit van die backlinks
 • spamscore
 • ankerteksten

Domein autoriteit is lastig omhoog te krijgen, want de schaal waarop gemeten wordt is logaritmisch. Dat betekent dat het steeds moeilijker wordt om ‘m hoger te krijgen. Van 1 naar 2 heb je zo voor elkaar. Maar van 90 naar 100 is haast onbegonnen werkt.

Heb je toevallig een SEO cursus bij mij gedaan? Zoek dan in de handleiding naar Moz.

Hoeveel bezoekers krijg jouw site per dag?

61,8% krijgt 0 tot 19 bezoekers per dag. Dat is heel weinig, maar de vraag is nooit of je bezoekers krijgt. De werkelijke vraag is altijd of je klanten krijgt.

Als je een shop hebt met relatief goedkope producten, dan heb je veel bezoekers nodig om winst te maken. Maar als je een freelancer bent dan heb je niet zo heel veel bezoekers nodig om klanten te krijgen. Het is dan belangrijker dat je relevante bezoekers krijgt.

En als je mikt op long tail zoektermen dan zul je altijd veel minder bezoekers krijgen dan wanneer je de concurrentie aangaat met korte zoektermen. Maar de bezoekers die je krijgt met long tail zoektermen zijn wel heel erg relevant.

Dus wat wil je liever: wil je veel bezoekers die weinig uitvoeren? Of wil je veel minder bezoekers die zo snel mogelijk klant worden?

En besef dat je naarmate je website ouder wordt, je ook meer bezoekers gaat krijgen. Gewoon doordat je website ouder is. In dit onderzoek kreeg 40% van de websites na 3 jaar meer dan 50 bezoekers. Let op: daar moet je wel iets voor doen. Je moet bloggen tot je een ons weegt. Als je geen teksten aan je website toevoegt, dan zal het aantal bezoekers niet toenemen.

Waar komen je bezoekers vandaan?

Je moet beslist weten waar je bezoekers vandaan komen, want als je dat niet weet dan weet je eigenlijk niet wat je aan het doen bent. Deze 250 freelancers wisten dit gelukkig:

 • 40,8% van de bezoekers kwamen uit de organische zoekresultaten.
 • 30,8% direct
 • 27,2% social

Als jij meer bezoekers wilt en jouw plaatje ziet er ook ongeveer zo uit, dan zou ik mikken op social omdat je daar het snelst resultaat mee kunt krijgen. Maar je moet ook teksten blijven toevoegen aan je website.

Ik vind dit een heerlijk onderzoek en ik vind het erg jammer dat ik dit onderzoek niet zelf heb bedacht voor Nederland. Maar dat verzuim kan ik goedmaken. Hier vind je enquête voor ditzelfde onderzoek in Nederland. Doe je mee?

seo 200

Gratis checklist SEO

Eerst een checklist, dan een gouden tip van Google zelf en daarna blogupdates als ik iets nieuws publiceer.

Als je nou echt iets wilt met SEO, dan moet je natuurlijk inschrijven!

Meer in deze rubriek:

Gepubliceerd op: 25-7-2022
Voor het laatst bijgewerkt op: 29-12-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Scroll naar boven