Home » Organische zoekresultaten » Iemand toegang geven tot Google Analytics
iemand toegang geven tot analytics

Iemand toegang geven tot Google Analytics

Leestijd: 4 minuten

Iemand toegang geven tot Google Analytics

Soms wil je hulp van iemand anders en dan kan het gebeuren dat die persoon toegang tot Google Analytics nodig heeft. Dat doe je niet door je inloggegevens van je Google account te geven. Want dat vindt Google beslist niet goed en hij steekt daar ook een stokje voor. Maar je kunt iemand wel toevoegen aan je account. En dan kun je ook nog bepalen wat die persoon daar wel en niet kan doen.

Beheerdersgedeelte van je account

Begin met in te loggen bij Google Analytics. Je komt dan in het dashboard.

Om iemand toegang te geven moet je eerst helemaal naar beneden scrollen, naar het beheerdersgedeelte van je account. Dat vind je links onder, onder het tandwiel. Als het menu is ingeklapt zie je niets anders dan het tandwiel.

iemand toegang geven tot Google Analytics: beheerder
Beheerder

Toegangsbeheer voor account

Je ziet nu 3 kolommen staan. Ga naar de kolom helemaal links. Daar staat o.a.: Toegangsbeheer voor het account. Dat moet je even aanklikken.

Iemand toegang geven tot Google Analytics: toegangsbeheer voor account

Gebruiker toevoegen

Nu ben je op een pagina waar je alle gebruikers ziet staan. Rechtsboven staat een grote blauwe plus. Door die plus aan te klikken kun je een nieuwe gebruiker toevoegen.

Klik aan dat je een gebruiker wilt toevoegen, geef het e-mailadres op en kies welke rechten je de nieuwe gebruiker wilt geven.

Je kunt kiezen uit verschillende rechten die je de nieuwe gebruiker wilt geven. Over de rechten die je de nieuwe gebruiker geeft moet je even nadenken. Vink niet zomaar iets aan. Denk niet alleen “ik vertrouw die persoon” want dat je die persoon vertrouwt is wel duidelijk. Anders gezegd: als je iemand niet vertrouwt moet je hem of haar geen toegang geven tot Google Analytics.

Maar je moet ook denken wat de consequenties zijn als er iets fout gaat. Je hebt bijvoorbeeld iemand toegang gegeven en het account van die persoon wordt gehackt. Wat dan?

Hoe meer die persoon in je account kan doen, hoe groter de schade is als er iets mis gaat. Geeft degene die je toegang geeft daarom de rechten die hij of zij nodig heeft, maar geef geen hogere rechten dan strikt noodzakelijk is.

Als je dit allemaal gedaan hebt klik je rechtsboven op de blauwe knop Toevoegen.

Iemand verwijderen uit Google Analytics

Mensen die je aan Google Analytics hebt toegevoegd kun je ook weer uit je account verwijderen. Je volgt dan dezelfde navigatie:

  1. Beheerder
  2. Toegangsbeheer voor het account

Maar nu klik je niet op de grote blauwe plus.

Naast de namen van je gebruikers staan helemaal rechts 3 puntjes. Dat is een klein menu. Als je die puntjes aanklikt, dan krijg je een mogelijkheid om de toegang te verwijderen.

Je krijgt dan nog een popup te zien om te vragen of je het zeker weet. Rond dat ook even af en dan heb je die persoon verwijderd uit je account. Hij of zij heeft dan geen toegang meer tot je data.

Organische vindbaarheid

Organisch vindbaar worden is een uitstekend idee, want bij SEO draait alles om je content. En in die content zit jouw vakkennis verwerkt. Wat is er dan logischer dan dat je die content gelijk ook optimaliseert als je ‘m publiceert?

Als je meer wilt weten over hoe je op een eenvoudige manier je website optimaliseert, volg dan een cursus SEO marketing bij me.

seo 200

Gratis checklist SEO

Eerst een checklist, dan een gouden tip van Google zelf en daarna blogupdates als ik iets nieuws publiceer.

Als je nou echt iets wilt met SEO, dan moet je natuurlijk inschrijven!

Gepubliceerd op: 3-9-2018
Voor het laatst bijgewerkt op: 23-12-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Scroll naar boven