Home » Organische zoekresultaten » Nummer 1 in Google, met garantie
nummer 1 in google met garantie

Nummer 1 in Google, met garantie

Leestijd: 6 minuten

Nummer 1 in Google

Soms hoor ik van mensen dat ze een bureau hebben ingehuurd dat beloofd heeft ervoor te zorgen dat ze op nummer 1 in Google komen. Met garantie.

Ikzelf bied geen garantie, maar als ik dit hoor dan denk ik dat ik mezelf hiermee te kort doe. Natuurlijk kan ik ook garanderen dat je op nummer 1 in Google komt.

Nog sterker: er is een behoorlijke kans dat je al op nummer 1 in Google staat! Wat zeg ik: het is bijna niet mogelijk dat je niet op nummer 1 in Google staat.

Nummer 1 in Google met garantie

Bedrijfsnaam

Op je eigen bedrijfsnaam?

Je komt op deze positie als mensen een zoekterm intikken waar jouw site goed op scoort. Daarom is het niet zo moeilijk om garantie te bieden, want bijna ieder bedrijf scoort heel hoog op de eigen bedrijfsnaam. Als je wilt weten op welke andere termen je bedrijf hoog in Google staat, lees dan Hoe hoog sta ik in Google.

Maar als je een bedrijfje hebt ingehuurd dat black hat SEO technieken gebruikt heeft, dan kan het gebeuren dat je daarna helemaal nergens meer op scoort. Zelfs niet op je eigen bedrijfsnaam. Dan heb je een penalty.

Zoektermen

Gebruiken mensen deze zoektermen?

Daarom moet je heel goed opletten als mensen je een positie 1 beloven. Als dat gaat om iets onschuldigs als scoren op je eigen bedrijfsnaam dan is het alleen zonde van het geld want je scoort vanzelf al op je bedrijfsnaam. Maar bieden ze ook garanties aan voor een heel hoge positie op andere zoektermen?

Dan wordt het spannend. Als dat zoektermen zijn die geen mens ooit gebruikt, dan is het meestal ook niet schadelijk. Maar ook wel weer jammer van je geld. Als je wilt scoren op zoektermen die niemand gebruikt, dan is het voldoende om die zoektermen ergens op je website ze zetten. Daar heb je geen bureau voor nodig.

Concurrende zoektermen

Concurrerende zoektermen

Zoektermen die veel mensen gebruiken

Er zijn ook zoektermen die veel mensen gebruiken: concurrerende zoektermen. Als iemand je garanties biedt op een nummer 1 positie voor een concurrerende zoekterm, dan moet je oppassen.

Lees ook: Structuur van webpagina’s

Kwaliteitsrichtlijnen

Kwaliteitsrichtlijnen van Google

Er zijn technieken om dit voor elkaar te krijgen. Maar die technieken zijn strijdig aan de kwaliteitsrichtlijnen van Google. En Google accepteert het niet als je je niet aan die richtlijnen houdt. Hij geeft je dan een penalty.

Penalty’s zijn er in soorten en maten, sommige straffen zijn heel licht. Maar als je regels overtreedt die als gevolg hebben dat je op nummer 1 in Google komt op een concurrerende zoekterm, dan heb je beslist een zware overtreding begaan. En dan mag je dus ook een zware straf verwachten.

Als je een zware penalty hebt dan ben je helemaal niet meer vindbaar. Ook niet als mensen je bedrijfsnaam intikken.

Karin de Knegt transparant

Direct met de toepassing van SEO bezig

Eerder heeft Judith mij prima geadviseerd en geholpen met het opzetten van nieuwsbrieven in Mailchimp. De afgelopen periode heeft ze uitstekend werk verricht door mij wegwijs te maken in de wereld van SEO. Judith legt heel helder en stapsgewijs de elementen van SEO uit. Door met Skypesessies te werken ben je direct met de toepassing …

Direct met de toepassing van SEO bezig Lees meer »

Black Hat SEO

Daarom: als iemand je aanbiedt om ervoor te zorgen dat je website op nummer 1 in Google komt op een concurrerende zoekterm, dan moet je er ernstig rekening mee houden dat er technieken gebruikt zullen worden die tegen de richtlijnen van Google in gaan.

Misschien kom je ook echt even op positie 1, misschien ook niet. Maar hoe lang je daar staat en hoe lang het duurt voor de ellende hersteld is, daar beloven ze nooit iets over. Maar dat is wel waar het om gaat. Je hebt er natuurlijk niets aan om een uurtje op positie 1 te staan en daarna 5 jaar verdwenen te zijn.

Waarom wil je op nummer 1 in Google?

Klopt je motivatie

Klopt je motivatie wel?

Je hebt een reden om op nummer 1 in Google te komen. En waarschijnlijk is jouw reden een diepe overtuiging dat alles dan veel beter gaat: meer klanten en meer omzet.

Soms is dat ook zo, maar toen ik in 2012 SEO ging leren was het eerste wat ik leerde: een positie 1 in Google is geen garantie op meer klanten.

Lees daarom goed wat het bureau je biedt: ze geven je een garantie op een positie 1 in Google (en dat kan dus heel schadelijk voor je zijn) maar ze bieden geen garantie op meer klanten.

En is dat wat je werkelijk wilt? Gewoon op positie 1 en verder niks? Niet meer omzet en niet klanten? Want die extra en die extra omzet heb je er zelf bij bedacht. Je koopt dus gebakken lucht. En nu ik je dat zeg geloof je me niet.

Gebakken lucht

Is het altijd gebakken lucht?

Positie 1 in Google kan heel waardevol zijn als:

  • het op een concurrerende zoekterm is waar op gezocht wordt
  • door mensen die van plan zijn te kopen.

In alle andere gevallen is het leuk om er een screenshot van de maken om boven je bed te hangen, maar meer is het dan niet.

Positie 1

Sta je dan altijd op positie 1?

Nee, zelfs als je op positie 1 staat, sta je lang niet altijd op positie 1. Want Google maakt voor iedere zoekopdracht, voor ieder apparaat, voor iedere locatie, voor iedere branche etc. etc. een nieuwe pagina met zoekresultaten.

Zelf SEO leren

SEO leren is voor jou een uitstekend idee. Zelfs als je SEO uit wilt besteden. Want zodra je zelf iets weet over SEO, is veel moeilijk om jou een knol voor een citroen te verkopen.

SEO zelf doen is vreselijk leuk. Maar ook als je dat niet wilt of daar geen tijd voor hebt, ook dan is het zinvol om er zelf e.e.a. over te leren. Als je dit interessant vindt kun je hier beginnen met lezen, in de rubrieke over organische zoekresultaten. Er zal een wereld voor je open gaan.

Waar je werkelijk iets aan hebt is een duurzame positie hoog in de zoekresultaten. Maar een duurzame positie hoog in de zoekresultaten hangt niet alleen van je teksten af. De structuur van je website is hierbij ook heel erg belangrijk.

seo 200

Gratis checklist SEO

Eerst een checklist, dan een gouden tip van Google zelf en daarna blogupdates als ik iets nieuws publiceer.

Als je nou echt iets wilt met SEO, dan moet je natuurlijk inschrijven!

Gepubliceerd op: 29-11-2019
Voor het laatst bijgewerkt op: 25-1-2023

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven