tabs en seo

Tabs en SEO

Leestijd: 3 minuten

Tabs en SEO

Tabs geven je de mogelijkheid om veel content op een overzichtelijke manier op dezelfde pagina te zetten. Maar voor je zoiets gaat gebruiken wil je natuurlijk eerst weten hoe tabs zich verhouden tot SEO.

Tabs en SEO in het verleden

In het verleden kon je geen content onder tabs zetten zonder daar schade van de ondervinden.

Google houdt niet van verborgen content en de content die onder tabs staat is niet direct zichtbaar. Google vond dat dit verborgen content was, hij indexeerde deze content nauwelijks en stuurde ook liever geen bezoekers naar een pagina waar een deel van de content achter tabs stond.

Je kon dit dus gewoon niet doen, want dan zou je net zo goed niets kunnen publiceren.

Voordelen van content achter tabs

Tabs gebruiken heeft enorme voordelen. Bijvoorbeeld als je een workshop geeft op meerdere locaties. Je kunt de algemene informatie over je workshop dan op je pagina zetten, met onder de tabs de informatie over de verschillende locaties. Of als je dezelfde dienst in meerdere varianten aanbiedt. Dan kun je de dienst op je pagina plaatsen met de varianten achter tabs.

Dat is zinvol want als je dezelfde tekst op meerdere pagina’s zet, dan creëer je daarmee duplicate content. Dat is dus geen goede SEO structuur.

Maar de brandende vraag is:

  • Wordt de content onder tabs wel goed geïndexeerd?
  • Ofwel: wat doet dit met de ranking van je pagina?

Mobile first

Met mobile first is er geen bezwaar meer om content achter tabs te zetten als dit je lezers helpt. Kijk maar even naar de tweet hier onder.

Gary Illyes is “huis-elf en hoofd van zonneschijn en geluk” bij Google, dus als hij zegt dat we omwille van de gebruiksvriendelijkheid onze content achter tabs mogen plaatsen, dan is dat zo. Gewoon alles overzichtelijk op de zelfde pagina.

Karin de Knegt transparant

Direct met de toepassing van SEO bezig

Eerder heeft Judith mij prima geadviseerd en geholpen met het opzetten van nieuwsbrieven in Mailchimp. De afgelopen periode heeft ze uitstekend werk verricht door mij wegwijs te maken in de wereld van SEO. Judith legt heel helder en stapsgewijs de elementen van SEO uit. Door met Skypesessies te werken ben je direct met de toepassing …

Direct met de toepassing van SEO bezig Lees meer »

Tabs en SEO: plugin nodig

Om content achter tabs te zetten heb je een plugin nodig. Er zijn meerdere plugins die dit voor je kunnen regelen. Waar je bij je keuze voor een plugin op moet letten is dat de tabs responsive zijn.

Daarnaast is het handig vooraf te bedenken dat je misschien rechtstreeks naar een tab wilt kunnen linken. Met sommige plugins kan dit, met andere niet. Dat is dus ook een aandachtspunt.

Als dit moeilijke zaken vindt dan kun je verder lezen in de rubriek over organische zoekresultaten. En je kunt natuurlijk ook een SEO training volgen.

seo 200

Gratis checklist SEO

Eerst een checklist, dan een gouden tip van Google zelf en daarna blogupdates als ik iets nieuws publiceer.

Als je nou echt iets wilt met SEO, dan moet je natuurlijk inschrijven!

Meer over deze onderwerpen: ,

Gepubliceerd op: 25-4-2017
Voor het laatst bijgewerkt op: 22-12-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Scroll naar boven