Home » Organische zoekresultaten » Wat is een SEO geoptimaliseerde website
wat is een seo geoptimaliseerde website

Wat is een SEO geoptimaliseerde website

Leestijd: 5 minuten

Wat is een SEO geoptimaliseerde website?

Wat is een SEO geoptimaliseerde website? Als ik met mensen praat en vertel dat ik me o.a. met SEO bezighoud, dan hoor ik vaak dat ze geen training SEO nodig hebben, want ze hebben een SEO geoptimaliseerde website gekocht. Het zou mooi zijn als de techniek zoveel voor je zou kunnen doen, maar helaas is dit niet zo.

Misschien heb jij ook een SEO geoptimaliseerde website gekocht en dacht jij ook dat alles hierdoor voor jou vanzelf zou gaan. Terwijl je daarna ontdekte dat je geen bezoekers krijgt en dat er kennelijk toch méér nodig is. Ik wil je daarom even bijpraten over wat een SEO geoptimaliseerde website precies is.

Een SEO geoptimaliseerde website is technisch goed

Wat is een SEO geoptimaliseerde website?

“SEO geoptimaliseerd” betekent dat je website technisch geschikt is om goed te gaan presteren in de zoekresultaten. Denk bijvoorbeeld aan alles wat nodig is om te zorgen dat je website heel erg snel is.

Dat een website technisch geschikt is om te gaan presteren is een basisvoorwaarde. Maar het betekent niet dat deze prestaties vanzelf komen.

Het is een term die vergelijkbaar is met “zeewaardig schip”. Als je een zeewaardig schip koopt dan koop je een schip dat technisch en bouwkundig geschikt is om mee te varen op zee. Maar als jij niets over varen weet, dan zul je het waarschijnlijk niet in je hoofd halen om het roer in handen te nemen om de zeven zeeën te gaan bevaren.

Waarschijnlijk heb je dan wél de wijsheid en het inzicht om te beseffen dat je eerst het e.a. moet leren. Vermoedelijk kom je tot de conclusie dat je éérst moet leren varen vóór je het schip kunt besturen.

Zo is dit ook met SEO geoptimaliseerde websites: aan de website zal het niet liggen. Maar of die website ook echt voor je gaat doen wat jij ervan hoopt, hangt af van wat jij met die website doet.

Misverstand over “SEO geoptimaliseerd”

En hier ontstaat vaak een misverstand. Je vindt het volkomen normaal dat je geen oceaanstomer kunt besturen zonder eerst te leren wat je weten moet. Je vindt het ook volkomen normaal om eerst je rijbewijs te halen voor  je een auto gaat besturen. Maar als het om SEO geoptimaliseerde websites gaat denk je ineens dat de techniek alles is en dat het niet uitmaakt wat jij met die website doet.

Dat is natuurlijk niet realistisch. Natuurlijk: als een website technisch niet in orde is zal het niet lukken om ‘m hoog in Google te krijgen. Maar dat betekent niet dat als een website technisch wel in orde is, alles vanzelf gaat.

Privé sessie is verhelderend en probleemoplossend

Heel prettig om via een privé sessie wegwijs te worden in SEO. Het belang van SEO is me nog meer duidelijk geworden en de wijze hoe ik verbeteringen kan doorvoeren en problemen kan oplossen. Marjolijn *Deze review gaat over een training SEO.

Om hoog in Google te komen is méér nodig

Om een website hoog in Google te krijgen is méér nodig dan technische perfectie. De techniek kan je webbouwer voor je in orde maken. Maar daarna ga jij de teksten en de afbeeldingen op je website plaatsen. En omdat dit bij WordPress niet moeilijk is, denk je dat het zo goed is en dat je niets te leren hebt.

Maar vervolgens zul je ontdekken dat er geen bezoekers komen. En als je dan nog steeds denkt dat het eigenlijk niet uitmaakt wat je op je website zet en dat je de pagina’s niet hoeft te optimaliseren, dan weet je ook niet wat je hier aan kunt doen. Misschien denk je zelfs dat je alles al gedaan hebt en dat er niets anders op zit dan te gaan adverteren.

Maar je hebt helemaal niet alles al gedaan. Je bent achter het stuur gekropen zonder rijbewijs en zonder routeplanner. Je weet wel dat je naar de top wilt en je weet dat je machine je daar kan brengen, maar verder weet je eigenlijk niets.

Wat is een SEO geoptimaliseerde website

SEO geoptimaliseerde website kopen

Een SEO geoptimaliseerde website kopen is beslist een goed idee. Maar even terug naar de vergelijking met een zeewaardig schip: zorg ook dat je weet hoe varen moet.

Want anders heb je alleen een mooi stukje techniek waarvan je niet weet hoe je er het beste uit kunt halen. Lees hier verder in de rubriek over organische zoekresultaten hoe het anders kan.

Waarom bieden bedrijven dan SEO geoptimaliseerde websites aan?

Je voelt je nu misschien gefopt omdat je echt de indruk had dat alles met een SEO geoptimaliseerde website vanzelf zou gaan. En nu blijkt dat je toch heel veel moet doen.

Maar realiseer je dan dat je ook echt een SEO geoptimaliseerde website hebt gekocht. Alleen jij weet niet hoe daar profijt van kunt hebben. Dus: doe er een schepje Hollandse nuchterheid bij en ga leren hoe je SEO geoptimaliseerde content plaatst.

Heb je al gezien dat ik je een cursus SEO-marketing kan aanbieden? Een-op-een, zodat je echte hulp krijgt.

seo 200

Gratis checklist SEO

Eerst een checklist, dan een gouden tip van Google zelf en daarna blogupdates als ik iets nieuws publiceer.

Als je nou echt iets wilt met SEO, dan moet je natuurlijk inschrijven!

Gepubliceerd op: 16-4-2018
Voor het laatst bijgewerkt op: 22-12-2022

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Scroll naar boven