Serie nieuwsbrieven als trigger

serie nieuwsbrieven als trigger

Het opbouwen van een mailinglijst gaat niet vanzelf. Mensen houden tegenwoordig niet meer zo heel erg van nieuwsbrieven dus ze schrijven zich niet spontaan in. Je moet ze verleiden. Daarom heb je een serie nieuwsbrieven nodig als trigger voor je mailinglijst. Een e-book mag ook. Als je een e-book wilt lees dan direct verder bij: Hoe in MailChimp de bijlage toevoegen. 

Serie nieuwsbrieven als trigger voor je mailinglijst

Een serie nieuwsbrieven is vaak gunstiger dan een e-book. Als de kennis die je weggeeft erg gewild is, dan kun je ontdekken dat je hiermee mensen aantrekt die uitsluitend je e-book willen. En dan melden ze zich daarna direct weer af.

Het is dan gunstiger om een serie e-mails te sturen, want dan krijgen je nieuwe abonnees de informatie in delen. Ze zullen zich dan minder snel direct weer afmelden omdat ze hierdoor het risico lopen iets belangrijks te missen.

Investering

Vroeger kon het een pijnlijke beslissing zijn om te beginnen met MailChimp Automation, want hiervoor had je de betaalde versie van MailChimp nodig. Sinds 2 mei 2017 is deze pijn verleden tijd, want sinds die datum is MailChimp Automation ook beschikbaar voor mensen die de gratis versie van MailChimp gebruiken.

Serie nieuwsbrieven

Een gewone serie nieuwsbrieven inplannen is niet zo heel erg moeilijk. Ga er eens mee spelen en probeer het eens. Maar als als het ook voor kan komen dat een nieuwe abonnee de serie niet moet krijgen, dan wordt het snel een stuk ingewikkelder.

Eén lijst

En als je over verschillende onderwerpen schrijft, dan wil je misschien voor ieder onderwerp een aparte serie versturen. Dat kan, maar zorg er wel voor dat je evengoed je adressen op één lijst houdt. Als je meerdere lijsten gaat gebruiken dan krijg je dubbele adressen in je account. Hierdoor kun je afmeldingen niet meer goed verwerken. En je zult hierdoor sneller de betaalde versie van MailChimp moeten gaan gebruiken of sneller een hoger tarief aan MailChimp moeten betalen.

Je kunt verschillende mensen verschillende series sturen als je een plugin gebruikt voor je inschrijfformulier. Daar kun je bijvoorbeeld MC4WP of MailMunch voor gebruiken. Of, als het om een betaalde serie gaat, Gravity Forms. 

Workflow laten instellen

Je kunt een dergelijke serie ook laten instellen. Dan weet je dat het goed gedaan is en als het systeem eenmaal draait heb je er geen omkijken meer naar.  Dan regel ik dat voortaan al je nieuwe abonnees vanzelf, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen, jouw serie nieuwsbrieven krijgen.

Ga dus niet aanmodderen. Probeer een ingewikkelde Automation workflow niet zelf in te stellen, laat het gewoon doen en ga zelf iets doen waar jij goed in bent.

MailChimp Automation

Voor dienstverleners

Zou je meer willen weten over MailChimp Automation en waar je Automation handig voor zou kunnen inzetten? Schrijf je dan in voor deze serie waarin ik je voorbeelden geef van situaties waarin Automation dé oplossing is.

automation mogelijkheden

 

Judith heeft me al een aantal keren geholpen om Mailchimp op een juiste manier in te richten. De laatste maal was het echt een ingewikkelde toestand, maar nu krijgt toch iedereen een product specifieke mail afgeleverd. En dat bewijst zich bij mij in een hoop positieve reacties van klanten :-)

Tijmen van Steeg
Over Judith de Vries

Judith de Vries online markeingSinds 15 januari 2015 ben ik door MailChimp erkend als expert op het gebied van het starten met MailChimp. Later zijn daar andere erkenningen aan toegevoegd: het geven van trainingen en het helpen met een strategie voor e-mailmarketing. Hier kun je mijn dienstenaanbod voor MailChimp vinden.

Serie nieuwsbrieven als trigger was last modified: by
Serie nieuwsbrieven als trigger was last modified: by

Auteur: Judith de Vries

Ik kan je helpen met online marketing en met de vindbaarheid van je website: SEO, MailChimp en socialmediamarketing. Erkend door MailChimp. Yoast en Hubspot gecertificeerd.