een serie nieuwsbrieven als trigger voor je mailinglijst

Serie nieuwsbrieven als trigger

Geschatte leestijd: 3 minuten

Serie nieuwsbrieven als trigger

Het opbouwen van een mailinglijst gaat niet vanzelf. Mensen houden tegenwoordig niet meer zo heel erg van nieuwsbrieven dus ze schrijven zich niet spontaan in. Je moet ze verleiden. Daarom heb je een serie nieuwsbrieven nodig als trigger voor je mailinglijst.

Een e-book mag ook. Als je een e-book wilt lees dan direct verder bij: Hoe in Mailchimp de bijlage toevoegen. 

Serie nieuwsbrieven als trigger voor je mailinglijst

Een serie nieuwsbrieven is vaak gunstiger dan een e-book. Als de kennis die je weggeeft erg gewild is, dan kun je ontdekken dat je hiermee mensen aantrekt die uitsluitend je e-book willen. En dan melden ze zich daarna direct weer af.

Het is dan gunstiger om een serie e-mails te sturen, want dan krijgen je nieuwe abonnees de informatie in delen. Ze zullen zich dan minder snel direct weer afmelden omdat ze hierdoor het risico lopen iets belangrijks te missen.

Investering

Vroeger kon het een pijnlijke beslissing zijn om te beginnen met Mailchimp Automation, want hiervoor had je de betaalde versie van Mailchimp nodig. Sinds 2 mei 2017 is deze pijn verleden tijd, want sinds die datum is Mailchimp Automation ook beschikbaar voor mensen die de gratis versie van Mailchimp gebruiken.

Maar sinds 15 mei 2019 kun je met de gratis versie geen serie meer maken. Maar kun je wel meerdere Automations klaarzetten die door dezelfde trigger gestart worden. En vooralsnog heeft Mailchimp hier geen bezwaar tegen gemaakt.

Serie nieuwsbrieven

Een gewone serie nieuwsbrieven inplannen is niet zo heel erg moeilijk. Ga er eens mee spelen en probeer het eens. Maar als als het ook voor kan komen dat een nieuwe abonnee de serie niet moet krijgen, dan wordt het snel een stuk ingewikkelder.

Mailchimp: één lijst

En als je over verschillende onderwerpen schrijft, dan wil je misschien voor ieder onderwerp een aparte serie versturen. Dat kan, maar zorg er wel voor dat je evengoed je adressen op één lijst houdt.

Je kunt verschillende mensen verschillende series sturen als je een plugin gebruikt voor je inschrijfformulier. Daar kun je bijvoorbeeld MC4WP of MailMunch voor gebruiken. En je kunt dit ook doen met behulp van een Mailchimp landingspagina.

Of, als het om een betaalde serie gaat, Gravity Forms. Of Paytium.

MailerLite

Bij MailerLite kun je per inschrijfformulier of landingspagina aangeven in welke groepen je nieuwe abonnees moeten instromen. En die instroom kan een trigger zijn voor Automation.

Workflow laten instellen

Je kunt een dergelijke serie ook laten instellen. Dan weet je dat het goed gedaan is en als het systeem eenmaal draait heb je er geen omkijken meer naar.  Dan regel ik dat voortaan al je nieuwe abonnees vanzelf, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen, jouw serie nieuwsbrieven krijgen.

Een serie nieuwsbrieven als trigger voor je mailinglijst

Tot dusver hebben we het gehad over een serie waarvan het de bedoeling is dat je er nieuwe abonnees mee aantrekt. Maar heb je er wel eens aan gedacht dat als je een werkelijk waardevolle serie maakt, je mensen ook kunt laten betalen voor een abonnement? Dat kan echt!

Handleidingen Mailchimp of MailerLite

Je zult hier niet voor niets zijn, je werkt met Mailchimp of met MailerLite. Lees dan ook eens verder in de handleidingen op deze website, want die kunnen erg verhelderend zijn. Hier vind je een handleiding voor Mailchimp en hier voor MailerLite.

Ik ben zowel door MailerLite als door Mailchimp erkend als e-mail expert.

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert, MailerLite expert, SEO

Serie nieuwsbrieven als trigger voor je mailinglijst: met dank aan Merio voor de uitgelichte afbeelding.

Gepubliceerd op: 7-2-2018
Voor het laatst bijgewerkt op: 17-10-2021

Categorieën en tags bij dit bericht