site verificatie

Site verificatie meta tag

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Site verificatie meta tag: in dit artikel kun je lezen hoe je je website kunt verifiëren in Google Search Console met een meta tag en hoe je die meta tag weer kunt verwijderen als je dat zou willen.

Je hebt een Google account nodig. Als je een Gmail adres hebt dan heb je een Google account, dus daar hoef je dan niets meer aan te doen. Heb je geen Google account dan maak je er gewoon eentje.

In Search Console zie je op iedere pagina aan de linkerkant helemaal bovenaan een dropdown. Als je die dropdown opent dat zie je daar al je geverifieerde property’s. En helemaal onderaan een plusje met: Property toevoegen.

Site verificatie meta tag toevoegen

Klik op: Property toevoegen

Nu krijg je een popup waarin je de URL van je property kunt invullen. Vul de URL in, inclusief https:// en klik daarna op: “Doorgaan”.

property toevoegen

Nieuwe popup

Nu zie je een nieuwe popup met daarin bovenaan de aanbevolen verificatie methode. Dat is niet de enige verificatie methode. Als je een beetje naar beneden scrolt dan zie je nog meer methoden.

HTML tag

Kies hier voor HTML tag. Klik op het pijltje op ‘m te zien.

kies voor html tag

Naar de website

Ga nu naar je website, naar de plugin van Yoast. Hier kies je voor SEO – Algemeen en dan kies je voor het tabblad Webmaster Tools. Daar zie je een o.a. een vakje waarin je de Site Verificatie Meta Tag uit Search Console kunt plakken. Plak ‘m er in en klik op: Wijzigingen opslaan.

Terug naar Search Console

Nu ga je weer naar Search Console en daar klik je op: Controleren. Als het goed gegaan is ben je nu de eigenaar van de property.

Alle varianten van je website

Je moet dit doen met alle varianten van je website: http://jouwwebsite.nl, http://www.jouwwebsite.nl, https://www.jouwwebsite.nl en https://jouwwebsite.nl.


Gebruiker toevoegen

Als je iemand anders toegang wilt geven tot de gegevens van je website op Google Search Console dan kun je dat heel eenvoudig doen door in de zijbalk te klikken op het tandwiel waar je Instellingen bij ziet staan.

Gebruikers en rechten

Je komt dan op een nieuwe pagina waar je o.a. Gebruikers en rechten ziet staan. Als je klikt op Gebruikers en rechten kom je op een pagina waar je een grote blauwe button ziet staan: Gebruiker toevoegen.

Daar kun je het e-mailadres van de andere gebruiker toevoegen en kiezen of je volledige of beperkte rechten wilt geven.


Site verificatie meta tag verwijderen

Misschien heb je het een keer fout gedaan en is iemand anders per vergissing de eigenaar van je website geworden. Of misschien heb je een website die al in gebruik is gekocht en staat er nu een meta tag van de oude eigenaar op je website.

Dan wil je site verificatie meta tag verwijderen. Dat gaat zo:

  • Zet alle plugins uit
  • Ga naar Google Search Console
  • Selecteer de eigenaar of de eigenaren die je wilt verwijderen
  • En verwijder ze
  • Zet alle plugins weer aan en de meta tag is verwijderd.

Dit is niet de enige manier

Dit is niet de enige manier om je website te koppelen aan Google Search Console. Er zijn meer manieren om deze koppeling te maken. Maar deze manier is een makkelijke manier voor minder technische dummies.


Alles uit je WordPress website halen

Google Search Console is een belangrijk platform. Op deze pagina kun je mijn andere artikelen lezen over Google Search Console.

En er staat op deze website ook een handleiding voor SEO zelf doen.

tip

Dat kan handig zijn, want als bloggen je marketingstrategie is, dan moet je ook iets over SEO weten natuurlijk.


Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt opSite verificatie meta tag was last modified: by

Lees direct verder: Meerwaarde bieden


Bronnen en credits
Site verificatie meta tag was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *