Leestijd: 4 minuten
Aanbeveling op LinkedIn
Aanbeveling op LinkedIn: op LinkedIn kun je aanbevelingen geven of om aanbevelingen vragen. Hoe je dat kunt doen, waarom je dat zou willen doen en hoe je aanbevelingen kunt beheren kun je in dit artikel lezen.
Aanbeveling vragen op LinkedIn
Een aanbeveling aan iemand vragen is op LinkedIn niet moeilijk, maar je moet wel even weten waar alles zit.
Benodigde tijd: 5 minuten.
Zo kun je een aanbeveling vragen op LinkedIn.
- Ga naar het profiel van degene aan wie je een aanbeveling wilt vragen.
Hier zie je 2 knoppen staan. Kies de knop met het opschrift “Meer”.
- Vraag een aanbeveling
Onder “meer” zit een menu, kies hier voor “Aanbeveling vragen”
- Waar kent u deze persoon van?
Nu moet je eerst vertellen waar je die persoon van kent, de relatie selecteren en welke functie jij had op dat moment.
- Aanbeveling vragen
En daarna kun je de ander vragen om een aanbeveling voor je te schrijven.
Aanbeveling ontvangen: redigeren
Als je de aanbeveling ontvangt, lees ‘m dan goed door want het is mogelijk om te vragen om een wijziging. Hierbij kun je uiteraard geen eisen stellen. Als je de aanbeveling goed vindt kun je ‘m op je profiel plaatsen.

Frans Wilms: Heel bruikbaar
Judith voorziet me iedere keer weer opnieuw met voor mij verrassende marketing inzichten, die ik zó kan gebruiken in mijn dagelijkse praktijk. Ze weet strategie en de praktijk van alledag fantastisch met elkaar te verbinden. No-nonsens, strategisch én praktisch en dat met een positieve opgewekte instelling, waardoor het tegelijkertijd luchtig blijft. En ook fijn: ze …
Hoe je een aanbeveling geeft op LinkedIn
Als je iemand anders wilt aanbevelen doe je precies hetzelfde:
- Je gaat naar het profiel van die persoon.
- Daar kies je voor “Meer”.
- En dan voor “Aanbevelen”.
Daarna moet je dezelfde vragen beantwoorden als bij het vragen van een aanbeveling.
Uitwisselen van aanbevelingen
Vaak vragen mensen die een aanbeveling krijgen zich af of ze nu ook een aanbeveling terug moeten geven. Het antwoord is: nee, doe dit liever niet. Als je direct een aanbeveling terug geeft devalueer je beide aanbevelingen. Een bedankje is natuurlijk wel op z’n plaats. Maar het uitwisselen van aanbevelingen is een slecht idee want ze worden er minder geloofwaardig door.
Zowel het krijgen als het geven van aanbevelingen is goed voor je marketing maar ruil liever geen aanbevelingen met dezelfde persoon.
Nadelen
Natuurlijk zijn er ook nadelen. Je kunt de reviews die je op LinkedIn verzamelt nergens importeren. En je kunt er ook niet echt gemakkelijk naar verwijzen. Als je wilt verwijzen moet je verwijzen naar je hele profiel en je prospect moet het dan zelf maar uitzoeken. Dit zijn grote nadelen.
Want reviews plaats je het liefste natuurlijk op je website bij de dienst die je verkopen wilt. En dat kan met reviews van LinkedIn niet. En dat betekent dat je ze wel kunt gebruiken om de interesse van je netwerk te vangen, maar dat je ze niet kunt gebruiken om te overtuigen als je je diensten via je website wilt verkopen.

Online marketing is natuurlijk niet hetzelfde als af en toe iets op social posten. In deze download leg ik je uit hoe online marketing werkt.
En dan weet je ook waarom jouw online marketing niet werkt en daar kun je dan iets aan doen.
- Helpcentrum van LinkedIn