Home » Blog » Marketing voor dienstverleners » Marketing niche voor diensten » Sommige ondernemers kiezen geen niche
sommige ondernemers kiezen geen niche

Sommige ondernemers kiezen geen niche

Geschatte leestijd: 3 minuten

Sommige ondernemers kiezen geen niche

Sommige ondernemers kiezen geen niche. Naar mijn idee is dat een serieuze vergissing waardoor je je succes jaren uitstelt. Dus als ik zoiets hoor, dan wil ik graag weten waarom en dan vraag ik door.

Waarom geen niche kiezen

Als ik vraag waarom iemand geen niche wil kiezen, dan hoor ik vaak meerdere redenen die eigenlijk allemaal op hetzelfde neerkomen: ze weten nog niet precies wat ze willen en ze denken dat ze dan altijd hetzelfde moeten doen.

Dat is natuurlijk onzin, want je kunt in de breedte groeien door een heleboel te doen, maar je kunt ook in de diepte groeien en een super specialist worden. Maar in beide gevallen doe je niet altijd hetzelfde.

Ben jij er nog niet klaar voor om een niche te kiezen? Dan wil ik je een uitweg bieden: maak een stuk of 3 buyer persona’s van je favoriete klanten. Dat is niet perfect, maar het helpt wel als je nu te weinig klanten hebt.

De misvatting

De andere oorzaak is een serieuze misvatting: je denkt dat als je een niche kiest, dat de vijver waarin je vist dan kleiner wordt. En omdat je nu al te weinig klanten hebt, lijkt het logisch dat je dan nog veel minder klanten zult krijgen.

Het lijkt alsof daar geen speld tussen te krijgen is: een kleine vijver biedt weinig kansen en een grote vijver biedt veel meer kansen.

Hoe logisch dat ook lijkt, het is niet waar. Want als jij niet heel precies weet wie je klanten zijn, dan weet je ook niet heel precies waar je ze kunt vinden. En ze komen echt niet zomaar naar jou toe. Jij moet richting je klanten bewegen. En dat kun je niet want doordat je niet kiest, kunnen ze overal zitten. En hierdoor hebben je inspanningen geen richting en geen focus. En dus gebeurt er niets.

Als je wel een niche kiest

Gelukkig kun je van gedachten veranderen. Je kunt dus alsnog beslissen dat je een niche gaat kiezen. En dan ga je er natuurlijk niet zomaar eentje kiezen. Kies er eentje waar echt brood in zit en waar kansen liggen.

En stop dan niet als je gekozen hebt, want hoewel kiezen al een beetje helpt, helpt het nog veel meer als je je dienstenaanbod gaat toesnijden op de behoeften van die niche. Want dan zien deze mensen ook direct dat ze bij jou moeten zijn.


Ik ben een Get Clients Now!™ facilitator en ik kan je helpen een niche te kiezen. Ik kan je ook helpen een goed doortimmerd marketingplan te maken. Je kunt het ook zelf proberen, hier vind je een uitstekend *boek over marketing.

*Affiliatelink

Online marketing is natuurlijk niet hetzelfde als af en toe iets op social posten. In deze download leg ik je uit hoe online marketing werkt.

En dan weet je ook waarom jouw online marketing niet werkt en daar kun je dan iets aan doen.

Gepubliceerd op: 3-10-2022
Voor het laatst bijgewerkt op: 27-2-2023

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Scroll naar boven