spelling en seo

Spelling: gevlij of gevlei?

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Gevlij of gevlei? Dat is de vraag: wat moet het zijn. Met dit voorbeeld kan de spellingcontrole je niet helpen, want het zijn allebei gewone Nederlandse woorden. Je hebt dus een andere oplossing nodig. Lees hier wat je kunt doen.


Gevlij of gevlei? Wat kies jij?

Ik wil graag voor je werken, daarom probeer ik bij je in het gevlij te komen

of

Ik wil graag voor je werken, daarom probeer ik bij je in het gevlei te komen

En dan is het maar de vraag wat het moet zijn:

  • gevlij?
  • gevlei?

Als je bij het schrijven van een blogpost of je nieuwsbrief met een dergelijk probleem worstelt, hoef je niet dyslectisch te zijn. Er zijn heel veel Nederlanders die niet weten of het gevlei of gevlij moet zijn.


Spellingcontrole

Voor die andere Nederlanders maakt dat niet uit, maar als jij schrijft voor je nieuwsbrief, je blog of je cursus, dan kun jij je dergelijke fouten niet permitteren. Dat  wil je gewoon niet want je gaat je er naar door voelen.

De spellingcontrole kan je in dit voorbeeld niet helpen, want zowel vlijen als vleien zijn gewone Nederlandse werkwoorden.


Gevlij of gevlei

Als je moeite hebt met woorden waar de spellingscontrole je niet mee kan helpen en als je bang bent dat dit je klanten kost, zoek die woorden dan op.

Als je bij Google het woord waar je over twijfelt intikt met “Onze Taal” erachter, dan kom je op de website van Onze Taal. En je komt dan ook nog op het juiste artikel.

Dat doe ik zelf ook als ik twijfel. Je hoeft tegenwoordig niet alles te weten en bijna alle informatie die je zoekt kun je op het Internet vinden.

Spelling

Spelling is belangrijk. Er zijn heel veel mensen die liever naar je kwaliteiten dan naar je zwakke punten kijken. Maar er zijn er ook een aantal die erover vallen als je een foutje maakt.

Die mensen kun je natuurlijk negeren, maar Google valt er ook over. Als je erg veel fouten in je blogposts maakt dan kost dit je een paar plaatsen in de zoekresultaten en dat is toch jammer.

Ik wil graag voor je werken, daarom probeer ik bij je in het gevlij te komen. Zo is het.

Hulp

Spelling is een punt dat meetelt als het om SEO gaat. Daar kun je nog meer over lezen in het artikel over wat Google doet met samengestelde woorden en in het artikel over hoeveel schade d/t-fouten doen.


Maar spelling is niet alles. Er zijn heel veel punten die van belang zijn als je wilt dat je website beter gaat presenteren in de zoekresultaten. Als je graag wilt dat jouw website beter gaat presteren, lees dan eens verder in de handleiding SEO leren voor beginners.

Als je hulp nodig hebt bij spelling: tik dan eens “tekstcorrectie” in in het zoekveld van Google. Neem je bedrijf serieus en laat je teksten corrigeren als je dat nodig hebt.

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt opSpelling: gevlij of gevlei? was last modified: by

Spelling: gevlij of gevlei? was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *