Stappenplan nieuwsbrief starten

stappenplan nieuwsbrief starten
Je bent hier: Home » Blog » Mailchimp Specialist » Mailchimp nieuwsbrieven » Stappenplan nieuwsbrief starten


Stappenplan nieuwsbrief starten: hoe te beginnen met een nieuwsbrief kan kan een brandende vraag zijn voor een startende ondernemer, want waarmee moet je beginnen?

Moet je beginnen met een website? Of zou je moeten beginnen met een nieuwsbrief? Dit kan ingewikkeld lijken, omdat die twee elkaar versterken. Hierdoor kan het gebeuren dat je niet weet waar je moet beginnen.

Als twee zaken elkaar versterken, maakt het in principe niet uit waar je begint, als je maar zorgt dat je ze wel allebei krijgt.


Stappenplan nieuwsbrief starten

1. Geschenk

Als je nog geen website en nog geen nieuwsbrief hebt, kun je beginnen met twee dingen:

  • Begin met een geschenk te maken dat mensen krijgen als ze zich inschrijven voor je nieuwsbrief (een “weggever”). Als je niet weet waar je weggever over moet gaan, schrijf je dan hier in voor een korte serie over weggevers die converteren.
  • stuur dan een persoonlijke e-mail naar iedereen die je kent, vertel dat je die weggever aan het maken bent en vraag toestemming om die weggever te mogen sturen wanneer je ‘m af hebt

Als je toestemming krijgt, zorg dan dat je die toestemming ergens goed bewaart.

Maak geen uitzonderingen, ook niet als dat logisch lijkt. Want je contacten kennen andere mensen.

2. Mailinglijst

Hierna maak je een mailinglijst aan en ga je je inschrijfformulieren vormgeven. Je zet alle adressen van mensen van wie je toestemming hebt gekregen op je mailinglijst.

Een mailinglijst is gewoon een adressenlijst in een e-mail platform. Zoiets wordt ook audience of e-mail lijst genoemd.

3. Website

Ondertussen heb je je website laten maken. Als je je website zelf gaat maken, begin je daar nu mee.

  • Je schrijft je dienstenpagina’s en je zet je weggever klaar op je website.
  • Je plaatst een inschrijfformulier of een link naar het inschrijfformulier of de landingspagina op een belangrijke plaats van je website.
  • Een popup lijkt erg aantrekkelijk en zorgt ook echt voor meer inschrijvingen, maar je website gaat er slechter door ranken. Dat is een hoge prijs voor meer inschrijvingen.

Daarna verstuur je je eerste nieuwsbrief, met daarin een link naar de (geheime) pagina op je website waar je je weggever hebt neergezet.

4. Blog

Als je dienstenpagina’s klaar zijn en je eerste nieuwsbrief met de link naar je weggever verstuurd is, begin je te schrijven aan de artikelen op je blog. In je volgende nieuwsbrief verwijs je met een link naar de artikelen op je blog.

En zo ga je verder. Volgens een vast ritme dat je met jezelf afspreekt plaats je de artikelen op je blog en volgens een vast ritme verstuur je je nieuwsbrieven.


Stappenplan nieuwsbrief starten

Als je hulp wilt bij het beginnen met een nieuwsbrief realiseer je dan dat e-mailmarketing een vak is en dat het niet jouw vak is. Laat je gewoon helpen, dan heb je op een gemakkelijkere manier een beter resultaat.

Maar als je het toch allemaal zelf wilt doen, lees dan vooral de Mailchimp handleiding of de MailerLite handleiding zodat je een heleboel beginnersfouten kunt overslaan.

En ik heb ook een uitgebreid artikel voor je over het stimuleren van lijstgroei, want daar kun je zelf heel veel aan doen.


Meer over e-mailstrategie

pijltje
Stappenplan nieuwsbrief starten was last modified: by

Zowel door Mailchimp als door MailerLite ben ik erkend als e-mail expert en ik kan je goed helpen met beide platforms.

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

Helpt dienstverleners met marketing

Get Clients Now!™ facilitator, Mailchimp expert, MailerLite expert, goed in SEO en je kunt nog met me lachen ook.

Aanklikbare links Adressen organiseren Adverteren Aflevering nieuwsbrief Aftersales Conversie Design Diensten Doelen E-mailstrategie Facebook Financieel Formulieren Gmail Google Search Console Inbound marketing Inschrijven bij MailerLite Instagram Juridisch Klantperspectief Legacy versie LinkedIn Mailchimp archief Mailchimp Premium Mailchimp problemen Mailchimp Standard Mailchimp support MailerLite groepen Media in Mailchimp Meten Naamsbekendheid Netwerken Online vindbaarheid Pagina's en berichten Segmenten SEO voor beginners Stappenplannen Succes ingrediënten Technische SEO Time management Twitter zakelijk WordPress media WordPress plugins YouTube Zichtbaarheid

Stappenplan nieuwsbrief starten was last modified: by

Stappenplan nieuwsbrief starten: met dank aan Sam Karanja voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Stappenplan nieuwsbrief starten was last modified: by