Starten met Pinterest

Starten met Pinterest en dan verder

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op

Als je gaat starten met Pinterest, dan heb je afbeeldingen nodig. Maar sommige afbeeldingen doen het op Pinterest veel beter dan andere afbeeldingen en jij wilt natuurlijk afbeeldingen die het goed doen.


Starten met Pinterest: zoektermen onderzoek

Voor je ging starten met Pinterest moest je eerst zoektermen onderzoek doen. Op Pinterest zat een zoekmachine en die zoekmachine gebruikte woorden om afbeeldingen te vinden.

Maar tegenwoordig heeft Pinterest ook een visuele zoekfunctie. Mensen kunnen inzoomen op een deel van een afbeelding en dan andere afbeeldingen vinden die lijken op het ingezoomde deel. Dat is natuurlijk ook veel logischer voor een visueel platform.


Welke afbeeldingen pinnen op Pinterest

Voor je gaat beginnen met pinnen ga je naar repinned.net en je klikt jouw onderwerp aan. Je ziet nu alle afbeeldingen over jouw onderwerp die werkelijk populair zijn en je ziet gelijk ook hoe vaak ze gerepind zijn.

Bijvoorbeeld: je verkoopt damesmode. Klik dan op Women’s Fashion en je ziet …. op populaire borden staan afbeeldingen van complete outfits. Die outfits worden niet geshowd door een model, ze staan als losse items op een witte achtergrond.

Je weet dan dus wat je te doen staat. Je gaat afbeeldingen (laten) maken waarvan je vooraf al weet dat pinners ze leuk vinden. Dat gaat je veel tijd en moeite besparen.


Pinners volgen

Als je gaat beginnen met pinnen ga je natuurlijk ook pinners volgen. Je volgt in ieder geval je belangrijkste concurrenten en de top-influencers in jouw branche.


Pinterest borden bijhouden

In een ander artikel heb ik beschreven dat afbeeldingen die je op Pinterest plaatst niet naar de diepte van een tijdlijn zakken en dat je afbeeldingen gemakkelijk teruggevonden kunnen worden, ook als ze er al heel lang staan, ook als je maar 1 bord met 1 pin hebt en ook als je helemaal niet populair bent.

Dat is allemaal waar, maar starten met Pinterest schept ook verplichtingen: als je voordeel wilt hebben van je aanwezigheid op Pinterest zul je erg lang moeten wachten als je niet verder gaat dan 1 bord met 1 pin.

Als je Pinterest in wilt zetten voor je marketing, dan is het belangrijk dat je je borden goed onderhoudt. Zorg dat je regelmatig een afbeelding plaatst, liefst dagelijks. Maar anderzijds: als ze er staan dan staan ze er en ze blijven vindbaar.

Lees direct verder: Stappenplan nieuwsbrief starten

Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op


Social media voor marketing

aanvulling

Wat kunnen de social media betekenen voor marketing en hoe zet je ze in om er iets aan te hebben? Gratis.

Starten met Pinterest en dan verder was last modified: by

Starten met Pinterest: met dank aan mohamed Hassan voor het beeldmateriaal in de uitgelichte afbeelding.

BronAlles wat marketeers over Pinterest moeten weten

Starten met Pinterest en dan verder was last modified: by

Over Judith de Vries

Ik kan je helpen meer klanten te krijgen. Erkend als expert door MailChimp en MailerLite. Yoast SEO en Hubspot gecertificeerd. Licentiehouder van het 28-dagen marketingprogramma Get Clients Now!™.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *