Starten met Pinterest en dan verder

Als je gaat starten met Pinterest, dan heb je afbeeldingen nodig. Maar sommige afbeeldingen doen het op Pinterest veel beter dan andere afbeeldingen en jij wilt natuurlijk afbeeldingen die het goed doen.

Starten met PInterest: zoektermen onderzoek

Voor je gaat starten met Pinterest doe je eerst zoektermen onderzoek. Op Pinterest zit een zoekmachine en die zoekmachine gebruikt woorden om afbeeldingen te vinden. Maar tegenwoordig heeft Pinterest ook een visuele zoekfunctie. Mensen kunnen inzoomen op een deel van een afbeelding en dan andere afbeeldingen vinden die lijken op het ingezoomde deel.

De afbeeldingen op Pinterest worden dus o.a. gevonden door de woorden die ze meekrijgen. Daarom is een goed zoektermen onderzoek voor je afbeeldingen net zo belangrijk als een goed zoektermen onderzoek voor de artikelen die je schrijft voor je blog.

Aan de hand van dit zoektermen onderzoek maak je lijsten met onderwerpen waar je pins over zullen gaan. De resultaten van dat zoektermen onderzoek plaats je in een spreadsheet met bovenaan de naam van het bord en daaronder de namen van de afbeeldingen die je op dat bord gaat pinnen.

Welke afbeeldingen pinnen op Pinterest

Voor je gaat beginnen met pinnen ga je naar repinned.net en je klikt jouw onderwerp aan. Je ziet nu alle afbeeldingen over jouw onderwerp die werkelijk populair zijn en je ziet gelijk ook hoe vaak ze gerepind zijn.

Bijvoorbeeld: je verkoopt damesmode. Klik dan op Women’s Fashion en je ziet …. op populaire borden staan afbeeldingen van complete outfits. Die outfits worden niet geshowd door een model, ze staan als losse items op een witte achtergrond.

Je weet dan dus wat je te doen staat. Je gaat afbeeldingen (laten) maken waarvan je vooraf al weet dat pinners ze leuk vinden. Dat gaat je veel tijd en moeite besparen.

Pinners volgen

Als je gaat beginnen met pinnen ga je natuurlijk ook pinners volgen. Je volgt in ieder geval je belangrijkste concurrenten en de top-influencers in jouw branche.

Pinterest borden bijhouden

In een ander artikel heb ik beschreven dat afbeeldingen die je op Pinterest plaatst niet naar de diepte van een tijdlijn zakken en dat je afbeeldingen gemakkelijk teruggevonden kunnen worden, ook als ze er al heel lang staan, ook als je maar 1 bord met 1 pin hebt en ook als je helemaal niet populair bent.

Dat is allemaal waar, maar starten met Pinterest schept ook verplichtingen: als je voordeel wilt hebben van je aanwezigheid op Pinterest zul je erg lang moeten wachten als je niet verder gaat dan 1 bord met 1 pin.

Als je Pinterest in wilt zetten voor je marketing, dan is het belangrijk dat je je borden goed onderhoudt. Zorg dat je regelmatig een afbeelding plaatst, liefst dagelijks. Maar anderzijds: als ze staan dan staan ze er en ze blijven vindbaar.

Gratis tips en series over:

  • Mailchimp of MailerLite
  • Zoekmachine optimalisatie
  • Marketing

Gewoon kiezen wat je hebben wilt en meenemen.

Gratis producten

Gratis producten

Starten met Pinterest en dan verder was last modified: by

Starten met Pinterest: met dank aan Fair Basics voor het beeldmateriaal in de uitgelichte afbeelding.

BronAlles wat marketeer over Pinterest moeten weten

Starten met Pinterest en dan verder was last modified: by