Statistieken in mailerlite

Statistieken in MailerLite

Statistieken in MailerLite

Heb je je statistieken in MailerLite al eens goed bekeken? Vast niet. Ik ga je hier uitleggen waar je alles kunt vinden.

Statistieken in MailerLite

Ga naar je Campaigns. Als je goed kijkt zie je daar 3 tabbladen: Sent, Drafts en Outbox. Ga nu naar Sent, daar staan je verzonden nieuwsbrieven. Kies een nieuwsbrief en klik op View Report.

Statistieken bovenste regel

Je bent nu op een erg volle pagina, waardoor je gemakkelijk over het hoofd zou kunnen zien dat je hier je rapport kunt printen of downloaden. Dat vind je rechtsboven: je kunt je statistiek delen op Twitter of Facebook en onder het tandwiel vind je de mogelijkheid om je nieuwsbrief te kopiëren, en om je rapport te printen of te downloaden.

Menu van de statistieken in MailerLite

Vlak daar onder zie je een menu met daarin: Stats Overview, View email, Link Activity, Subscriber activity en Opens by location.

statistieken in MailerLite

Het tabblad Stats Overview is groen, dat betekent dat dit het tabblad is waar we nu zijn.

Rapporten in MailerLite

Vlak daar onder zie je staan dat ik de e-mail verstuurd heb op 1 oktober 2019. Ik heb ‘m niet aan iedereen gestuurd, ik heb abonnees gefilterd.

Er zijn 5 e-mails verstuurd, 75% heeft geopend en 50% heeft op een link geklikt.

Niemand heeft uitgeschreven, niemand heeft geklaagd, er waren geen hard bounces en 20% had een soft bounces, ofwel 1 e-mail is niet aangekomen door een tijdelijke oorzaak. Bijvoorbeeld een volle mailbox of downtime van de ontvangende server.

Statistieken in MailerLite

Hoe is de e-mail gelezen

Nog een stapje verder zie je hoe de e-mail gelezen is. In deze statistiek zie je dat 100% gelezen is via webmail en 100% via Gmail.

hoe is de e-mail gelezen

Als je nog iets verder scrolt dan zie je de link activiteit, ofwel op welke links er geklikt is. En daaronder vind je het filter: naar welke groep de e-mail verstuurd is.

mailerlite hulp

Tabblad “View email”

Scrol dan weer naar boven en klik het tabblad “View email” aan.

Hier zie je als eerste de titel die de lezer in de mailbox gezien heeft, de afzender en de taal.

Mailbox titel

Als je de betaalde versie van MailerLite gebruikt zie je daarna de click map. Hierin kun je zien waar in je nieuwsbrief de clicks gevallen zijn: bovenin of juist onderin of ergens in het midden.

Verder zie je hier de shortURL van de preview zodat je de nieuwsbrief op het web kunt bekijken en je ziet een knop om de nieuwsbrief op te slaan als pdf.

En dan zie je de verzonden nieuwsbrief.

Scrol weer naar boven en klik het tabblad Link Activity aan.

De link activity had je ook al gezien in het tabblad Overview. Maar hier staat ook een knop: Actions. Onder de knop Actions vind je de mogelijkheid om de link activiteit te downloaden als csv- of als Excel-bestand.

Tabblad subscriber activity

Onder het tabblad subscriber activity kun je zien naar wie je de nieuwsbrief verstuurd hebt en wat die mensen ermee gedaan hebben: opens en clicks.

Opens bij location

En onder het tabblad Opens by location vind je een wereldkaart. Als je de betaalde versie van MailerLite gebruikt kun je hier zien waar de mensen wonen die je nieuwsbrief geopend hebben. Gebruik je de gratis versie van MailerLite dan zie je hier alleen een kaartje dat niet ingevuld is.

Tot zover de statistieken in MailerLite. Maar dit is niet alles.

MailerLite statistieken in Analytics

MailerLite heeft een bijzonder gemakkelijke integratie met Google Analytics. Het enige dat je hoeft te doen is voor verzending aanvinken dat je statistieken in Google Analytics wilt. Het vakje waar je dat vinkje moet zetten vind je vanzelf als je je nieuwsbrief gaat maken en de titel voor in de mailbox gaat invullen.

Ga in Google Analytics naar Acquisitie > Campagnes > Alle campagnes en je ziet daar o.a. je statistieken van je nieuwsbrieven staan.

Meer MailerLite

Als je meer tips zoekt voor MailerLite, ga dan naar de handleiding. Daar vind je een goede ingang naar andere artikelen met uitleg.

En als je je statistieken wilt verbeteren, lees dan verder in de rubriek over e-mailstrategie.

Ik ben een Nederlandse MailerLite expert en ik kan je helpen met MailerLite en strategisch mailen met MailerLite.

Judith de Vries

Judith de Vries

Get Clients Now!™ facilitator

Mailchimp expert, MailerLite expert, SEO

Gepubliceerd op: 11-10-2019
Voor het laatst bijgewerkt op: 29-10-2021

Categorieën en tags bij dit bericht