Home » E-mailmarketing » Mail integraties » Gravity Mailchimp en iDEAL

Gravity Mailchimp en iDEAL

Geschatte leestijd: 6 minuten

Gravity Mailchimp en iDEAL

Gravity Mailchimp iDEAL, een mooie combinatie. Stel dat je een betaalde e-mail serie wilt verkopen of dat je een klein aantal producten online wilt verkopen. Als een webshop te veel van het goede is, juist dan is de combinatie van Gravity, Mailchimp en iDEAL een prachtige combinatie. Gewoon iets kleins  voor een paar producten.

Wat heb je nodig voor Gravity Mailchimp en iDEAL

Gravity Mailchimp iDEAL is een combinatie waarmee op heel eenvoudige manier een betaalfunctie aan je website kunt toevoegen. Hiermee kun je een product laten afrekenen, je kunt er een betaalde e-mail serie mee laten afrekenen of je kunt toegang geven tot een heel eenvoudige membership site van 1 niveau.

  • Gravity forms
  • de Mailchimp add on
  • en Pronamic Ideal voor Gravity of de Sisow plugin van Indigo Webstudio
  • een betalingsprovider
  • eventueel een plugin die er een factuur bij maakt

Gravity en Mailchimp

Gravity Basic

Je hebt tegenwoordig al genoeg aan Gravity forms Basic om ook gebruik te kunnen maken van de Mailchimp add on. En die heb je nodig om mensen in je mailinglijst te laten instromen.

Ik zet hier geen prijs neer, want prijzen veranderen weleens. Je kunt beter zelf even kijken naar de prijzen van dit moment. Hier kun je de actuele prijs vinden van Gravity forms.

Mailchimp add on

Met de Mailchimp add on kun je adressen laten instromen in mailinglijst en in groepen die je tevoren hebt aangemaakt. Als je Gravity forms gebruikt krijg je de Mailchimp add on er kosteloos bij.

Als je een ander platform gebruikt voor je e-mailmarketing dan kun je Gravity forms waarschijnlijk ook gebruiken, want er zijn add ons voor verschillende platforms.

Verbinding met een betalingsprovider

Om Gravity Forms te kunnen gebruiken voor betalingen heb je een verbinding met een betalingsprovider nodig. Hiervoor heb ik twee oplossingen gevonden.

Pronamic iDEAL

Pronamic iDEAL voor Gravity. De prijs van Pronamic iDEAL voor Gravity kun je hier vinden, scrol even helemaal naar beneden.

Als je Pronamic iDEAL gebruikt kun je zelf je betalingsprovider kiezen. Op deze pagina vind je een overzicht van providers waar je uit kunt kiezen. Scrol even een stukje naar beneden tot je de logo’s ziet staan.

Indigo Webstudio

De plugin van Indigo Webstudio kun je kosteloos downloaden. Met deze plugin kun je Gravity Forms verbinden met de betalingsprovider Mollie. Deze plugin kun je eenvoudig uploaden via de plugin directory.

Facturen

Als je na de betaling ook automatisch een factuur wilt uitreiken heb je daar een extra plugin voor nodig. Bijvoorbeeld Q Invoice, of een andere, er zijn meerdere plugins die dit voor je kunnen doen. Google er even op.

Bijvoorbeeld Sliced Invoices. Dat is een kosteloze plugin. Als je je klanten ook de kans wilt geven je factuur op te slaan als pdf, dan heb je een aanvulling nodig die je kunt kopen voor 30 dollar per jaar.

Nadeel: deze plugin verstuurt de factuur ook als de betaling nog niet voltooid is. En omdat op het web veel winkelwagentjes verlaten worden, mag je verwachten dat je hierdoor veel onbetaalde facturen krijgt. En dat geeft extra administratie.

Met deze aanvulling kun je ook offertes maken en de kleuren aanpassen van de automatische e-mails die het systeem namens jou gaat versturen.

Wat kun je met Gravity Mailchimp en iDEAL

Met deze combinatie kun je heel eenvoudig een heleboel dingen maken.

Mini-webshop

Bijvoorbeeld een mini-webshop. Je hebt dan natuurlijk geen zaken als voorraadbeheer en dergelijke, maar die zaken heb je waarschijnlijk ook helemaal niet nodig.

Deze combinatie is natuurlijk geen echte webshop. Maar als jij een boek of een e-book of een betaalde e-mailserie wilt verkopen dan zal deze combinatie uitstekend voldoen.

Realiseer je wel dat je voor ieder product een aparte betaalmogelijkheid creëert. Deze oplossing is daarom niet geschikt als je verwacht dat je klanten in één koop verschillende producten zullen willen kopen. Als je deze methode gebruikt en je klanten willen verschillende producten kopen, dan moeten ze meerdere malen afrekenen.

Het is op deze manier wel mogelijk om meerdere stuks van hetzelfde product ineens te laten afrekenen.

Betaalde e-mails of serie

Als je betaalde e-mails of een betaalde serie e-mails met Mailchimp wilt versturen is het essentieel dat de adressen pas op je lijst komen nadat de betaling is voltooid. Dat kan met deze combinatie. Je kunt instellen dat het instromen van de adressen wordt uitgesteld tot het moment waarop de betaling voltooid is.

Membership

Het is op deze manier ook mogelijk om een heel eenvoudige membership site te maken: verschillende content voor mensen die zijn ingelogd en mensen die niet zijn ingelogd.

Om een koper na het betalen automatisch als gebruiker van je site aan te maken en hem of haar automatisch een inloglink toe te sturen heb je een developer license van Gravity forms nodig.

Daarnaast heb je ook een plugin nodig om sommige content af te schermen voor bezoekers die niet zijn ingelogd. Denk hier niet te licht over, want dit is een moeilijk punt. Ik heb verschillende plugins hiervoor gevonden, maar je hebt een erg degelijke plugin nodig die het altijd blijft doen en die altijd onderhouden zal worden. En dat maakt het moeilijk.

Als je een membership site wilt beginnen zou ik daarom eerder kiezen voor een degelijke betaalde membership plugin. Die heeft andere betaalmogelijkheden, dus dan is dit verhaal niet van toepassing.

Als het in jouw situatie te verwachten is dat mensen verschillende producten tegelijk willen kopen, dan is deze oplossing ongeschikt. Meerdere exemplaren van hetzelfde product kan wel, maar verschillende producten niet. Lees dan hier verder over een Woocommerce webshop.

Wanneer geschikt voor jouw doel?

Gravity – Mailchimp – iDEAL is een mooie combinatie die geschikt is voor je als je:

  • een paar dingen online wilt verkopen
  • iets vooruit wilt laten betalen
  • of een betaalde e-mail serie wil verkopen

Met Paytium krijg je ongeveer hetzelfde, maar dan goedkoper. Maar wel moeilijker te configureren.


Als je hulp nodig hebt met Mailchimp kan ik je helpen. Ik ben een Mailchimp PRO partner.

De groeiversneller van je lijst

Hoe je een “weggever” maakt die converteert zodat je inschrijvingen krijgt van echt geïnteresseerde mensen.

Ken je iemand voor wie dit interessant is?

Scroll naar boven