Home » E-mailmarketing » Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan?

Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan?

procent

Geschatte leestijd: 5 minuten

Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan?

Als het goed is komt 100% van je nieuwsbrieven aan. Maar soms hoor ik dramatische verhalen over dat maar 20% van de nieuwsbrieven aankomt. Dat kan waar zijn, maar vaak is dat een vergissing. Je kunt in Mailchimp niet zo makkelijk zien welk percentage daadwerkelijk in de mailbox aankomt. Maar het staat er wel. In dit artikel geef ik opheldering.

Mailchimp: welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan?

Het percentage nieuwsbrieven dat is afgeleverd vind je in je rapporten.

  1. Klik op Reports (in het bovenste menu)
  2. Scrol dan naar beneden tot je dit ziet:
percentage dat aan komt
Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan?

In de afbeelding hierboven zie in de vakjes staat dat niemand heeft geopend of geklikt. Geen enkele nieuwsbrief heeft gebounced en niemand heeft uitgeschreven.

Successful deliveries

Successful deliveries: 1 – 100%. Dat betekent dat de nieuwsbrief naar 1 persoon verstuurd is en dat 100% is afgeleverd.

Als je de nieuwsbrief naar een hele lijst adressen stuurt, staat daar ook precies naar hoeveel adressen je ‘m gestuurd hebt en op hoeveel procent van deze adressen je nieuwsbrief is afgeleverd.

Bounced

Als er bij Bounced een getal staat (het aantal adressen waar je nieuwsbrief niet kon worden afgeleverd) dan zie je ook staan dat hij bij minder dan 100% van de adressen is afgeleverd.

Slechts bij 20% van de adressen afgeleverd

Als het waar is dat een nieuwsbrief slechts bij 20% van de adressen is afgeleverd, dan is er iets heel ernstigs aan de hand. Wat er dan precies aan de hand is kan ik niet zomaar zeggen, daarvoor moet ik eerst een onderzoek doen.

Welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan

Maar misschien vergis je je. Het percentage nieuwsbrieven dat is afgeleverd is behoorlijk moeilijk te vinden in Mailchimp. Terwijl anderzijds de open rate heel duidelijk zichtbaar te zien is op de pagina Campaigns en op de pagina Reports.

Dus misschien heb je de open rate gezien en zijn je nieuwsbrieven wel afgeleverd. Maar bij een kleine mailinglijst is ook een open rate van 20% tamelijk laag. Je zou in dat geval moeten gaan testen om de resultaten te verbeteren.

En als het echt zo is dat slechts 20% van je nieuwsbrieven is afgeleverd, stop dan onmiddellijk met mailen want door hiermee door te gaan vererger je de situatie. En laat een onderzoek doen naar de oorzaak.

Over Mailchimp statistieken kun je meer vinden in de rubriek over statistieken. En hier vind je in een groot vergelijkend artikel hoe Mailchimp door de jaren heen gepresteerd heeft als het om de aflevering gaat.

MailerLite: welk percentage van je nieuwsbrieven komt aan?

Bij MailerLite kun je niet zien welk percentage is aangekomen. Maar je kunt het gemakkelijk zelf berekenen: het aantal e-mails dat is aangekomen is gelijk aan het aantal verzonden e-mails minus de bounces.

En de open rate wordt apart geteld van de bounces. Als je een campagne naar 100 abonnees stuurt en 50 e-mails geven een bounce en de andere 50 worden geopend, dan is je open rate 100%. Hier kun je nog meer lezen over de statistieken van MailerLite Classic.

In dit artikel kun je lezen hoe MailerLite in het algemeen presteert. En jij moet het dus eigenlijk beter doen dan MailerLite in het algemeen. En dat kan moeilijk zijn.

Hulp met de aflevering van je nieuwsbrief

Als je ziet dat je nieuwsbrieven steeds slechter geopend worden of als je ziet dat steeds minder nieuwsbrieven in de mailbox aankomen, dan moet je daar iets aan doen. Als je daar niets aan doet dan zal het niet verbeteren. Ik kan een technisch onderzoek voor je doen als je het vermoeden hebt dat je e-mails in spam komen.

En je kunt ook zelf aan de slag. Hier vind je een rubriek met tips voor een goede aflevering van je nieuwsbrief.


Sinds januari 2015 mag ik mezelf Mailchimp expert noemen en sinds november 2018 ben ik ook MailerLite expert. ik kan je helpen met e-mailmarketing.

Als je nieuwsbrief in spam komt, dan denk ik aan een slecht onderhouden lijst of een technische fout in je nieuwsbrief. Iets dat je zelf hebt gedaan toen je de nieuwsbrief maakte.

Hier kun je een checklist opvragen om snel te controleren of je zoiets gedaan hebt.

Gepubliceerd op: 30-8-2019
Voor het laatst bijgewerkt op: 1-3-2023

Judith minicursus MailChimp

Judith de Vries

E-mail specialist

Mailchimp expert en MailerLite expert

Scroll naar boven