hoe werkt google meet

Hoe werkt Google meet

Het zou zomaar kunnen dat je hier gekomen bent nadat je een formulier hebt ingevuld en we een afspraak hebben of gaan maken.

Ik werk met vergadersoftware Google Meet en hier vind je een uitleg over hoe dit werkt. Het is handig als je dit even leest, want als je instellingen niet goed staan kun je je camera niet gebruiken bij de vergadering.


Google Meet is vergadersoftware waar jij als genodigde niets voor hoeft te installeren. Je hebt er geen account voor nodig en je hoeft er ook ook geen “Meet software” voor te installeren of zoiets.

Je krijgt van mij een vergaderlink. Deze link vind je in de bevestiging die je krijgt als je via mijn agenda een afspraak hebt gemaakt.

 • Je kunt deze link terugvinden in je agenda.
 • En ik stuur je een uur voor de afspraak een herinnering. Daarin vind je de link naar de vergadering ook.

Browser: Chrome, Firefox of Edge

Google Chrome

Meet is van Google en werkt daarom het beste als je de link opent in browser Google Chrome. Als je Google Chrome niet op het pc hebt staan, dan is het handig om Chrome voor de vergadering te installeren. Hier kun je Chrome downloaden.

Edge

En het gaat ook goed als je Edge gebruikt. Hier kun je Edge downloaden.

Firefox

Niet!

Je kunt de link ook openen in Firefox en dat is prima als we alleen even hoeven te praten. Maar we ook met elkaars scherm mee moeten kijken, dan is Firefox niet de beste keuze want dan kan ik niet meekijken.

Andere browsers

Met andere browsers kun je de vergaderlink niet gebruiken.

Als Google Chrome of Edge niet de browsers zijn die je normaal gebruikt en je wel een wachtwoordmanager gebruikt, dan heb je op dat moment die wachtwoordmanager niet tot je beschikking.

Leg daarom je wachtwoord voor bijvoorbeeld Mailchimp klaar.

Vergadering starten

Toegang vragen

Als je op de vergaderlink klikt kom je op een scherm waar je toegang kunt vragen tot de vergadering. Ik laat je toe en we kunnen beginnen.

Balk onderin

Als je net binnenkomt in de vergadering staat je microfoon gewoonlijk uit. Die kun je aanzetten door met je muis over de onderkant van het scherm te gaan. Je ziet dan een aantal icoontjes, o.a. eentje met een microfoon. Klik de microfoon aan en ik kan je horen.

Meet is privacy-proof, daarom kan ik jouw microfoon niet aanzetten! Ik kan je dus niet horen als je de vergadering binnenkomt.

Scherm presenteren

Als ik je vraag je scherm met me wilt delen dan heb je deze balk ook nodig. In het midden staat een vierkant met een pijltje naar boven.

 • Klik op dit pijltje.
 • Kies nu voor: Een tabblad delen.
 • Je ziet dan een plaatje in het midden van de pagina. Klik op dat plaatje.
 • Hierdoor verschijnt er een knop: nu delen. Klik die knop aan.

Daarna kan ik met je meekijken. Ik kan niet in je computer kijken of iets veranderen, ik kan alleen het scherm zien waar jij in gaat werken.

Als je een Mac gebruikt

Als je een Mac gebruikt en de microfoon is ingeschakeld, maar ik je nog steeds niet kan horen, dan kan dit komen doordat de instellingen van de Mac-computer het niet toestaan.

 1. Hef het dempen van het apparaat op. Ga naar de systeeminstellingen op je apparaat en controleer of de microfoon niet is uitgeschakeld.
 2. Hef het dempen op voor jezelf in Meet. Klik onderaan het scherm op  om de microfoon in te schakelen.
 3. Op computers met macOS Mojave versie 10.14 of hoger moet je de Chrome-browser en Firefox® toegang geven tot de microfoon van je computer in de nieuwe privacyinstellingen. Anders wordt de audio van uw apparaat niet verzonden naar Meet.
 • Ga naar Systeemvoorkeuren  – Beveiliging en privacy.
 • Selecteer Privacy  – Microfoon.
 • Vink het vakje aan voor de app waarin je Meet gebruikt (Google Chrome of Firefox).
 • Voer in de Chrome-browser chrome://restart in om Chrome opnieuw te starten en alle Chrome-apps en -extensies te resetten.
 • De computer opnieuw opstarten.

Tot ziens!


Scroll naar boven