Succesdagboek bijhouden

Succesdagboek bijhouden

Een succesdagboek bijhouden, waarom zou je dat doen? Nou, marketing vraagt van je dat je er consequent mee doorgaat. Ook als je niet direct de gewenste resultaten ziet.

En consequent doorgaan terwijl je de resultaten waar je op hoopt nog niet ziet kan veel van je vragen. Een succesdagboek bijhouden als deel van je marketing kan dan helpen.


Succesdagboek bijhouden

Als het bij marketing over resultaten hebt, dan heb je het over meetbare resultaten. Maar juist die meetbare resultaten vragen tijd voordat ze zich manifesteren.

Maar er zijn ook andere resultaten. Alleen al het feit dat je je dagelijks inspant is al een resultaat. Want juist al die kleine stapjes gaan voor het uiteindelijke grote resultaat zorgen.

Succesjes tussendoor

In een succesdagboek kun je je inspanningen noteren en al die kleine succesjes tussendoor. Hierdoor kun je jezelf gemotiveerd houden om het vol te houden.

En als je het een keertje echt heel moeilijk hebt, dan kun je terugbladeren en je door je eigen successen laten inspireren.

Een succesdagboek is dus geen opsomming van grote concrete meetbare successen, hoewel je die best ook mag noteren. Maar vergeet dan vooral ook al die kleine succesjes niet.

Voorbeelden

  • dat je een nieuw contact hebt op LinkedIn
  • of dat je jezelf voldoende slaap gegund hebt
  • dat je aardig bent geweest naar iemand met wie je het niet goed kunt vinden
  • of dat iemand je een positieve review gegeven heeft

Of iets heel anders dat jij als een succes kunt benoemen omdat het niet “gewoon” is voor jou.

Het lijkt allemaal weinig te maken te hebben met de grote doelen die je voor ogen hebt. Maar weet je, als eenpersoonsbedrijf ben jij je bedrijf. Dus deze kleine kleine successen hebben alles te maken met je marketing. Want al deze successen samen vormen je grote succes.


Meetbare successen

Successen maak je meetbaar door vooraf te bepalen wanneer iets een succes is. Je bedenkt vooraf dat je er deze maand 3 klanten bij wilt hebben en als dat dan lukt, dan heb je succes. Of je bent een cursus aan het schrijven en je wilt deze maand een hoofdstuk af krijgen. Als dat je lukt, dan is dat een succes.

Of misschien wil je 6 nieuwe reviews, 20 nieuwe contacten of wat dan ook. Zolang je het maar duidelijk benoemt wat je wilt, zodat je ook weet wanneer het zover is.

Essentieel is dat je vooraf vaststelt hoe “succes” eruit ziet, want anders kun je niet weten wanneer je het bereikt hebt.


Succesdagboek bijhouden

Een succesdagboek bijhouden is één manier om jezelf te bemoedigen. Maar het is natuurlijk niet de enige manier. Zoek gewoon een manier die bij jou past.


Klanten werven

Get clients now facilitator

Klanten krijgen lijkt heel moeilijk. Maar het is makkelijker dan je nu denkt.

Er zijn een paar dingen die je ervoor moet doen. En die moet je consequent doen.

Schrijf je hier in en leer wat je moet doen.

GET CLIENTS NOW!™ is een handelsmerk van Wings for Business LLC, en wordt onder licentie gebruikt. www.getclientsnow.com


Je bent hier: Home » Marketing » Succesdagboek bijhouden
Succesdagboek bijhouden was last modified: by

Succesdagboek bijhouden: met dank aan Kidaha voor het beeld in de uitgelichte afbeelding.

Succesdagboek bijhouden was last modified: by